Šešios ateities energetikos idėjos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kriss 2009-07-05 14:26
Išties įdomu. Ypaš ŽEM ir CO2 surinkimas praverstų, gal sumažėtų aplinkos tarša
geruks 2009-07-05 17:47
Geras.Čia tai patiko(blondinių kalba ).Tik biški ne isikirtau su tais akmenukais,kuom ten jie gali būti naudingi(supraskit šiandien ne meditavau ).
tr3nktas 2009-07-06 01:11
Pageidavimas redakcijai, kad parasytu apie namus, kuriems nereikalingas sildymas. Kiek prisimenu cia buvo straipsnisapie tai, bet ten buvo aprasom, kad tik pradedamas statyti vienas toks lietuvoje ir jis bus "atidziai" stebimas, butu ydomu suzinoti tirimu rezultatus jeigu tai imanoma
E[X]G8 2009-07-06 11:58
Tereikia noro ir šios technologijos būtų labai naudingos...
neworld 2009-07-06 13:58
Bet kai kam reikia pinigų ir šitos technologijos mažina pelnus
T 2009-07-07 09:14
Kol kas ne kas su alternatyvia energetika. Kas dėl pirmo būdo, tai kam tą CO2 iš vis rinkti? Praeis laikas ir kai baigsis organinis kuras tai CO2 bus maistas augalams. Be to, tokiam surinkimui reikės sunaudoti nemažai energijos, o gal net ir daugiau. Beje tai ne energetika, o oro valymas nuo CO2. Antras būdas, tai kol kas tik teorija, bet esant lėšų galima paversti ir praktika, nes atominėse elektrinėse tik apie 2 proc. urano paverčiama energija. Tai teoriškai nepanaudotas uranas gali duoti net 50 kartų tiek energijos kiek jau davė. Dėl namų apšiltinimo, tai toks variantas atsimuša į papildomas lėšas, kurios gali ir neatsipirki. neaišku iš kur ištraukti tie 5 ir 11 proc. Su termobranduoline energija bandymai vyksta jau 60 metų, bet kol kas atominėse elektrinėse naudojamas tik uranas. Jos tobulėja, bet esmė lieka ta pati. Dabar statomos elektrinės kuriose deginamos šiukšlės. Šiukšlės pagelbėtu spręsti energetines problemas, bet ne visai išspręstu. O kurą gaminti iš CO2 pasitelkus saulę, tai dar vienas saulės panaudojimo būdas, tik neaišku ar atsipirks.
neworld 2009-07-07 11:34
Esu skaitęs, jo deguonies atmosferoje yra tiek pat, kiek organinės masės yra žemėje. Kitaips žodžiais sakant, jeigu auglai pagamina 1t deguonies, tai taip pat pagamina kažkiek anglies, kurią sudegint reikės 1t deguonies. Žodžiu tas CO2 rinkimas duot tik labai laikinai naudos, nes CO2 rinkimas deguonies žemėje nepadaugins. Daug geriau atsisakyti naftos ir kito organinio kuro, tada net ir iškirtus miškus turėsim deguonies, tik kažin ar bebus ko valgyt tokiu atveju.
Paberzis 2009-07-07 11:43
Įdomiausiai nuskambėjo 2 ir 6 idėjos Apie antrą idėją iš naujo panaudoti branduolinio kuro atliekas elektrinės teko ne kartą girddėti, tačiau nė karto neteko girdėti, jog galima sunaudoti iki 99% atliekų. Gal yra naujų kokių išradimų ir pasiūlymų? Na, o 6 idėja tikrai nuskambėjo įdomiai. Jei tai realių bandymų rezultatai iš 25cm2 per parą gauti 490litrų degalų yra daugiau nei įspūdinga. Bet kol kas man atrodo, kad tai labiau teoriniai paskaičiavimai. Beje, ar mokslininkai pajėgūs šiai dienai pagaminti vientisą 5x5cm nanovamzdelių membraną? Na o kitos idėjos, tai... pirmoji iš viso niekam tikus. nebent sugalvos kokį rimtesnį pritaikymą, nes ekonominės naudos neįžvelgiu. Jau paprasčiau tą CO2 laidoti išnaudotuose naftos grežiniuose. Pasyviojo namo idėja yra puiki, tačiau į šį procesą trėtų įsikišti valstybė - kaip prisideda prie pastatų renovavimo, tai ne mažiau kaip kokiais 25% turėtų prisidėti prie pasyviojo namo pagrindinių statybos išlaidų kompensavimo. Termobranduolinė energija - puiku, tačiau kol kas nieko apčiuopiamo nėra sukurta ir nežinia, kada tai pavyks padaryti, tad imtis reiktų žemiškesių priemonių. Šiukšlių deginimas - nieko naujo, tik ne visi įsisamonina (pvz Lietuvos vyriausybė ir Seimas), jog į tokius dalykus reikia investuoti, o ne valdovų rūmus statyti.
Nightbringer 2009-07-07 21:37
Ką tu nori tuo pasakyti? Tai juk ateitis. Dabar yra statomas reaktorius kuris ne tik gamins elektra, bet ir duos mokslui žinių apie plazmą... http://lt.wikipedia.org/wiki/ITER <------- straipsnyje niekas neprilygsta tam. O svarbiausia, kad tai jau daroma praktiškai, o nebe svajojama, kaip gerai bus jei... http://kauno.diena.lt/dienrastis/kita/p ... joje-31770 <----- populistinis straipsnis apie plazmos energija. (Jei kam įdomu) http://www.straipsniai.lt/Elektronika/puslapis/153 Ar kas žino? Žmonija dabar stato 5-kartos reaktorius, o plazmos reaktorius bus 6-kartos?
immortallt 2009-07-07 22:28
Pasyvus namas gali buti tik pastatytas, o ne padaroma renovacija. Beje tai daugiau orentuojamasi i privacius namus, o ne daugiabucius. Teko buti pristatyme tokio namo ir ten nieko stebuklingo nera. Nenaudojamos praktiskai jokios stebuklingos medziagos, tiesiog reikia labai gerai suprojektuoti nama, atsizvelgti i gamtos salygas bei darbininkai turi padaryti viska tiksliai pagal projekta Bet tokiam namui vis tiek reikia sildymo!
Nightbringer 2009-07-08 19:43
Lietuvoje gerus statybininkus gali į raudonaja knyga jau rašyti, tai pas mus tai tektu dar ieškotis kompetingų darbininkų. P.S: Straipsnio pavadinimas kažkodėl man nesutapo su pačiu straipsniu...