Iš Vilniaus į Kauną greičiau nei per valandą  (20)

Nuo praėjusių metų gruodžio 24 d. maršrutu Vilnius – Kaunas pradėjo kursuoti modernus dviaukštis elektrinis traukinys. Galintis išvystyti iki 160 km/h greitį greitaeigis traukinys stos tik vienoje Kaišiadorių stotyje – visa kelionė truks mažiau nei valandą, skelbiama oficialiame Lietuvos geležinkelių internetiniame tinklalapyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Greitųjų elektrinių traukinių grafiku laikinai kursuos ir modernizuoti ER9M elektriniai traukiniai, kurie taip pat stos tik viename sustojime. Šiuos traukinius pakeis greitu laiku į Lietuvą atkeliausiantis dar vienas naujas elektrinis traukinys EJ575.

Kelionės bilietai tarp Vilniaus ir Kauno važiuojant pirmąja klase kainuos 17,90 Lt, antrąja – 16,30 Lt.

Naująjį traukinį pagamino Čekijos holdingui „Škoda Transportation“ priklausanti įmonė „Škoda Vagonka“. Traukinys sudarytas iš 3-jų vagonų - motorinio, prikabinamojo ir prikabinamojo su valdymo kabina. Bendras traukinio ilgis – 79,2 m, vagonų aukštis – 4,6 m virš bėgių lygio, o vagonų kėbulų plotis – 2,8 m. Elektriniame traukinyje, kuris yra viena iš saugiausių ir ekologiškiausių susisiekimo priemonių, įrengtos 304 sėdimos vietos, iš jų 23 pirmos klasės (variklinio vagono viršutiniame salone) ir 281 antros klasės. Piko metu vietos pakaks dar 328 stovintiems keleiviams.

Kitose Europos sąjungos šalyse eksploatuojami ir puikiai atitinkantys visus keleivių poreikius traukiniai – tai naujovė ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos regiono geležinkelių transporto rinkoje. Traukinyje įrengtos modernios garso ir vaizdo informavimo bei salonų ir išorės stebėjimo sistemos. Numatyta galimybė vežtis dviračius, vežimėlius ar didesnį bagažą, pasijungti nešiojamąjį kompiuterį. Vagonuose įrengtos žemos grindys. Visos durys atidaromos mygtukų paspaudimu, o užsidaro automatiškai, todėl keleivių salonuose nebus skersvėjų ir taip bus išsaugoma šiluma.

Pasirūpinta ir neįgaliaisiais keleiviais. Specialiai jiems dviejuose vagonuose iš abiejų pusių įrengti mobilūs įvažiavimo tilteliai, o viduje – vietos vežimėliams pritvirtinti. Du iš keturių sumontuotų modernių vakuuminių tualetų pritaikyti žmonėms su negalia. Pagrindinė informacija vagonuose pateikiama ir Brailio raštu.

Greitųjų traukinių kursavimo tvarkaraštis:

Vilnius – Kaunas
05:20 – 06:18
08:20 – 09:19
16:30 – 17:28

Kaunas – Vilnius
07:00 – 07:59
09:55 – 10:54
17:56 – 18:55

Naujausius šio ir kitų traukinių kursavimo tvarkaraščius ir bilietų kainas galima rasti AB „Lietuvos geležinkeliai“ internetiniame tinklalapyje www.litrail.lt, informacija taip pat teikiama telefonais Vilniuje – 2330088, Kaune – 272260.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(56)
(10)
(29)

Komentarai (20)