Valentinas Mitė. Amerikos kariai pasitraukia Iš Irako miestų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2009-07-01 16:39
"......nes amerikiečiai nuo karo Irake pavargo ne mažiau nei irakiečiai." O kas ten juos idomu ikiso ? a ? Ir del ko ? aisku del naftos, bet kelintas jau amerikai karas pra... ?
SG 2009-07-01 17:02
Pagaliau baigiasi JAV Irako okupacija. Nors ir neskaitys greičiausiai mano komentaro nė vienas irakietis, bet tegaliu pasveikint.
HiTech 2009-07-01 22:13
Tai dar neaisku ar jie taip greit paliks iraka. Jei irakieciai nesustums ir susitvarkys patys tada valio jei ne, dar kokius 2-3 metelius JAV ten vargs...
Dvigubas nulis 2009-07-02 00:16
Jei JAV paliks Iraką, tai visi šio portalo žinovai, kurie susikūrę genealiausias konspiracijos teorijas, nebeturės ką kalbėt. Na, o jei kažkas įvyks Irake, tai, žinoma, čia bus viską JAV surežisavusi, nes naftos trūksta.
kionig 2009-07-02 00:52
O gal Valentinas nebetures ka sneket ?
morro 2009-07-02 03:06
Kad isveda gerai. Cituoju- <Irako ministras pirmininkas Nuris al-Malikis neabejoja, jog JAV kariuomenės išvedimas iš miestų yra visų irakiečių pergalė. Norėčiau pacituoti N. Malikį: „ Mūsų nepilnas suverenumas ir užsienio kariuomenės būvimas šalyje yra rimtas palikimas, kurį mes paveldėjome iš Saddamo Husseino. Tie kurie mano, jog irakiečiai yra nepajėgūs apginti savo šalį, daro lemtingą klaidą“.> Viena gramatine klaida yra apie skyrybos klaidas nebekalbu. Siaip as cia naujas. Nemuskit stipriai.
HiTech 2009-07-02 10:32
Matosi, kad naujas... Zinok cia tokiu, amzinai klaidas pastebinciu, nelabai megsta, taip kad pamirsk tas klaidas, o tai nuo konors i duda gausi (pvz nuo kiesza) Jei ka tai cia tik siaip perspejau, kad ateity problemu nekiltu...
Tir4elis 2009-07-02 10:38
Velniai nematė tų klaidų šiuo atveju . Svarbiausia, kad daugiau irakiečiams galimybių pasirodyt ar jie gali gyvent kaip žmonės ar mieliau linkę krėst nesąmones. Kitas svarbus momentas, kad kuo labiau JAV eis lauk iš Irako, tuo daugiau pinigų liks marso misijai .
rwc 2009-07-02 13:44
Tai vat, SG, tu man paaiškink, kad jau toks gudrus. Pastoviai aiškini, kad Ukrainoje, Lietuvoje, Kaliningrado srityje okupacijos nebuvo, nors tamstos taip mylima великая держава neatsiklausus įžygiavo, tūkstančius žmonių išvežė, privežė savų ir nesitraukia nors tu ką. Tai kur matai Irako okupaciją?
SG 2009-07-04 21:33
Dabar bandau prisimint, koks marksizmo klasikas buvo suskirstęs karus į "teisingus" ir "neteisingus". Nejau Marksas? Na žodžiu, tai jis teigė, kad neteisingas karas yra toks, kai kita valstybė užpuolama norint ją apiplėšt, okupuot ir t.t. Jo nuomone teisingas karas, yra toks, kai proletariatas sukyla prieš buržuaziją arba kai yra puolama kita valstybė, bet tik tokiu atveju, kai tos valstybės proletarias su kompartija priešaky prašo pagalbos. Nepanašu, kad Irako liaudis būtų prašę JAV ten rodytis. Jau kažkur esu minėjęs, kad neseniai Irake vyko balsavimas, ir balsavimas parodė, kad beveik kaip 80% žmonių norėtų, kad ten jokių koalicinių pajėgų nebūtų buvę, Lietuvos liaudis į RA pasirodymą reagavo kiek kitaip: http://v7.lt/out.php/i10606_kaunas.JPG Daugiau tingiu ką nors aiškint, tau turėtų šito užtekt. Na jankiai Irako nafos pasisotino kaip reikiant, o ką jie davė Irakui? Taiką? Gerovę? Turtus? Jei Rusija pareikštų teises į Lietuvos statinius, kuriuos ji pastatė arba bent finansavo, tai čia plyni laukai liktų. Galų gale, aš nesuprantu. Kai okupuojama kita valstybė, tai kaip tik iš jos yra imama viskas (prisimink kolonijinių imperijų laikotarpį), o tai kokia okupacija, kai tai valstybei yra duodama ir kai į ją yra kišami pinigai? Jei tau tai okupacija, tada puiku! Daugiau tokių okupacijų! P.S. O galų gale, gal paaiškinsi kur dingo Irako branduolinis ginklas?
Zigzaueris 2009-07-04 21:47
Aš tai nepamenu,kad mūsų liaudis ,apart keletos parsidavėlių,būtų prašius 50čiai metų apsistoti SSRS kariuomenei,ištremti intelektualus ir degeneruoti tautą... Beja,rusija ne tiek ir davė ,ką galėjom patys susikurt.Tarpukaryje mūsų valstybė buvo pažangi,tačiau gi mokslininkai buvo buožės.Viską nafik išvežt reikėjo. O ta tavo nuotrauka taippat nieko verta.Taippat Lietuvos liaudis pasitiko ir Hitlerį.... Ir šiaip,man tokie kaip tu atrodo totalūs urodai,išssigemeliai.Kaip ir visokie neo naciukai.Atmatos kažkokių komuniagų senelių,kurie visdar svaigsta apie kažkokį gėrį.ką mum paliko didžioji ssrs?Alkoholikus ir degeneratus.Ai jo,dar trapecijos formos "kokybisku" bendrabuciu,kuriuose ir gyvena visi alkasai.... Toj pačioj Rusijoj dabar nieko gero.Taspats alokoholizmas,monopolijos,atsilike kaimai.Man geriau jau Jav demokratija,nei utopines santvarkos....
rwc 2009-07-05 01:22
O ar Marksas kur nors postulavo, kad jis yra vienintelis teisingas, kad jo XIX amžiaus apibrėžimai ir normos tiks šimtmečiams į priekį? Ar jis galėjo žinoti tokias sąvokas kaip "pilietis", "valdoma demokratija", "teroristinis režimas"? Kas yra "liaudis" - ta gyventojų dalis, kuri tiki oficialia spauda arba yra indiferentiška, kurios vardu prastumiami valdžios sprendimai? Tai grupelė poetų ir politikų, kurie dėl asmeninio kailio parsiduoda priešui? Tegu jie ir tikėjo, kad parsidavimas sumažins terorą, žmnių kančias - bet tai jų neįteisina "liaudies balsu". Liaudies balsas yra demokratija, kai kiekvienas gali lipti ant bačkos ir neįžeidinėdamas kitų ginti savo nuomonę. Deja nei stalinizmas, nei Huseino diktatūra tokių sąlygų nesudarė, taigi kalbėti apie liaudies balsą juose, ar apskritai liaudį, yra beprasmiška. Su Iraku viskas aišku: tai buvo režimas, kuris visiems buvo rakštis subinėj, kuriame civiliai neturėjo žodžio laisvės, buvo kankinami ir žudomi ištisomis šeimomis. Tokia tvarka paprasčiausiai netinkama šiuolaikinei visuomenei - ar ji būtų "imperialistinė", ar kitokia. Taip, Bušas žiauriai prašovė, patikėjęs ataskaitomis be įrodymų, padarydamas tai viso karo pretekstu. Tačiau Huseino režimą reikėjo nuversti seniai - nes jis atstovavo mažumą, destabilizavo padėtį aplinkinėse valstybėse, pats provokavo karus (prisimink Kuveitą). Teigti, kad jo pakeitimo nenorėjo dauguma piliečių, ar kad dabar jų galimybės gyventi pilnaverčiai yra mažesnės, yra ne melas, o atvira demagogija. Suleisčiau tave su keliais savo studentais irakiečiais - be galvos liktum už tokias erezijas. Galėtų pavyzdžiais parodyti, kaip kentėjo jų giminaičiai ir draugai. Dar: laipsniškas ir galutinis pajėgų išvedimas iš Irako buvo plano dalis, taigi tai nėra nei JAV ir sąjungininkų pralaimėjimas, nei kažkokia okupacijos pabaiga. Pajėgos yra tol, kol piliečiai patys išmoksta tvarkytis savo teritorijose. Primesta vyriausybė dirbo tol, kol atsirado galimybės išrinkti naują demokratiniu būdu. Pamąstyk: kodėl Bagdado, Mosulo gyventojai nebalsavo už savo budelius huseinistus. Ir palygink, kaip tai skiriasi nuo mums primestos tarybinės santvarkos. Gal Molotovo-Ribendropo pakte yra numatytas atsitraukimo planas, apie kurį niekas nešneka? Tai kodėl jis neįgyvendintas per 70 metų?
xKauciukaSx 2009-07-05 07:53
Viskas tik del $ - jeigu nebutu Amerikonam krizes tai ir toliau ten zaistu kara, nes jiem ten puiki "karo dezes zona" naujus ginklus isbandyti, bet aisku KARO NUSIKALTIMU nepaslepsi ir uz tai teks atsakyti tikriausiai ne "JAV" kariam kurie daro strateginius veiksmus kovojant, o kaip uz atpirkimo "ozi UN" , nes tipo EU saliu kariai ten nekariauja, o tik tvarka priziuri, o amerikonai kariauja, atakas ruosia ir t.t.
Zigzaueris 2009-07-05 10:44
Pradėjo gal ir dėl pinigų,bet dabar jiem jokia ten ne karo dėžė.Visiškai neapsimoka kariaut,nes labai brangiai atsieina.be to,kaip matome karius jau išvedinėja ir vietines pajėgas palieka,o tai jau rodo,kad ne tokį ir blogą darbą padarė.
SG 2009-07-05 15:07
Žinoma, lengviausia yra kalbėt apie Stalino laikotarpį. Tokie zoologiniai antikomunistai kaip tu tiesiog įsimylėję Staliną. Staliną, Pol Potą, Chodžą, holodomoro nuotraukas (kurios dažniausiai pasirodo esančios iš nacių koncentracijos stovyklų arba didžiosios depresijos JAV laikų). Na žodžiu, atsibodo jau man ir klausyt. Kita vertus, apie Huseiną. Pačioj pradžioj Huseinas labai stipriai prisidėjo prie Irako ekonomikos kėlimo ir kaip žinai (jei žinai) Irakas buvo labai turtinga valstybė iki Persijos įlankos karo, ir tik vėliau "užplaukė" jam. Kita vertus, nekovot su tokiais kaip Huseinas ar Bin Ladenas yra blogai, bet kovot su jais yra dar beprasmiškiau, nes taip tik aštrinama padėtis. Čia faktas, kurio deja nei Bušas, nei Obama nesugebėjo įsikalt į makaules. Reikia ieškot kitų būdų, tik ne tokių. Zigzaueri, tu man ir taip esi išgama, todėl nematyčiau priežasties dar kažką komentuot, bet šiek tiek vis dėlto pakomentuosiu, nes daug nesamonių matau. Dėl alkoholizmo: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... onsumption Lietuva užima "garbingą" 15 vietą, kai tuo tarpu Rusija 23. Šiaip šiuo metu dar labiau pakilus Lietuva, jau teko skaityt kažkur, kad pirma Europoj. Taigi ne mums kalbėt apie alkoholizmą. Jei dabar manęs paklaustų, ar labiau noriu važiuot į Rusiją ar į JAV gyvent (kalbu apie dabartinę savo padėtį), pasakyčiau, kad į Rusiją. Manai JAV gatvės auksu klotos? Manai ten tave išskėstom rankom pasitiktų? Nes aš matau, kad tu nesupranti kokia JAV "demokratija" yra iš tikro. Ir nesupranta niekas, kas ten negyveno. Tiesa, negyvenau ir aš, bet 2 pažįstami gyveno. Žodžiu, esmė, kad ten imigrantas yra šiukšlė. Ne žmogus, o šuo. Teisių pas jį 0. Niekas visiškai su atvykėliu nesiskaito ir visiškai jų nelaukia. Net ir rasizmas išlikęs labai stiprus. Teko girdėt istoriją, kai iš Vietnamo karo grįžusiam negrui karo veteranui į savo kaimą, išlupo akį už tai, kad atsisėdo ne savo vietoj. Apie medicinos sistemą šiek tiek. Sistema labai prasta, tiksliau prasta paprastam piliečiui. Turtingam gera. Kol tau suteiks pagalbą, tai gali kojas kelis kartus pakratyt. Na Rusijoj tegul daktarai ir prastesni, bet nors nemokama. Ir nors su imigrantais skaitosi daug labiau. Na tik apmaudoka, kad Rusijoj šaltesnis klimatas. Tai vat tau ir JAV, "demokratijos lopšys". Labai gaila, kad šitos JAV pusės nežino beveik niekas. Dėl to ir rinkčiausi geriau Rusiją. Dar aišku priklausomai nuo to, kurią vietą, bet čia jau kita kalba. O aš kalbu apskritai. Aš neginu Stalino, trėmimai buvo. Tik tikrai netrėmė taip, kaip aiškina dabar. Šiaip neseniai per radiją klausiau laidą, paskambino kažkokia moteris ir pasakė maždaug taip: "tie kas buvo ištremti, to nusipelnė", bet aš tikrai nesupratau ką ji turėjo galvoj. Gal tipo apie korumpuotus teisininkus ir t.t.? O dabar tau šiek tiek iš gyvenimiškos realybės: daug esu sutikęs zoologinių. Deja kai visų paklausdavau kuo pvz. buvo blogai gyvent 1970 m. - 1980 m., visi pradėdavo tik mekent apie "demokratijos nebuvimą", "rusų okupantą", "vėliavos ir himno nebuvimą" ir panašiai. VELNIOP man tą himną ir vėliavą, - aš atsakau. Jei tik man grąžins elementariausias produktų kainas, kokios buvo tais laikais, tai nerūpės man nei himnas, nei vėliava. Dėl manęs gali nors ir visiškai panaikint. Nes aš gyvenu ne himnu, ir ne vėliava. Ir man visiškai nusispjaut ar valdžioj sėdės rusas, lenkas, kinas ar koks čiukčia, jei tik nuo to bus geras gyvenimas, tai ir puiku. Ir galit nepradėt malt šūdo apie "tuščias parduotuves". Žmonės gyveno ir nenumirė badu po velnių. Taip, sutinku produktų tikrai buvo mažiau. Gal dėl to, kad buvo kiti laikai, žinoma ir dėl santvarkos šiek tiek, BET BADU NEMIRĖ ir visiems užteko. Nors daugiausiai mažai buvo dėl to, kad visi pirko kiek galėjo patemt, niekas nesismulkino po mažai. O kam smulkintis, kai dešros kilogramas 1.80 rublio? Jei dabar kokioj Maksimoj padarytų, kad batonas kainuotų 10 ct, kaip manai, per kiek laiko ten batonų neliktų? Kaime pas mus į savaitę 2 kartus vežė į parduotuvę mėsos produktus ir tikrai užteko. Kalba, kad dulkių siurblį, televizorių, šaldytuvą dar kažką buvo sunku nusipirkt. Mano tėvai net ne partiniai buvo ir nusipirko dulkių siurblį (net ne 1, o 2), ir tą patį šaldytuvą, ir televizorius 2, pirko ką norėjo ir nematė jokios problemos. O partiniams dar didesnės galimybės. Kuras koks buvo pigus, jau nė nekalbu. Manai kas nors apšildė namus malkom? Cha, mažai kas smulkinosi taip. Saliarka ėjo ir viskas. Dabar bijau sumeluot, nes gerai nepamenu, bet atrodo 3 t saliarkos - 100 rublių (čia pilna standartinė bačka). Kas dabar po velnių leidžia sau tokį malonumą? Tik dėl vieno dalyko galiu sutikt, kad mašiną buvo sunku įsigyt, tas tai taip. Čia jau teisybė. Tad pats laikas baigt keikt tą prakeiktą "rusų okupantą" ir pasižiūrėt į paprasčiausią realybę, ko žmonėms iš tikro reikia. O jei nieko negali pasakyt gyvenimiško, tai geriau išvis patylėk, nes jau atsibodo tikrai. Tesugebat kartot tą patį, bet pasižiūrėkit atsimerkit pagaliau. Ir čia tik maža dalis, kiek išvardinau pliusų. Galiu ir daugiau pavardint. TSRS švietimo sistema buvo sukurta pati geriausia pasaulyje. Šitą net buržuaziniai vakarų istorikai pripažįsta. Žinoma ir apie apie egzaminų tvarką kalbu. Bendrabutis studentui beveik nieko nekainavo. Galų gale net ir dėl profesijos buvo daug geriau. Dabar kažkaip netyčia prisiminiau tą propagandinį eilėraštį "...ir tu gali kuo nori būti, tik didžio Lenino šaly..." ir deja šitame eilėraštyje tikrai yra tiesos, nes jei tik turėjai galvą, galėjai bet kokią profesiją rinktis. Dabar to tikrai nėra. Yra paklausios profesijos ir nepaklausios. Ir maža, kad nori būt astronomu ar archeologu, klausimas ar tu gausi darbą? Tada būtum gavęs. Baigęs institutą gautum paskyrimą ir eitum dirbt po velnių. Net darbą už tave surasdavo. Geriau ir norėt nereikia. Dabar atsiprašant taip išpindėję, kad drįsta pasakyt "žmogus negalvojo, galvojo už jį", bet kai reikia susirast darbą, tada po velnių verkia. Šiek tiek apie keliones. Taip, į vakarus buvo sunku išvykt, labai sunku, tai faktas. Bet gal po velnių neužteko 10 laiko juostų paatostogaut? Savo laiku mano tėvai apkeliavo ir Ukraina, ir užkaukazę (žodžiu visą vakarinę TSRS dalį) ir problemos nematė. Pamenu kai istorijos mokytoja pasakė: "buvo blogai gyvent, nes negalėjai savo įmonės atidaryt". Paprasčiausiai jos paklausiau, kiek dabar ji įmonių nuosavų atsidarius ir iškart aptilo. Aiškina dabar, kad slėpė žinias apie karus. Apie Korėjos karą, Vietnamo karą, Karibų krizę, Afganistano karą. Galiu 100% užgarantuot, kad to tikrai nebuvo. Visi žinojo apie tai ir niekas nieko neslėpė. Aiškina apie baisų alkoholizmą. Gėrė, daugiau ar mažiau. Kaip ir visur kitur. O Andropovo laikais TSRS beje atsidūrė viena paskutinių pasaulyje pagal suvartojamą alkoholį. Tai, kad einu dabar pro parką vakare ir man rėkaloja iki žemės graibymo girti 14-mečiai, tai irgi "rusų okupantas" kaltas? Na žodžiu, prie Andropo tvarka buvo geležinė, bet daugiau nesigilinsiu į tai. Žodžiu, kaip jau minėjau, gana gyvent kažkokiose demonizuotose fantazijose ir laikas pagaliau atsimerkt ir nors kiek pažiūrėt į paprasčiausią realybę.
rwc 2009-07-05 17:26
Nesutikčiau, kad esu zoologinis antikomunistas, kaip ir zoologinis antifašistas. Bet dėl antistalinizmo ir antihitlerizmo - taip, be abejo. Nukeltų kas į tuos laikus ir suteiktų galimybę, tai šituos du veikėjus be jokio gailesčio plikom rankom pasmaugčiau. Ant Markso nelabai yra ko pykt. Jo idėjos pralenkė laiką, tačiau susuko žmonėm galveles. Toliau sekė gerų idėjų tragiškas įgyvendinimas. Kol kažkas išties pradėjo statyti socializmą - žiūrėk, Markso idėjos jau ir pasenti spėjo. Fordas ir Rokfeleris labai daug ką pritaikė savo "buožiškame" versle. Ką pritaikė stalinizmas? Planinę ekonomiką ir individo niveliaciją? Perskirstymą atimant ir išbuožinant, nereikalingas burnas nužudant? Dar didesnį klasių atotrūkį? "Iš kiekvieno pagal galimybes..." - jei nesi lojalus padlaižys, tai dirbsi nepakeliamomis sąlygos kol jėgos baigsi. "Kiekvienam pagal poreikius..." - jei nepriklausai klanui, tai apribok poreikius iki minimumo. Keistai lygini 70-80 metų gerovę su dabartine. Palygink, kaip tuo metu gyveno šveicarai, norvegai, lyginant su TSRS. Kokia buvo vidutinio atlyginimo perkamoji galia. Tikriausiai supranti, kad kiekvienas santvarkos pakeitimas užtrunka, kad kažkam jis gali būti labai sunkus. Šneki apie himną ir vėliavą - taip jie nesvarbu, jei nesvarbu paprastas žmogus po jais. Būtent TSRS visi žmonės turėjo būti vienodi. Elgtis, mąstyti, rengtis, gyventi vienodai. Valgyti tos pačios rūšies šlapiankę, trise dalintis vieną kambarį, žiūrėti "Vremia", iš namų išeiti 7:00, grįžti iki 19:00. Vienodi robotai, tik su skirtingais veidais ir darbais. Gal SG ar dar likusiems funkcionieriams atrodo, kad taip geriau. Bet aš, paragavęs laisvės, pamatęs skirtingų valstybių ir skirtingų režimų santvarkas, dabar verčiau mirsiu nei užsidėsiu kito žmogaus kaukę. Kalbi apie kainas. Pasižiūrėkim: pagal atlyginimus tų metų rublis dabar atitinka 10-15 litų arba 3-4€. Vakarų Europoje - nuo 10 iki kokių 40€, priklausomai nuo regiono. Paimkim legendinius produktus: * Bulkutė už 3 kp. - dabar LR turėtų kainuoti 30-50 ct., tiek ir kainuoja. Šveicarijoje turėtų kainuoti apie 1.20€, kainuoja 0.15€ (čia kroasanai, net ne plastmasinės bulkutės). * Sakai, dešros kilogramas 1.80 rb. LR turėtų kainuoti 18-24 Lt., tiek ir kainuoja. CH turėtų kainuoti 75€, kainuoja nuo 12€. * Dėl saliarkos. gerai, dabar turėtų kainuoti 1 l apie 30-40 ct. imant urmu. Bet nepamiršk, kad tai iškasena, kurios gavyba beveik nekainuoja. Kai prasideda tarptautinė prekyba, tada OPEC užkelia kainas. Prasideda tranzito mokesčiai ir t.t. Plius apskritai už kurą mokam daugiau mokesčių nei anksčiau - PVM, akcizai, kelių, taršos mokesčiai. Pasižiūrėk, kiek nafta kainuoja didmenininkams Rusijoje, ir ta pati žaliava Vokietijoje ar LR. Naftos monopolijai pusdykiai dalinti naftą vidaus rinkai - tas pats kaip kojinių gamykloje išmokėti algas kojinėmis. Bene vienintelis pavyzdys, kur imperija ir planinė ekonomika sukuria komfortą piliečiams. Kalbi apie paskyrimus. Bet juk visame pasaulyje taip veikia: eini studijuoti, tuo pačiu - papuoli į potencialaus darbdavio akiratį. Darbdavys išsirenka geriausius, tinkamiausius. Geriausieji išsirenka geriausius darbdavius ir didžiausią komfortą. Specialybės, kuriose laisvų vietų per mažai arba jos neperspektyvios, arba per menkai apmokamos, tiesiog nesulaukia studentų. Ar visa tai gali pasiūlyti planinė ekonomika? Ar CK sekretorius gali atspėti, kaip atrodys pasaulis po penkmečio? Arba - kas kiek laiko reikia perrašinėti penkmečio planus, kad išlikti konkurencingam. Laisva rinka juos perrašinėja kas kelios sekundės ir gyvai reaguoja. Planinė ekonomika vienodomis sąlygomis
HiTech 2009-07-05 17:51
rwc lygiai tapati norejau pasakyt. SG, pasiziurek kaip rusai dabar gyvena, koks mirstamumas, pragyvenimo lygis ir t.t. Ir su emigrantais amerikoje truputi perdejai.
SG 2009-07-05 21:35
Marksizmo dėsniai tinka visiems laikams. Aš galėčiau pabandyt ir Stalino įvaizdį šiek tiek pagerint kalbėdamas apie "į ugnį atsakymą ugnimi" ir panašiai, bet nepradėsiu, nes vėliau dar kokiu TSRS fanatiku palaikysi. Bet kažkodėl dabar bobutės dejuoja "kaip buvo gerai prie ruso, kaip blogai dabar". Kodėl gi? Gal žmonės tokie kvaili? Gerai, tarkim tu daug maž teisingai priskyrei su kainomis (nors vis tiek, kad Tarybiniais laikais buvo pigiau dauguma dalykų, tai čia faktas), bet dar neužmiršk, kiek žmonės visko pasivogdavo. Praktiškai alga pavidgubėdavo ar ir patrigubėdavo. Tik kad natūra. Beto juk aš tau paminėjau ne vien produktų kainas, o ir daugiau pliusų, kuriuos paprasčiausiai "užmiršai" ir kurių nepripažinai. Žinoma, kad nesulaukia studentų. Nes jie ir neina. Gal ir eitų kitokiomis sąlygomis, bet tokiomis, tai neina. Žodžiu, eilinis ginčas nevedantis prie nieko (o gal reikėtų sakyt vedantis prie nieko? Nežinau). Tiesiog mano nuomone buvo geriau Tarybiniais laikais, tavo nuomone dabar ir viskas. Todėl beprasmiška piršt. Čia iš esmės galima pasakyt "dėl skonio nesiginčijama", nors man vis tiek sunkoka suvokt, kaip galima neigt pliusus, kurių tikrai buvo ir buvo daugiau. Taip, žiūrint į dvasinius dalykus, tavo tiesa, dabar tikrai geriau. Žinoma kalbu apie sporto rungtynes, koncertus ir t.t. Bet žiūrint į materialinius dalykus (ar kaip pavadint), mano nuomone tada tikrai buvo geriau. Taip, sutinku, kad menka nauda iš to, kad tik egzistuoji. Dirbi, valgai, ilsiesi, dirbi, valgai, ilsiesi (nors ir vėl nereikia perdėt, to Tarybiniais laikais nebuvo. Žinoma buvo mažiau visokių pramogų, bet jų buvo), bet kaip aš jau minėjau aš spjaučiau ir ant vėliavos, ir ant himno ar krepšinio rungtynių (kokiems metams, ne daugiau ), kad tik gyvenimo lygis padvigubėtų. Nes man dvasiniai dalykai mažiau svarbūs. P.S. Neteisingai interpretuoji komunizmo principą. P.S.S. Tarybiniais laikais dešra buvo skanesnė.
mykolas 2009-07-05 23:14
į temą Nežinau kokią daugumą atstovavo Smetonos režimas, uzurpavęs valdžią ginklo pagalba, bet po jo atėjo režimas jau taip vadinamais "demokratiniais" rinkimais. ne į temą gyvenimas tarybų sąjungoje nekėlė jokio nerimo dėl rytojaus, stabilumas užtikrintas, bet taip pat stabiliai visko trūko, maisto produktų trūko, statybinių medžiagų trūko, technikos trūko. Kodėl visko trūko taip gausiais gamtiniais resursai apdovanotoje valstybėje? Todėl, kad korumpuoti dėdės sėdėjo rūmuose ir "demokratiškai" sprendė kiek ir ko mums reikia, kaip mes turėtume, gyventi, kaip galvoti ir kaip elgtis. Užtat jų siauram ratui niekad ir nieko netrūko. Dabar tie patys dėdės ir jų vaikai vėl sėdi rūmuose ir parazituoja proletariato sąskaita, tik aišku dainelė jau kita
HiTech 2009-07-05 23:19
SG, pvz man pazystamas kai pasakojo, buvo laikas, kai visi turejo daug pinigu, bet pirkt nebudavo ko. Pas visu viskas vienoda. Baldus kai pradeda vienus ir tokius pat gamint, tai taip ir gamindavo, kol pas visu tokie pat namuose atsidurdavo. Virsininkai nebent kazko isskirtinio gaudavo. Taspats ir su maistu. O kai budavo deficitas kokiu prekiu pvz mesos ar duonos, kai zmones kelias valandas eileje stovedavo ir gryzdavo namo nieko nepese irgi kazkaip levai atrodo Tas pats ir su JAV, taigi seniau ten irgi benzo uz centus baka prisipildavai. Gal atsimeni, kai kuras buvo subringes cia ne taip senai, tai JAV senesnes degalines uzluzo, nes ten kolonelese tik iki 99$ max tegaledavo rodyti kaina. Ir tikrai nevisada prie ruso buvo gera gyvent, aisku buvo kazkoks tai laikotarpis kai buvo gerai bet tikrai ne visada. daug kas sako, kad kai vokieciai buvo uzeje buvo gerai, kaikam gal ir huseinas patiko O kaip pats tikriausiai zinai tai zmones linke prisiminti tai kas buvo gerai, ir keikti dabarti...