Didžiosios Britanijos įmonės vis dar abejoja dėl atviro kodo  (19)

Atliktas tyrimas parodė, jog daugelis Didžiosios Britanijos įmonių vis dar abejoja, ar gali naudoti atviro kodo programinę įrangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimas, kurį atliko kompanija „Survey Interactive“, atskleidė, jog 42 proc. Didžiosios Britanijos programinės įrangos kompanijų naudoja atviro kodo programinę įrangą, o 22 proc. bendrovių yra suinteresuotos naudoti atviro kodo programinę įrangą, tačiau dar nepriėmė šio sprendimo.

Atviro kodo pasisavinimo lygis nuo pernai metų beveik nepasikeitė ir yra toks pat, kaip ir JAV: 41 proc. įmonių naudoja atviro kodo programinę įrangą. Pagal atviro kodo pasisavinimą Didžioji Britanija vis dar atsilieka nuo savo kaimynių: atviro kodo įrankius naudoja 67 proc. Prancūzijos įmonių bei 60 proc. Vokietijos kompanijų. Atliktas tyrimas parodė, kad Kinija yra didžiausia atviro kodo programinės įrangos naudotoja – ją naudoja net 80 proc. įmonių.

Tyrėjai mano, kad žemą pasisavinimo lygį sąlygoja tebesitęsiantis skepticizmas: britų kompanijos nerimauja dėl rizikos. „Didžioji Britanija ir toliau demonstruoja uždarumą: beveik ketvirtadalis stebi pokyčius, susijusius su atviro kodo programinės įrangos plėtojimu, tačiau nesiryžta jų įvertinti“, - teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)