LANVA pirmininkas: kova su piratavimu tęsiasi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-04-05 23:33
Ir vel tas Simanavicius kaip mane jis nervina :@@@@@
Domaz 2009-04-05 23:43
Sita straipsni galiu pavadinti tik PORNOGRAFIJA!!! O del MP3 tai sio formato dainas taip pat pardavineja, tai galima sakyti jei nusiperki daina MP3 formatu, tai nusiperki prastos kokybes produkta? As taip nemanau.. Skaitant siuos zodzius, matosi, kad LANVA pakliuvo i akligatvi ir jau nieko daugiau nebegali padaryti, tik plauti nesusiprateliams smegenys..
Anonymous 2009-04-05 23:51
Jeigu tam Simanaviciui 100TiB hubas yra daug tai tegu atsimerkia
Jogundas 2009-04-05 23:57
Dar vienas fantastiškas interviu su p. Simonavičiumi! Ačiū!!!!!
Anonymous 2009-04-06 00:36
pirmiausia visada siunciuos filmus,nes y kina teatra ne visad yra proga yseit o laukt kol dvd diska uz 20euru isleis neapsimok.straipsnis prajuokina kur saka kad kompaktai sveikatai kenksmingi,krc tokia dalyka dar niekad negirdejau ir kas del E maistiniu priedu tai ju visur pilna ir jie y kompaktus kiek zinau net neyein.muzika pirkt irgi nesamone nes viena daina bun gera likusias 9 paskutinis sh... o dar kai pagalvoji jei noretum 900 dainu nuspipirkt visa gyvenima dirbt reiketu ,dabar pradejau orginalius zaidimus pirkt nes jie duod nemokamus papildymus ir gali serveriuose legaliuose lost.bet jei lietuvoj gyvenciau dar nei viena kompakta per visa gyvenima nebuciau nusipirkes orginalaus,nes kai algas vos 1000lt tesiek o normalus filmai ir geimai po 50-200lt kainuoj tai turi but isvis beprotis kad tiek moket ir badu mirt.o kas del kokybes tai gamintojai siais laikais po kelis milijonus is bet kokia sh.... susirenk,kuri graudu ziuret ar klausytis taigi kad 10 milijonu maziau surenk tegul nesiskundz.piratavims dar ilgai klestes.
apocalipso 2009-04-06 00:48
Piratavimas suteikia laisvė rinktis kokybę, bet būtų gerai nepamiršti karts nuo karto paremti savo mėgstamus atlikėjus/filmų kurėjus/žaidimų kurėjus, kurie šito verti
Anonymous 2009-04-06 00:58
nematau dideles problemos del tu visu autoriniu teisiu. pvz uzdraus siustis dainas filmus: vienas nusipirks filma ir pasidarys cd kopija ir parduos papigiai draugeliui arba paskolins. tas pats su muzonu. sumazes mastas, bet neisnyks piratavimas, liks tik tarp draugu. su programine yranga bus taip pat kaip su multimedia + padauges nemokamo softo. galima bus prisisiust failus iki tol kol prades bausti rimtai...
V3nom 2009-04-06 01:09
"Tai matome pastaruosius keletą metų - ženkliai sumažėjo didelio biudžeto kokybiškų filmų gamyba." Ką jis čia nušneka. Pastarieji metai filmų industrijai buvo patys pelningiausi. Jei tik pinigų reikėtų geram filmui, tai visi jie būtų geri.
Anonymous 2009-04-06 01:12
Kova su piratavimu, tai kova su vėjo malūnais, žmonių išradingumui nėra ribų, o prie dabartinės technikos galimybių iš vieno orginalo padaryti tūkstančius kopijų visai nesunku. Ateityje, tobulėjant technikai, didėjant informaciniams srautams bus tokia lavina visokių kopijų, filmų, muzikos interne ir tiek naujų apėjimų būdų juos įsigyti piratiškai, kad galiausiai kūrėjai ir pardavėjai bus priversti normalizuoti kainas, tada žmonės gal daugiau pirks legalios produkcijos.
Anonymous 2009-04-06 01:21
neuzknisa dar nesamonem uzsieminet zmonems=)? nu del prekiavimo tai ok, bet del to kad siustys for free, lanva pazeidzia policy del to kad jie jau i ta sveitaine uzejo =) taigi jie teisetai galetu buti apkaltinti smeiztu, nes neturi teises tenai iejt ir officialei ka nors apie tai sakyt =)
Anonymous 2009-04-06 01:23
"Dėl neteisėtų kopijų laikymo ir platinimo baudos yra nuo 1 000 Lt. Baudžiamosiose bylose teismas sprendžia maksimalią atsakomybę. Lietuvoje buvo atvejų, kai baudos siekė 25 000 Lt. Taip pat numatyta civilinė atsakomybė, kai teisių turėtojai gali išsiieškoti žalą, vertinant pagal mažmenines kainas." WTF???? kur toks istatymas, prasom man linka, dydziausia nesamone kuria tik girdejau. jeigu cia ka ir liecia tai nebent prekiavima, net faktiskai irodyt neimanoma ka as siuntes i savo kompa, ir tikrai del to negaus orderio mano buta apjieskot =)
Anonymous 2009-04-06 01:55
tai dc hubus ir uzdaro, nes zmogaus ip galima susekt o pagal ji ir vartotoja. o torentuose kitokia sistema tai siunkiau susekt
Anonymous 2009-04-06 08:50
taigi, kad remiama "industrija". leidėjai, platintojai štai tokie "gynėjai" ir visokio plauko prisiplakėliai. daug mieliau pirkčiau mėgstamų atlikėjų muziką jei žinočiau, kad bent 50% nuo jo vertės tenka tam atlikėjui. dabar tai sudaro kokius 1-2%, visa kita suryja "industrija", kuriai seniai jau reikia ieškotis kitokių rinkodaros būdų nei paprastos represijos. kol rinkodaros situacija nepasikeis radikaliai, piratai klestės. uždarys vienus, atsiras kiti. visos industrijos pinigų neužteks įstatymų skylėms lopyti, nes lopas ant lopo ir ant to lopo dar lopas, o vėjas vistiek ras pro kur pūsti.
Anonymous 2009-04-06 09:59
Padarytu kainas prieinamas as su malonumu nusipirkciau legalu diska su filmu ar muzika. O dabar nabaga lietuvi su minimumu dar labiau spaudzia prie sienos.
Jemalas 2009-04-06 10:24
Nu chebra, bet sutikit, kad geresnius Lietuviškus kūrinius būtina pirkti. Jie juk nebrangūs būna, pvz pradedančių grupių kompaktai, dažnai jų kaina neviršyja 10lt ir yra visiškai legalūs, arba Sindikato "Išvien" kainuoja 35lt, vyrai nepasirašė jokios sutarties su prodiuseriais ir grynai iš savo kišenės leidžia, tai ir visi pinigai jiems nueina. Iš užsienio tai visiškai sutinku, kad reikia pumpuoti kiek eina, bet mūsų broliams irgi reikia valgyti. Visokių Cicinų, Radžių, Yvų ir kitų apverktinų aparatų kopijavimas nenuodemė (vistiek jų niekas neklauso), bet Sindikato, Omerta Prod. ar daug kitų negedingų įrašų kopijavimas, mano nuomone, yra žemiau žemo lygio.
Anonymous 2009-04-06 10:35
Kažkaip labai įdomiai skaičiuoja žalą. Sakykim žino kiek parsisiuntė vartotojų tą failą(filmą, muziką ir pan.) ir skaičiuoja kiek uždirbtų jei būtų nupirkta tiek kopijų. Bet reliai jei žmonės negalėtų siūstis nemokamai greičiausiai ir nepirktų už pinigus. Be to dabar tikrai ne pramogos pirmenybę užima sukniais laikais. Netgi sakyčiau piratavimas kartais duoda naudos, nes produktas tampa žinomesnis ir jį išbando daugiau vartotojų, kurie vėliau jį gal ir nusiperka, todėl kad žino, jok geras daiktas, nes išbandė. Kodėl galvojate taip išplito kompanijos Autodesk produktai, nes jie duoda pasinaudoti savo produktais be jokių apribojimų iki mėnesio laiko ir net ilgiau per tą laiką spėji įvertinti ir tik tada perki.
Anonymous 2009-04-06 10:44
Dekui, bent nuotaika straipsnis pakele.
Anonymous 2009-04-06 10:57
Jei esi toks didelis lietuvių kalbos ekspertas, tai kur pas tave post'e lietuviškos raidės? Pirma pradėk nuo savęs, o po to kitus vertink!
Anonymous 2009-04-06 11:32
Jis cia tokiu pievu pripasakojes. Yra toks dalykas, kad patys prodiuseriai paplatina albumus internete. As tikrai zinau ka sakau Turiu siokiu irodymu kad sis zmogus su darbuotojais piratauja, tiesiog su LANVA priedanga plaunamos bapkes.
Anonymous 2009-04-06 12:20
Kažkokias nesąmones šneka. Atrodo, kad tas pirmininkas išvis nelabai supranta, kaip veikia P2P tinklai. O tokius žodžius kaip "industrija", "progresas" ir t.t. vartoja tik tam, kad pavaidintų protingą, ar pasirodytų, kad dirba.