„Tele2” pasiūlė novatorišką paslaugą: mobilius duomenis saugoti internete  (2)

Telekomunikacijų bendrovė „Tele2” pristato Lietuvos rinkoje analogų neturinčią paslaugą „Duomenų saugykla“. Ja pasinaudoję bendrovės klientai mobiliajame telefone esančią informaciją galės paprastai išsaugoti internete. Praradus telefoną, šiuos duomenis bus galima atkurti be papildomos programinės įrangos ar asmeninio kompiuterio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kasmet pusė mūsų vartotojų įsigyja naujus telefono aparatus – naujoji paslauga leis jiems lengvai perkelti duomenis iš senųjų modelių. Tuo tarpu telefonus praradusiems vartotojams „Duomenų saugykla“ leis atkurti kontaktus ir kitą telefone saugotą informaciją“, – sako Mindaugas Kežionis, „Tele2“ produkto vadovas.

Per pastaruosius metus mobilųjį telefoną prarado apie 52 tūkstančius „Tele2” klientų Lietuvoje. Bendrovės statistika rodo, kad šiltuoju metų laiku, kai žmonės renkasi aktyvesnes laisvalaikio pramogas, SIM kortelių, o kartu ir mobiliųjų telefonų, prarandama penktadaliu daugiau.

Naudojantis paslauga „Duomenų saugykla“, telefone saugomi duomenys – adresų knygelė, kalendoriaus įrašai, pastabos – mobiliuoju internetu perkeliami į tarnybinę stotį. Joje sukurta informacijos kopija bus saugoma, kol klientui jos prireiks praradus telefoną ar kitais atvejais.

Prie „Duomenų saugyklos“ internetu prisijungę klientai (adresu http://duomenusaugykla.tele2.lt) galės ne tik peržiūrėti įkeltus duomenis, bet ir juos koreguoti, trinti ar įrašyti naujus. Internete atnaujintą informaciją jie galės perkelti ir į mobilųjį telefoną. Be to, „Duomenų saugykloje“ siūloma pageidaujamu dažnumu išsaugoti ir sinchronizuoti su telefonu duomenis.

Naująją paslaugą teikianti „Tele2“ užtikrins ir informacijos saugumą bei konfidencialumą. Tarnybinėje stotyje saugomi duomenys bus prieinami tik pačiam vartotojui. Be to, prie „Duomenų saugyklos“ sistemos asmeniniu kompiuteriu prisijungę klientai galės nemokamai siųsti SMS.

Paslauga „Duomenų saugykla“ yra nemokama, apmokestinamas tik persiųstų duomenų kiekis. Pavyzdžiui, sukūrus 200 adresų knygelės įrašų atsarginę kopiją, perduotų duomenų kiekis siekia apie 70 kB. Naudojantis paslauga, taikomi vartotojo pasirinkto mokėjimo plano mobiliojo interneto įkainiai.

Įdomu tai, jog panašią paslaugą jau kuris laikas kuria ir "Microsoft" kompanija - apie ją mes esame rašę čia. Nors funkcionalumu ir potencialiomis galimybėmis abi paslaugas dar anksti lyginti, tačiau smagu, jog Lietuvos įmonės neatsilieka paslaugų įvairove nuo pasaulinių kompanijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)