Unikalių domenų skaičius išaugo iki 180 milijonų  (0)

JAV kompanija „VeriSign“ praneša, jog unikalių domenų pavadinimų skaičius išaugo iki 180 milijonų. Tyrėjai apskaičiavo, kad šiuo metu kiekvienoje aukščiausio lygio domenų (TLD) srityje yra užregistruota apie 183 milijonus domenų. Pernai metais naujų domenų registracija buvo sumažėjusi 12 procentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimas parodė, jog populiariausia internetinio domeno galūnė ir toliau išlieka „.com“. Pastebėtas padidėjęs valstybių kodų domenų naudojimas: pavyzdžiui, domeno galūnės „.co.uk“ naudojimas išaugo 18 procentų. Kompanija mano, jog valstybės kodų TLD sudaro apie 74,1 milijonus domeno vardų. Populiariausias valstybės kodo domenas – Kinijos „.cn“, nuo jo šiek tiek atsilieka Vokietijos kodas „.de“, o ketvirtąją vietą užima „.net“.

Kompanija „VeriSign“ tvirtina, kad naujų domenų augimas akcentuoja tarnybinės tinklo sistemos DNS išlaikymą, kuris sujungia domenų vardus su skaitmeniniais IP adresais. „DNS tampa dar svarbesnė visai interneto infrastruktūrai. Taip yra ne tik dėl padidėjusio naudojimo, bet ir dėl pažangių produktų bei paslaugų, susijusių su DNS plitimu“, - sakė „VeriSign“ Pavadinimų paslaugų viceprezidentas Jill Corso McNabb. Tyrėjai neseniai įspėjo, jog kitas interneto struktūros iššūkis bus susijęs ne su DNS, o su IP adresų trūkumu: lėtas perėjimas prie naujo „IPv6“ protokolo gali sąlygoti naujų IP adresų trūkumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: