Švedijoje prasidėjusi kova su skaitmeninio turinio piratais nežada greitos pergalės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nightbringer 2009-04-28 19:51
"Prieš vėja nepapūsi"... Beje, pačios kompanijos kaip ir "tele2" yra suinteresuota ginti piratus.
samokslas 2009-04-28 20:08
Netaip parases temos pavadinima ištaisykit klaida turėjo buti parasyta šitaip Švedijoje prasidėjusi kova su skaitmeninio turinio piratais nežada jokios pergalės
JAULER 2009-04-28 20:54
Na įdomu kaip čia bus. Nes užvirė kova, ir realiai, antipiratai turi strategiškai geresnę padėtį . Bet piratų žymiai daugiau, ir turbūt patys antipiratai turi piratinių dalykų savo kompiuteriuose . Bet kad ir kas bebūtų, esu visiškai įsitikinęs, kad nesunaikins vienokio ar kitokio info dalinimosi, net jeigu ir užrauks kokį P2P ar panašiai, atsiras kas nors dar panašaus, piratavimas egzistavo visada. Be to, P2P pats iš savęs nedaro nieko blogo, todėl nėra kaip jo uždraudinėt, nes tai tiesiog yra lygiavertis kompų susijungimas, o bittorrent, tas pats susijungimas, tik kad atitinkamu protokolu pritaikytu failams siuntinėt. Realiai belieka bausti hakerius, kurie tą informaciją paruošia (nulaužinėja programas, naikina apsaugas nuo filmų/muzikos ir t.t.), bet juos sugauti praktiškai neįšeina. O bausti dalintojus tai nelabai tinkamas dalykas. Iš kitos pusės, žiūrint į programinę įrangą, jeigu negalėtų nulaužti apsaugos, labai staigiai išpopuliarėtų open source`as ir tada vėl tom kompanijom problemos.
SaliamonXP 2009-04-30 01:13
Svedai pavaro, piratu partija Belieka tik sekmes palinket, kovojant pries archajiskas korporacijas. Uzsiimineja nesamonem tos kompanijos, vietoj to kad sestu galvot kaip panaudot naujas galimybes greito turinio platinimo, dabar sedi baba ir pila milijonus beprasmiskoms kovoms su vejo malunais. A change in environment is not a threat, it's oportuninty!!!