Didžiosios Britanijos įmonės vis dar abejoja dėl atviro kodo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2009-06-25 17:29
Na palyginus open office su ms office, tai tikrai su ms office dirbti patogiau. Nors ir darbe, ir namie naudoju open office. Winrar taip pat patogesnė priemonė nei 7zip. Kažkada bandžiau ir autocad alternatyvą - varicad (nėra visiškai nemokama). Na iš pirmo žvilgsnio nepatiko, tai ir toliau negaišau laiko Mano manymu daugelis atviro kodo programų kuriama tokiu pagrindu: sukūrėm, veikia ir gerai. O dėl patogumo ir 100% suderinamumo su alternatyviomis programomis - teks prisitaikyti! Nors firefox, thunderbird man tikrai patinka. Gimp irgi visai nieko programėlė, tik nervina ta krūvos langų aplinka. Kodėl nėra galimybės susikrauti viską į vieną langą?
GyckaZ 2009-06-25 17:37
Ištikrūjų aš nesuprantu kuo skiriasi atvirojo kodo, nuo paprastų.
Arns 2009-06-25 17:56
"paprastos" mokamos, o "atvirojo kodo" nemokamos+visi gali pamatyti koduote(ar ka ten), bei ji redaguoti, sitaip bandydami patobulinti produkta
GyckaZ 2009-06-25 18:04
Am, dėkui.
kiesza 2009-06-25 19:49
kas tas atviras kodas kam jis reikalingas ??? tokiu neidomiu naujienu net neskaitau
Zigzaueris 2009-06-25 19:52
Nu tu nerealus,eina sau Kiekviena kart ,kai tavo komentarus pamatau nuotaika pakyla
gedas 2009-06-25 22:55
o kaip pamatyti ta kodą? būtų įdomu kažką pakaitalioti.
Karolis484 2009-06-25 23:05
nieko , pamatys win7 licenzijų kainas, pagalvos ar varta tiek mokėti:D
lape 2009-06-25 23:08
Atsisiunti ir žiuri, kiek tik širdis geidžia... va, pav.: open ofiso kodas : http://download.openoffice.org/3.0.1/source.html , tik ta pataisyma turetu liaudis ivertinti, kaip tinkama.
rwc 2009-06-26 03:07
Na va, aiškėja dėl ko IT srityje JK tokia beviltiška. Tie 41% - dauguma tikriausiai universitetai.
rwc 2009-06-26 07:41
Vienas pastebėjimas: jei nori, kad OSS veiktų gerai, dokumentacija atitiktų funkcionalumą - pirk mokamas, palaikomas versijas. Pvz., StarOffice. Gerai OOXML palaikymas, gerai PDF importas, darbe naudinga integracija su Exchange, Sharepoint ir wikiais, VBA palaikymas. OOo užknisdavo, kai Impress'e arba Writer'y subyrėdavo stiliai arba problemos su hierarchiniais sąrašais arba beveik neegzisuojantys helpai. StarOffice tai sutvarkyta, jokių problemų. Ir tai tinka beveik visiems OSS produktams. Dar knisa, kai Community Editionai neatitinka dokumentacijos, kai rankom turi apgreidinti, kai pamatai, kad dėl mistinės problemos sugaišta savaitė kainuoja brangiau nei mokamas palaikymas... Nenuostabu, kad Sun'as išleido nemokamą StarOffice namų vartotojams - matyt, nelabai patempia arba OOo versle gadina įvaizdį. O dėl patogumo, tai irgi. Reikėjo vienam klientui integracijos su MSO 2007, ką gi - susimečiau Thinstall'intą versiją. Pusvalandis - ir beveik išmokau. Bet patogumas tame, kad išjungiau visus meniu, atmintinai žinau kombinacijas, moku apeiti Wordo trūkumus, o visi dialogo langai tokie patys kaip Worde 6.0, plius žinau kaip įjungti ir surasti autoseivus, kurie yra būtini kodinant priedus. Neturėčiau krūvos metų patirties su visom MSO versijom, keikčiausi, koks MSO 2007 nepatogus ir bugovas lyginant su OOo. Bet abu man veikia, tik nuo OOo nebeatprantu.
Smėlis 2009-06-26 12:29
StarOffice nemokama namams? kur kada? ar kažką netaip nesupratau?
rwc 2009-06-26 15:51
Karvė 2009-06-30 13:57
Džiaukimės tik, galimybės Lietuvos verslui konkuruoti mažesniais ir efektyvesniais kaštais
GODhack 2009-06-30 15:01
Jei programa yra paprasta ji kainuoja pinigus. Jei programa yra paprasta nemokama, tai ja tu gauni nemokamai su tam tikrom salygom. Tarkim gauni nemokama zaidima jei perki zurnala, bet tu zinoma negali to zaidimo siuntinet visiem draugam tai jau piratavimas. -- Jei programa (ar zaidimas) yra atviro kodo vadinasi tu ta programa gali dalinti nemokamai ir siuntineti visiems kam tik nori, negana to tu jei moki ta padaryt, gali ta programa patobulinti ar pakeisti kaip tau labiau patinka. Cia ir pagrindinis privalumas, kad mokamos programos kurejai nusprendzia, kad va zydria spalva pati graziausia ir ms office 2007 bus zydras kaip daungus. Ir visi sedi su zydru ofisu ir traukia savo daina oj kaip patogu gera ir grazu. O tarkim man zydra visai nepatinka negaliu pakest. Tai vat jei programa atviro kodo as galiu ja pakeist kaip man geriau ir kaip man patinka, pasidaryt juoda tarkim. Jei tie pakeitimai patiks visiem juos isides ir kiti ir taip vystomas atviras kodas. Taigi klaidos ar siap nepatinkancios vietos istaisomos labai greit ir nereikia laukt tris metus iki kitos versijos. Paprastai susinekejimui tarp naudotoju ir atviro kodo programuotoju naudojama bugzila puslapis kuris kiek primena foruma tik tiek kad ten visi kalba apie labai techniskus dalykus, o ne tauskia siap sau. Geriausiai zinomas atviro kodo programos pvz yra FireFox, o cia jos bugzilla: https://bugzilla.mozilla.org/
GODhack 2009-06-30 15:15
Ai kliedi zmogus nezino apie ka ir tiek. Sun pirmiausia sukuria OOo kuri paleidzia atviru kodu ir eina tobulinimu leidimai .1 .2 ... Po to kaip OOo pasidaro jau gerai isbandytas ir visos klaidos istaisytos jie prideda dar ten, kazka realiai tai nauja ivaizdi po nauju pavadinimu ir realiai visiskai ta pati OOo tik kad gerai stabilizuota kitu pavadinimu parduoda. Cia tokia sistema galima sakyt tobula, kas nori nusiperka su ivaizdziu geru, kas nori pasiima nemokamai be ivaizdzio ir dar viskas legalu. O StarOffice nemokamai tik tiem kas naudoja Sun Solaris OS. O windosininkai moka $35 tai jiem ir reikia. Linuxoidam aisku ir OOo gerai.
kroitus 2009-06-30 15:39
Kai nėra vartotojų daug, tai nėra reikalo ir tobulint kažką. Ir ne atviro kodo programų pirmos versijos būna ir nepatogios ir nesuderinamos su kitais produktais. Bet atsiranda daug klientų, kurie rėkia, kad nepatogu, ir tokie dalykai pataisomi. O atviro kodo programos irgi geriausiai atrodo būtent tos, kurios turi daug vartotojų - išsireikalavo
GODhack 2009-06-30 16:31
Isvis apie ka cia snekat? Pvz prasom pateikt kokia atviro kodo programa yra nepatogi ir kokia yra su kuo nors nesuderinama? Kad kokia nors IE nesuderinama su tinklo standartais tai buvo ir bus. Kad naujas MS ofiso meniu nepatogus tai irgi faktas. O atviro kodo programos yra patogios naudoti ir suderinmos su viskuo ka galima gauti nemokamai. O del kazkokio tarkim mp3 atidarinejimo grotuve tai atviro kodo kurejus maziausiai domina atsidurt teisme uz "tobuliausiu technologiju vogima". Zinoma yra sukurta ogg kuris geresnis, naujesnis ir tobulesnis uz mp3 ir dar atviro kodo. Bet kam tai rupi? Tikrai ne paaugliui kuris nuripino ir nupiratino eva su superprofesional mp3 ripeerr 15 d trial. O paskui sita Linuxu programa nepatogus sudas nes mp3 negroja, o jei groja mp3 tai po naujienom Linuxo kurejai * tik kopijuot nuo MS moka ir va prisivoge dabar jiem teismas jee. Nu manau pagavot kampa jei ne klauskit dar..
GODhack 2009-06-30 16:32
p.s. Linuxe mp3 groja tik kad pagal USA istatymus tai nelegalu ir visus su tuo susijusius failus reikia istrint. Bet ES pilnai viskas groja ir legalu tik kad ne atviro kodo.