Mitas apie „nemokamą“ informaciją internete žlugdo spaudą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kikilis 2009-02-18 17:57
tegu padaro mokamus savo naujienu saitus... ziuresim kiek lankytoju tures... Susirupino, matai....
Vytautas 2009-02-18 18:02
Na ir už ką žurnalistas turi rašyti straipsnius, jei visi nori skaityti nemokamai? Juk realiai, už kiekvieną darbą kažkas sumoka. Dabar moka reklamos davėjai, todėl visiems brukamos reklamos.
Anonymous 2009-02-18 18:06
cia ju problemos, kad jie negali is spaudos pragyvent, tai kam apribot zymiai geresnes technologijas? gi namie sedint patogiau rinkit informacija, beto dar reikes moket uz viska... o kas nenori dirbt veltui tegu iesko kito darbo
ligonis 2009-02-18 18:11
asmeniskai: laikrasciai skirti seniems zmonems ju patogumui. o sis tinklapis nors ir nera toks apie kokius kalbama straipsnnis - jis man labai patinka, ir tos reklamos tikrai nei maiso nei ka.
Anonymous 2009-02-18 18:30
manau taip neivyks.. labai daug zmoniu rinktusi geriau jau su reklamomis narsyma nei be ju ir moketi pinigus uz tai. nebent jie nori ir reklamas brukti ir apmokestint tipo "informacija". tada cia butu mirties nuosprendis sau paciam nes visada bus nemokamu alternatyvu. ir tiesiog labai didele dauguma pereis butent ten.
Anonymous 2009-02-18 18:47
Esminis dalykas cia tas, kad jei viskas bus po senovei, tai niekas NEKURS informacijos ir kai dabartiniai info tiekejai bankrutuos, tai neliks jokios "nemokamos info" internete.
ezg 2009-02-18 19:23
Mane labai domina, paties šio portalo administracijos pozicija.. Jūs dirbate iš iniciatyvos ar reklaminių pajamų užtenka išlaikyti redakcijai? Taip par ar neturite planų apmokęstinti šio portalo turinio?
kionig 2009-02-18 19:43
Krize... Eina tegu jie.. ir sedi tegul tame savo .... tanke, as ne uz ka nemokesiu Nebent geriem portalam kaip sis ar keletas kitu tai negaileciau. Istikruju intere galima nesunkiai ir lengvai padaryti ta apmokestinima, o jis paprastas: ienant i puslapi tu turesi laukt ten 5 sekundes ar 10, arba turesi praklikinti kokio tai remejo puslapi, poto galesi skaityt ten kokio tai zurnaliugos pranesima is afrikos ar dar kazkur. Kur man pvz nusi.. ant tos afrikos ir kas joje vyksta. Apmokestinimas tikrai nepadidins lankytoju skaiciaus, tuo labiau ir surinkto pelno uz pracklikinimus, tiesiog pasirinks radija arba televizoriu, kur viskas tas pats pasakoma ir nemokamai
Redakcija 2009-02-18 20:53
Visa redakcija dirba kituose darbuose, kad išgyventų, o portalas, kaip bebūtų keista, gyvena laisvalaikio resursais. Na, bet technines išlaidas (severis, internetas, kai kurie techniniai atnaujinimai, mokesčiai) jis pasidengia iš savęs. Mes jau turime beveik 10 000 unikalių lankytojų į dieną ir vis dar negalime stabiliai išlaikyti nei vieno padoraus etato su mokesčiais - tai kai ką sako apie šiandieninę Lietuvos rinką tokio dydžio projektams. Todėl po šio straipsnio tikrai kilo daug minčių apie kai kurio būsimo turinio apmokestinimą ateityje. Bet kol kas tai tik mintys, kurias reiktų "suvirškinti". Yra ir kitų minčių, tačiau faktas vienas - kažką daryti su portalu reiks, nes ilgą laiką jis taip negali gyventi.
Anonymous 2009-02-18 21:54
Na nieko nepadarysi, pasaulis keiciasi, ir tegu keiciasi ir spauda, o jei negali pasikeisti tai belieka isnykti. Realiai niekas nemokes uz tai kad paskaityti straipsnius internete, na gal vienetai, tarkim jei dabar apsilanko 10 000 per diena tai realiai mokes gal kokios kelios desimtyt max. Na nzn gal ir apsimokes jums Bet kam as turiu moketi uz info nete, jei nemokamos info vistiek bus? Paprastas klausimas. Del patogumo, kad viskas vienoj vietoj? galbut atsiras keli kurie mokes del to. Televizijai taigi ziurovai nemoka kad ji zinias rodytu, tik nafig jos visos tas zinias rodo
Redakcija 2009-02-18 22:02
Reiškias apmokestinti reikia tokią infą, kurios daugiau niekur internete nėra Iš tikro situacija labai paprasta. Lietuvos internete praktiškai nėra kokybiškų straipsnių. Mūsų portale jų vienetai. Kituose iš viso nėra. Todėl, kad jiems parašyti niekas neturi resursų. Tokius straipsnius dar sugeba parašyti žurnalai ar rimtesni laikraščiai, tačiau mažėjant pajamoms, jų taip pat mažės. Didžioji interneto dalis laikosi ant kopijavimo (tiek legalaus pagal susitarimą, tiek nelegalaus), tačiau kas bus kai neliks nuo ko kopijuoti?...
Skaičius 2009-02-18 22:18
Naudoju AdBlock, nes visos reklamos mane nervina Ypač neapkenčiu tokių, kurios žiba, mirksi, keičiasi, juda, lenda į ekrano vidurį ir t.t. Jos trukdo. O dabar arčiau temos. Aš sutikčiau mokėti už technologijos.lt naujienas, tik yra keli BET. - Jokių reklamų - Automatiškai norėtųsi daugiau kokybiškų straipsnių (jokių copy/paste) - Atsiskaitymas turi būi patogus ir greitas (tarkim SMS) Daugiau nesugalvoju Įdomu ar daug žmonių yra pasiruošę mokėti? Ar tokio dalyko įgyvendinimas nesužlugdys šio tinklapio?
Anonymous 2009-02-18 22:47
Tinkalpis yra tikrai geras ir manau, kad vietoj apmokestinimo butu geriau rinkti lesas is paprastu vartotoju, pavyzdziui, kas nori ir turi pinigu gali paaukoti siek tiek pinigu.
Anonymous 2009-02-18 22:51
Jeigu eitu greitai ir patogiai(SMS arba kad ir kokiu PayPal) atsiskaityt, tai tikrai sutikcaiu moket kas menesi. Bet aisku ir ne kosmines kainas. Arba padarykit, kad norint ieiti i tinklalapi kasdien reikia perziureti ten kazkiek reklamu ar kazka panasaus. Bet tikrai manau, kad yra iseitis kaip islikti ir jei noresit rasit ja, ko labai tikiuosi.
Anonymous 2009-02-18 23:04
„„„Tiems, kurie vis dar tiki, jog visa informacija turi būti nemokama, reikėtų susimąstyti, kas atidarys redakcijos skyrių Bagdade, ar laisvai samdomas žurnalistas skris daryti reportažo iš Ruandos, jei iš to negalės tikėtis jokios naudos“““ ... Tik nereikia pergyventi, kai beveik kekvienas pasaulio žmogus turės mobilke su kamera, tai galesime ziureti tiesiogines transliacijas ir iš pačių karciausių taškų realiu laiku be CNN pagalbos.Viska padarys patys žmones. Wikipedia irgi daug kas kritikavo ipač jos patikimumą, bet visi ja naudojasi Beto visas internetas taip susikure ir tai dėka atvirų standartų.
Anonymous 2009-02-19 00:55
Ziurim kas kalba, o kalba Time zmogus, as prenumeruoju Time, bet ta pat randu nete nemokamai...Tai tiek
cia. 2009-02-19 02:11
Čia gal ir nebloga mintis jei tecnologijos.lt pasidarytų kokia tai sąskaitėlę ir kas užsimanytu galėtu tiesiog sms'ą išsiūsti, kad ir kokį 20ct. Centas prie cento... Tik aišku reiktu pasidomėti kiek ta paslauga pačiam potalui kainuotu ir ar sunkus jos įgivendinimas.
kionig 2009-02-19 02:13
Jei norit padeti, tai galima paklikinti puslapyje esancias reklamas ir nezinau kiek uz klicka gauna ir liktais dar skaiciuojamas laikas. Nors ivairiai, kuo didesne reklama tuo daugiau turetu gauti.
cia. 2009-02-19 02:23
va čia tai geras, parašiau šita kopmentarą ir tik išėjas į titulinį puslapį pagalvojau, kad reiktų dar darašyti, ką katik kionig parašė, tik pirma perskaičiau kitą straipsnį ir va jau po poros minučių parašyta ką katik norėjau parašyt... keista turint galvoje, kad dabar dvi nakties....
Anonymous 2009-02-19 08:34
Niekad nemokejau ir nemoeksiu uz laikrasti, nes jis man nepatinka. 15min pavartau pietaudamas, kai laukiu atneshant maisto + kas patinka jis yra nemokamas. Aplamai moket uz laikrasti yra nesamone, geriau isvis ju nebutu, kiek popieriaus sutaupytu pasaulis. Zodziu prie temos, L.Rytas buvo nemokamas, padare mokama (as jo nebeskaitau), atsirado kiti nemokami, kurie vistiek isgyvens is reklamos, nors ir minimaliai (plisu galima rasti straipsniu perkopintu, nemokamai persiskaityt juos). Cia kaip kova su vejo malunais. Jusu irgi portala seku nuo 0, pasidarysit mokami, neskaitysiu, atsidarys keli nemokami, nes jusu pliusas yra NEMOKAMAS, pasidarysit ji minusu, Jusu vietoje atsiras kitas, kuriam uzteks tik reklamos, gal tai nebus lb ekspertiskas straipsnis, bet kitiems zmonems to pakaks. Todel, cia kaip su piratais ir apribojimais, kuo labiau stengiesi pazabot, tuo daugiau atsiranda zmoniu kurie priesinasi tam, tai tampa judejimu, laisve saviraiskos isresikimu. Ir jus to nesustabdysite. Reziuma, pries verciant savo pliusius minusais, apie tai apsvarstykit. Pvz tokiu portalu, yra milijonai, Lrytas, One, Pazintys, Auto+, Speros, jie visi buvo 1netai, kol neivede mokamos sistemos. Poto kai ivede atsirado ju analogu nemokamu daug. Taip kad sekmes , tik netapkit is vienintelio tokio, eiliniu ....