Druskininkuose TEO įdiegė vaizdo kameras  (10)

Integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja TEO LT balandžio mėnesį baigė įrengti saugumą Druskininkų mieste padidinsiančias vaizdo kameras. Miesto savivaldybės užsakymu įgyventinas projektas policijos pareigūnams leis neišeinant iš komisariato patalpų stebėti beveik tris dešimtis objektų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusių metų rugsėjį su Druskininkų savivaldybe pasirašytos penkerių metų paslaugų teikimo sutarties vertė yra daugiau nei 1,5 mln. litų. Iš viso kurorte buvo įrengtos 27 vaizdo kameros, stebinčios įvažiavimus į miestą, didžiąsias sankryžas, aikštes bei svarbiausius miesto objektus –gydyklas, vandens parką, Panemunę. TEO Pardavimo ir klientų aptarnavimo tarnybos vadovo Dariaus Gudačiausko teigimu, Druskininkai yra jau vienuoliktas šalies miestas, kuriame TEO įrengė vaizdo stebėjimo kameras. Kiek anksčiau jos buvo įrengtos Kelmėje, Kretingoje, Kupiškyje, Kuršėnuose, Pakruojyje Radviliškyje, Raseiniuose, Šiauliuose, Utenoje ir Zarasuose. „Iš šių miestų vadovų ir policijos pareigūnų girdime daug atsiliepimų, kurie rodo tokių saugumo užtikrinimo priemonių efektyvumą“, - sakė D. Gudačiauskas. Druskininkuose įdiegta sistema jau davė rezultatų – buvo išaiškinti kelių nusikaltimų ir vandalizmo atvejų kurorte kaltininkai. Miesto policijos atstovų teigimu, vien pats kamerų įrengimas ir svarbiausių vietų nuolatinis nuotolinis stebėjimas mažins nusikalstamumą mieste. Techninės kamerų galimybės stebėti aplinką leidžia visą parą, daugelis jų gali sukinėtis apie savo ašį ir filmuoti aplinkui, o norimą vaizdą gali priartinti net 35 kartus. Vienu metu kamerų sistema gali naudotis trys policijos pareigūnai. TEO surengė mokymus dvidešimčiai pareigūnų, kurie Druskininkų saugumą užtikrins stebėdami kamerų fiksuojamą vaizdą penkiuose ekranuose. Įrengta ir speciali darbo vieta, kuri leidžia peržiūrėti bet kurios iš kamerų anksčiau nufilmuotą vaizdą.

Vaizdo stebėjimo kamerų įrengimo projektą Druskininkuose rengė ir įgyvendino TEO, vaizdo sistemą įrengė bendrovė „Telekonta“, o optinius ryšio kabelius nutiesė „Eltel Networks“. Projekto įgyvendinimo metu buvo nutiesta maždaug 15 kilometrų optinių skaidulų ir dar per pusšimtį kilometrų kitokių kabelių.

Priminsime, jog vaizdo kamerų diegimas viešose vietose plinta visame pasaulyje. Kol kas daugausia jų įdiegta D. Britanijoje - šioje valstybėje šalia įprastinių kamerų jau atsiranda ir po drabužiais "matančios"kameros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: