Įtarimai Š. Korėjai dėl įvykdytų išpuolių prieš JAV ir P. Korėjos svetaines

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nean 2009-07-09 18:50
Tikrai, ima ir laužinėja Š.Korėja jų puslapius neturėdama ką veikt.. Eilinė USA propaganda siekiant paaštrinti situaciją.
gabus 2009-07-09 20:38
O koks tikslas aštrinti situaciją?
Nean 2009-07-09 22:39
Bandant įbrukti visam pasauliui nuomonę, jog Š.Korėja blogio ašis.
Kęstutis 2009-07-09 23:27
Nean, Prajuokinai... Šiaurės Korėja socialistinė valstybė... Ta pati JAV šelpia ją siunčiant jai maistą ir t.t. Ir JAV sugriežtina nuomonę tik tada jei Šiaurės Korėjos valdininkai daro nelabai gerus dalykus. Matei Šiaurės Korėjos kariuomenės paradus? Toki pat kaip ir Rusijoje... Jeigu manai, kad Šiaurės Korėja nėra blogio valstybė tada ir Rusija nėra blogio valstybė kuri Lietuvai nieko nepadarė, kuri pati pirma peršasi draugauti ir dar mums padeda. Bet deja Tu klysti. Dar pradėk pasakas sekt dėl ko atsiskyrė Pietų ir Šiaurės Korėja. Dar pasakyk, kad JAV pasako Pietų Korėjai ką manyt ir ji tai daro, nors ji pati geriau žino situaciją negu JAV. Dar pasakyk, kad JAV žiniasklaida sako tai ką JAV vyriausybė liepia... Tai išvis žvengsiu...
O vardas? 2009-07-10 06:00
Manipuliuoti ziniasklaida tikrai yra lengva JAV. Paimkime pavizdi, kai bakrutavo JAV GM, tai buvo virsuje ta naujiena. Kas atsitiko po to? Nukrito lektuvas po keliu valandu, atsirado dar keli ivykiai, ir ta naujiena apie bankrota didziausioje salyje dingo. Kur dingo? Nugrimzdo toli toli, niekam nebeidomi buvo, nes atsirado idomesniu naujienu. O siaip manau kad SSRS laikais visiems zmonem buvo zymiai geriau gyvent lietuvoje, nei dabar. Ka mes dabar turime? Vagiu tauta.
tvset 2009-07-10 10:30
Apgailetinas ir skurdus poziuris....kaip Tu sakai "vagiu tauta" tapome nes 50m. klausemes kremliaus diktato... jei nesi pakankamai senas, kad prisimintum sovietmeti pasiklausinek sawo tewu ir seneliu, jie tau paaiskins kaip sovietmeciu visi reikalai buwo twarkomi..... kysiu ir pazinciu deka......jei kas ir ismoke zmones masiskai vogt, tai tik sovietinis rezimas..... pati sistema buvo ydinga netik ekonominiu poziuriu, bet ypac kulturiniu aspektu..........puse amziaus yra ilgas laiko tarpas isugdes kelias kartas su iskreiptomis vertybemis ir poziuriu i gyvenima (pvz. po manes, kad ir twanas)
Mitas 2009-07-10 11:12
Tai tik įtarimai ir nieko daugiau. Straipsnyje vartojami tokie išsireiškimai kaip: "ši ataka gali būti siejama", "šnipų agentūra yra įsitikinusi", "Jeigu už šį išpuolį yra atsakinga", "tačiau Seulo žvalgybos šaltiniai tvirtina, kad buvo sukurtas padalinys, kuris specializuojasi į kibernetines atakas". Asmeniškai man neįdomu joks šių šalių politinis ar kitoks kontekstas, man įdomu tik tai, kas susiję su pačiais išpuoliais. Straipsnis manęs visiškai neįtikino, kad su išpuoliais susijusi būtent Š. Korėja. Kaltinimai visiškai nepagrįsti, iš oro. Aš kažkiek išmanau web saugumą ir mano akimis šiame straipsnyje nėra absoliučiai jokio argumento, leidžiančio net įtarti Š. Korėją. Iš kur buvo laužtasi, IP adresai? Kadangi tą darė ne vaikai, tai patikimų IP adresų greičiausiai nėra. Ir viskas, daugiau negali būti jokių kaltinimų. Kadangi JAV labai populiaru teismai su milžiniškais priteisimais, Š. Korėjos vietoje aš paduočiau JAV į teismą už šmeižtą, ir tegul įrodo arba finansiškai atlygina Š. Korėjos reputacijai padarytą žalą. P.S. Berots D. Britanijoje jau kuris laikas vedami Etiško Hakingo mokymai. Kas garantuos, kad juos baigę nepanaudos žinių savanaudiškiems tikslams? Jei jau argumentas yra vien tai, kad yra įkurta įsilaužėlių bendruomenė, tuomet yra pagrindo įtarti ir Etiško Hakingo bendruomenę. Kokios nesąmonės.
gabus 2009-07-10 11:21
Susilaikysiu nuo komentarų
Mitas 2009-07-10 12:35
Teisingai padarysi.
Kęstutis 2009-07-10 17:26
.
Mitas 2009-07-10 17:43
Ačiū, aš žinau apie botnet'us, bet tai situacijos nekeičia. Apie Estiją dabar aš nieko nemanau, kalba eina ne apie ją. Forumuose renkasi įvairi liaudis ir juose gali kalbėti apie ką tik nori, todėl ir tai nieko nekeičia. Per didelė paranoja ir pasitikėjimas viešo informavimo priemonėmis yra tikras nuodas.
Kęstutis 2009-07-11 03:53
Botnet'ai keičia, nes negali matyti kas konkrečiai tave puola. Tai gal tada estai patys suorganizavo užpuolimą prieš save? Tada kodėl niekada to anksčiau nebuvo? Ir kodėl būtent per tuos įvykius estijoje? Ir išvis kodėl Rusija užsipuolė? Kad perkėlė paminklą į pagarbesnę vietą, netikiu, kad dėl to paminklo. Čia tik priežastis buvo. Kodėl tada tuose pačiuose forumuose buvo raginimas rinktis ne tik web kovai, o ir pačiose gatvėse...? Manai jie patys be jokių organizatorių sumąstė tai? Ten akivaizdžiai daug faktų tik reik googlintis juos, o žurnalistiniai straipsniai dažnai nesiremia kitais dėl to jie tik praneša žinią ir Tau belieka tik pasitikrinti ir blaiviai apsvarstyti tiesa tai ar melas ar yra ir to ir to. Tai va už tai aš ir mėgstu Wikipedia, nes ten remiasi citatomis iš įvairių šaltinių.