„Microsoft“ pristatė nemokamą antivirusinę programą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Manoakys 2009-06-25 18:54
Gaila, bet neduoda atsisiųsti. Arba rašo ne tas regionas arba sorry, šiuo metu nedaliname beta versijos (Microsoft Connect).
O vardas? 2009-06-25 19:24
Eik i 5zona linkomanijoj. Ten idejo gerapirstis kazkoks.
Separatistas 2009-06-25 19:40
Sistemos spragų neištaisys jokia antivirusinė
JAULER 2009-06-25 20:06
hmm jeigu vien tik OS`ui ir šitai antivirusinei pakurt reikia 1 Ghz proco ir 1 Gb RAM, tai kas tada lieka taip tariant naudotojui. Nieko? Sorry, kad pastoviai taip reiškiuosi ant tos vištos, bet niekaip negaliu suprasti, kur sukišami kompo resursai, ką jie ten tokio daro, kad visas kompas yra sunaudojamas tiesiog OS`o sheduleriui ir keliems driveriams patempt...
O vardas? 2009-06-25 20:27
Mastyk zmogau. Pati antivirusine vos 30mb ram naudoja. Reikalinga tiek visko tam kad sistema stabiliai veiktu su ja, o ne tai kad ji tiek sunaudoja.
JAULER 2009-06-25 21:12
nu tokiu atveju tai dar didesnė nesąmonė išeina... Sistema negali veikti, jeigu ji neturi nereikalingų resursų. Išeina, kad sistemos darbui reikalingi tie nenaudojami resursai... Čia tas pats, kas turėti automobilį, su milžiniška bagažine, ir sakyti, kad kol ta bagažinė nėra pilnai užkimšta, tol šita mašina važiuos apgailėtinai... absurdas.... kodėl kitos sistemos gali gerai veikti su žymiai mažiau resursų?
gedas 2009-06-25 23:06
kiek galima varyt ant Microsoft, duokit jiems atostogu.
Separatistas 2009-06-26 00:18
tegu mum duoda atostogu, mes cia 30 metu su microsoft sedim :S
rwc 2009-06-26 19:24
Papildomas skylių šaltinis skylėtam OS'ui. Jei nesugeba OS užlopyt, tai kaip galima pasitikėt jų saugumo programom? Ir apskritai, praeis keli mėnesiai, ir šitas antivirusas turės kokius 50% rinkos. Visi pasaulio crackeriai suvienys pajėgas prieš jį, o eilinis geimeris jausis baisiausiai saugus. Aukso amžius botnetams!
O vardas? 2009-06-26 19:55
Ka cia nusisneki? Jiems ka lopyt? Reikai pagalvot kaip atrodytu sistema vartotojui jei ji butu uzlopyta. Visos operacines sistemos yra pazeidziamos.
rwc 2009-06-26 20:25
Na gerai, tarkime, NT linija pakankamai kokybiška skylių ir dizaino atžvilgiu. Bet faktas yra tas, kad saugumas nebūtinai kenkia vartotojo patogumui. Nuostabiausias MS išradimas OS srityje - "tinklo OS nelabai gudriam vartotojui" - Win95 ir Win98. Kaip vis dar mėgstama sakyti, kad UNIX/Linux saugumo modelis paprastam vartotojui per sudėtingas... Tačiau realiai Vista nelabai kuo skiriasi - bet vartotojai patenkinti. Ir vis dėlto kiek skiriasi. Vista klausinėja leidimų kai reikia ir nereikia, Linux'e ir Mac'e taip yra žymiai rečiau, nes visos programos, kurios yra standartiniuose serveriuose, sertifikuotos. Bilas lyg ir turi visokius parašus ir t.t. - bet jie realiai neveikia. Rezultatas: 100 kartų paklikinęs "Allow", paskui nebegalvoji, ko tavęs klausia ir arba spaudai automatiškai, arba išvis išjungi tuos klausimus. Kitas dalykas - firewall'as, kuris duoda daugiau žalos nei naudos. Kiekviena progšė pirmiausia įdeda save į išimčių sąrašą ir jungiasi kaskart užkūrus kompą, siuntinėja į internetą velniai žino ką. Viskas, kad "neišprususiam vartotojui būtų lengviau". Taip pradedi apie standartines saugumo priemones galvoti kaip apie kliūtį, arba esi užliūliuojamas netikro saugumo jausmo. Bet kuriuo atveju nesisaugai, o ir OS tau nebepadeda. Apie esmines skyles - visą Win95 architektūrą, ActiveX, AutoRun, metų metais nelopomas žioplas kritines klaidas net neverta pradėti. Nepasitikiu MS kaip saugumo ekspertais, jų visai kiti prioritetai ir iškreiptas požiūris į vartotoją - jo saugumą, duomenų vertę, privatumą. Spėk, kuriuo atveju greičiausiai pasuks Morro? Manyčiau, tuo pačiu. Vartotojų bazė užuot pasiskirsčiusi tarp daugybės produktų, kuriuos gamina būtent tuo verslu užsiimančios firmos, bus įvelti į apgaulingą "saugumą". Dauguma naudos standartinio antiviruso standartines nuostatas, o kiekvienas pralindęs kirminiukas visų pirma įdės save į standartinio antiviruso saugių programų sąrašą. Vis tiek kas antra programa reikalaus Admino teisių bent instaliuojant - tebūtų tai neva "scrynseiveris" arba "free pinball game". Dabar malware kūrėjai kovoja su visu frontu apsaugų, vėliau jiems pakaks vieno atakos vektoriaus. Manyčiau, MS daro didelę klaidą. Užuot kūrę, prižiūrėję ir palaikę savo antivirusą, užuot prisiėmę už jį atsakomybę, verčiau galėjo susitarti su bent keliais nepriklausomais gamintojais ir tas lėšas paskirstę tarp jų. Lipa ant to paties grėblio: tebūnie Win, IE, MSN, Outlook tiek pat užlopyti kaip konkurentai, bet metai iš metų tegirdime vieną skundą - neva Windowsam virusų tiek daug, kadangi jie turi daug vartotojų. Ką MS galėtų dar pataisyti - tai atskleisti visus Morro išeities tekstus.
O vardas? 2009-06-26 21:23
"Saugiu programu sarasas" yra naudjamas tik windows firewall'e. o zinai kam yra skirtas firewall? tam kad apsaugotu nuo isoriniu kliuciu, o ne nuo vidiniu (ka supranta tokie gamintojai kaip kaspersky). tad programos tik esancios kompiuteryje gali ideti save i ta sarasa. kad idetu kenkejai save i ta sarasa, jie turi atsidurti tame kompiuteryje. jei yra kokie tai nors irankiai kurie tikrina ieinancia informacija i kompiuteri, tai kenkejas nepateks i ji, nes ji aptiks ir blokuos. ka tai reiskia? tai reiskia kad viskas su juo gerai.
rwc 2009-06-26 22:12
Tai va dėl to, kad jis taip sukonfintas, naudoju normalų mokamą firewall'ą, kurio nemoka apeit jokia programa, kuris sugaudytų visus bandymus "ieškoti updeitų", iškart parodytų, jei pasigaučiau kokį kirminą arba trojaną ir t.t.. Įeinančių konekcijų nebijau, kadangi pas mane NAT'as su SSH forwardu. Tuo ir skiriuosi nuo eilinio vartotojo, kad man nereikia fiktyvios "defaultinės" apsaugos, nereikia skaityti Secunia mailing listo ir ieškoti TCP/IP ar dar kokių nors skylių, nereikia bijoti, kad trojanas ateis anksčiau nei Windows updeitai ir t.t.. Jei kažkas padarys exploitą, kuris nulauš pusę pasaulio kompų, tai man nereikia bijoti, kad būsiu tarp tų pusės. Sakai, tik programos, esančios mano kompe gali įsidėt į patikimų sąrašą? Na ne, ačiū! Tegul manęs firewallas paklausia, ar leisti kažkokiam *.exe jungtis prie kažkokio servo. Nes priešingu atveju tai kaip darbas Administratoriaus teisėm - programa negali to reikalauti, gali tik pasiūlyti ja pasitikėti. O jei OS taip sukonstruota, kad pusė programų negali veikti kaip Limited, tai atsiprašau... Manau, argumentavau, kodėl mano akimis Win, IE, MS Firewall ir greičiausiai Morro man netinka, ir kuo jie apskritai pavojingi tipiškam vartotojui. Bet koks saugumo ekspertas - o aš save kažkiek tokiu laikau tau pasakys, kad pasitikėti prevencine programine įranga yra didžiausia klaida. (Beje, koks tolkas iš to firewall'o ir AVG, jei kas mėnesį kompą reikia traukti iš botneto? Mano kompuose dar nebuvo nė vieno viruso nuo Win2K3 išleidimo.)
Skaičius 2009-06-26 23:15
Mano kompai irgi „slepiasi už routerio“, bet savo Windows dėžės aš neįsivaizduoju be ZoneAlarm. Kai pasižiūriu, kad kiekviena kvaila programa bando jungtis prie kažkokių serverių... Daugumai jų neleidžiu to daryti, ypač kai matau, jog tam nėra jokio reikalo.