„Google“ planuoja pradėti elektroninių knygų verslą  (1)

Pirmadienį buvo pranešta apie kompanijos „Google“ planus iki šių metų pabaigos pasiūlyti leidėjams galimybę internete parduoti skaitmenines knygų versijas: šis žingsnis leis bendrovei tiesiogiai konkuruoti su kompanija „Amazon.com“. Kartu tai yra strategijos, kuria kompanija siekia skatinti elektroninių knygų skaitymą bei prieinamumą, dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis bendrovės pranešimas pasirodė praėjus vos dienai po to, kai laikraštyje „The New York Times“ buvo paskelbta, kad kompanija planuoja pardavinėti elektronines knygas internete. Bendrovė „Google“ tvirtino, jog siekia sukurti ir palaikyti „skaitmeninių knygų ekosistemą“, leisiančią įsigyti knygas iš bet kurio prietaiso, turinčio prieigą prie interneto: nesvarbu, ar tai asmeninis kompiuteris, sumanusis telefonas, „netbook“ kompiuteris ar specialus skaitymo įrenginys. „Vėliau mes tikimės šią funkciją pasiūlyti ir mažmenininkams, kurie į savo svetaines įterpia „Google Previews“ papildinius“, - teigė kompanija.

Iš kompanijos „Amazon.com“ tinklapio „Kindle Store“ parsisiųstas elektronines knygas galima skaityti tik specialiuose „Kindle“ skaitytuvuose bei kompanijos „Apple“ gaminamuose prietaisuose „iPhone“ bei „iPod“, kuriuose įdiegta „Kindle“ programinė įranga.

Praėjusį mėnesį kompanija „Amazon.com“ pristatė naują „Kindle“ skaitytuvo versiją. Versijoje „Kindle DX“ yra įmontuotas didesnis ekranas, leidžiantis geriau rodyti laikraščių bei žurnalų turinį. Bendrovė taip pat pristatė paslaugą „Kindle Store“, kuri yra pritaikyta „iPhone“ mobiliųjų telefonų interneto naršyklėms „Safari“. Šiuo metu šioje parduotuvėje galima įsigyti apie 280 000 skirtingų elektroninių knygų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)