Roberta Maksvytytė. Gaza: gyvenimas atmerktomis akimis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2009-06-24 20:23
Jei ne ten ieskai atsakymu, tai ne tokios ir isvados. Kuo sis bombardavimas susijes su holokaustu? Taip, ikurta Izrealio valstybe, taciau ar ji ta pacia akimirka nusprende isnaikinti palestiniecius? Ne, o visi aprasomi ivykiai buvo isprovokuoti palestinieciu kariniu susivienyjimu, kurie jei galetu, ta pati ar net blogiau padarytu zydams, taciau siuo metu jie tegali rengti savizudziu ispuolius, bei saudyti raketas. Palestinieciai susitvarkytu su teroristais arba paprasytu pasaulio pagalbos, nebutu ir tokiu neteisybiu, taciau kai visi vieningai pritaria Hamas ir kitu teroristu veiksmams, tai ir guna atsaka, kuri duotu bet kuri pasaulio valstybe Izraelio vietoje atsidurusi. Tad ieskokim priezasciu savo vietoje ir bus matyti kaip problema isspresti, iskelti Izraeli kur nors kitur, tikrai ne panaceja nuo regiono problemu
HiTech 2009-06-24 20:34
Pritariu, kad reikia isgaudyti teroristus, ar kovotojus kurie specialiai kenke/ia Izraeliui, bet tikrai nepateisinu Izraelio poelgiu, saudant i taikius gyventojus, moteris, vaikus, ar dar visaip kitaip is ju tyciojantis.
SaliamonXP 2009-06-24 21:26
Durnas tu vapse arns, gal zydas kad taip remi viena puse neatsizvelgdamas i faktus?!
HiTech 2009-06-24 21:50
Truputis akmenu i Izraelio darza Sitaip Izraelio pasenieciai tyciojosi is palestiniecio. Liepe dainuot dainas slovinancias Izraeli, ir t.t. http://www.youtube.com/v/-EsVsHvKRac&hl www.youtube.com/v/SQyIKyd2gqA&hl Beje, drasi mergina...
Zigzaueris 2009-06-24 21:52
Ot ...stebuklą parašė.Senai aišku,kaip Izraelis su tarptautine teise skaitos...
Arns 2009-06-24 21:58
matai, teisingas mano parasas, kai pritruksti argumentu, pradedi gilintis i tautybe Pagal tave palestinieciai gali leisti raketas, zudyti zydus ir ju niekas negali ne pirstu sudrausti? Baikim but nacistais, reik ziureti kas dabar dedasi, o ne knaisiotis po istorija ir bandyti modeliuoti kas gelejo buti, dabartyje tai niekuo nepades, o tik paastrins problemas, nes nesprenziamos jos tik gileja
bypasser 2009-06-24 23:08
Hamas: “We desire death like you desire lifeâ€
SaliamonXP 2009-06-24 23:21
o tai ko jus norit? uzspaudzia zmones i kampa o paskui tikisi kad visi i duobe susoks ir po cianido tablete suvalgys...? tai juk lietuvoje panasiai buvo. Rusai okupavo ir isejo zmones i miskus priesintis. Tipo kad neleidzia ant galvos lipt tai jau jie labai ten pavojingi ir juos naikint reikia?! Seip tiems kas nezino, tai galiu pasakyt, kad Izraelis yra nelegetimi valstybe. Buvo sukurta ant teroristiniu organizaciju pagrindo, o jai atiduotos zemes kurios jai niekada nepriklause. Butu panasiai kad kinai i lietuva pradetu vaziuot ir aiskint kad tai ju pazadetoji zeme... O gazos ruoze tokius siaubus ir genocida vykdo, kad net zmogaus teisiu inspektoriu is UN nebelileidzia i gazos ruoza. Manau tai kazka sako.
kiesza 2009-06-24 23:45
As tai siulyciau palikt viska tame regione taip kaip yra ir tegu jie ten kapojas riejas, tokiu budu ten nusistoves taika ir isliks stipriausi ir tie kurie turi islikti !
bypasser 2009-06-24 23:51
Lygini lt partizanus su teroristais, leidžianÄ
HiTech 2009-06-25 00:31
Tai kas, kad HAMAS buvo isrinkti, balsai galejo but suklastoti, o ir pats rinkimas yra kaip kate maise, nezinai ka gausi. Ir tas tavo pasakymas nera pasiteisinimas i tai, kad zudomi civiliai. Sutinku, kad HAMAS butu sunaikinta, bet su taikiais civiliais taipogi reiketu atitinkamai elgtis. JAV nuverte irako valdzia, ir civiliai netiek nukentejo, aisku JAV tas labai brangiai atsiejo... Suprantu, sunku kovoti pries priesa kuris isimaises tarp civiliu, bet tai nereiskia, kad norint sunaikint priesa reikia ir visu tuos civilius nusluot nuo zemes.
Zigzaueris 2009-06-25 08:56
Į gazos ruožą tikrai neįleidžia tarptautinių inspektorių ir dar karo pradžioj Irealis "netyčia" paleido keletą raketų į JT būstinę,kur buvo saugomi medikamentai ir maistas....
Zigzaueris 2009-06-25 08:58
Būtent.Hamas įkuria slėptuves po gyvenamaisiais namai,mokyklom,darželiais ir kiek girdėjau,žmonių iš ten niekas neišleidžia.Tuo tarpu Izraelio pajėgos šluoja viska nafik,perdaug nesirinkdamos.Tai itin gerai parodo jų naudojamos fosforo bombos.
HiTech 2009-06-25 10:38
Tai vadinasi abi puses kaltos
Freeman 2009-06-25 11:05
nu jau prisiklausei gandu, foto prisiziurejai duminiu uzdangu ir sakai kad naudoja. fosforo ginklai uzdrausti zenevos konvencijos, zinoma buvo kiles aziotazas kad atseit izraelis naudoja ta ginkla, taciau nlb tikiu, ner naudos jiem taip rizikuot, beto tikruju irodymu niekada nebuvo, neskaitant duminiu uzdangu fotografiju.
bypasser 2009-06-25 12:04
Irake civiliai nenukentėjo??? Kur tu tokias nesąmones girdėjai? Irake žuvo labai daug civilių.
Tir4elis 2009-06-25 14:39
Čia vienu kartu visko nesudėliosi, bet renkant dokumentiką apie tą metą tikrai galiu pasakyt, kad ne viename filme buvo kalbama, kad JAV ir Didžioji Britanija vienu metu išsigando dėl iš Vokietijos ir jos užgrobtų teritorijų bėgabčių žydų kiekio, pradėjo siūst juos į dabartinio Izraelio teritoriją, kur tuo metu gyveno daugiausia arabai, žydų buvo mažuma. Nacistai iš išvykstančiųjų ne tik atimdavo turtą, bet ir liepdavo primokėti norintiems išvykt. Veikė toks mechanizmas, kad nori nenori, o tekdavo išsiskirt tikrai su visais, net ir labai užslėptais pinigais ar brangenybėmis. Nes priešingu atveju daugelis žydų suprato, kad žus. Kas ir nutiko likusiems nacių teritorijoje. Vėliau, po karo patekę į savo protėvių žemes (iš kurių buvo išvaryti n šimtmečių atgal) žydai sumastė įkurt savo valstybę. Kadangi gavo gerą finansavimą iš vio pasaulio žydų greit atsikovojo nemažai žemių ir atlaikė gretimų arabų valstybių spaudimą. Taigi gaunasi va toks konfliktas. Daugeliui žydų tai pažadėtoji žemė apie kurią kalba nemažai visokiausių religijų šventieji raštai, o palestiniečiams tai sava žemė kurioje jie gyvena nuo jau nebeaišku kokių laikų. O kadangi savinasi ir vieni ir kiti, gaunasi tai ką dabar matome. Palestiniečiai nori išmest žydus lauk, o tie gina savo namus (daugelis žydų juk ten gimę ir užaugę) ir naudojasi kiekviena įmanoma proga, kad pasistatyt daugiau namų į ką palestiniečiai nereaguot tiesiog negali. Užburtas ratas, kur be abipusio geros valios demonstravimo (neapsimestinio) nieko nebus.
modis 2009-06-25 16:02
Kazkas sumaste kad zydus kazkur reikia deti. Atreke zemes gabala, kuris jiems tada lyg ir priklause (kolonija) lyg ir nelabai. Dabar turim problema, kurios neimanoma ishspresti, per daug kraujo ant abieju pusiu ranku. Priesu stovyklos viena i kita supanashejo, ziaurumu nenusileidzia.
SaliamonXP 2009-06-29 02:49
http://www.davidicke.com/content/view/19027 paskaitykit ir pabuskit. antisiemitizmas tai nera pasaulio problema. Taip kaip ir atnirusizmas, antilenkizmas, antilievuzimas... tai yra zydu, rusu, lenku, lietuviu problemos... O tai, kad prisiskaicius pasaku knygu yra daromas genocidas, 21a yra netoleruotina!!! Seip nepalaikau perdaug as tu arabu, nes daug pas juos ten fundamentalistu, kur visiski lunatikai (bent jau toks ispudis usidares), taciau sitoj vietoja as esu uz arabus. Greiciau jie ten tuos zydus issprogdins, greiciau ten taika bus.