Studentai sukonstravo akliems vairuotojams skirtą automobilį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zarkell 2009-07-26 11:38
tai koks cia vairavimas, kai viska tau sako - "suk i kaire tiek ir tiek, spausk stabdzius, spausk gaza"... cia praktiskai nepilotuojamas automobilis, tik mechanini darba (vairo sukiojima, padalu spaudziojimus) su kompiuterio sufleravimu atlieka aklasis. Ne praktiskiau ir saugiau butu padaryt tikra nepilotuojama auto tinkama vaziuoti mieste?
Pumper 2009-07-26 12:10
Ir koks aklasis tavo manymu tokį erdvėlaivį įpirktų? Mažiau fantastikos žiūrėk, nes per artimiausius penkis metus tokių dalykų nieks dar negamins.
geruks 2009-07-26 12:56
Nu ir kam tokia mašiną.Sėsk į autobusą ir gali važiuot,kad ir dabar.Čia turima galvoje valdymo malonumą ir nesi priklausomas nuo kitų.Ralyje irgi sėdi šturmanas ir nurodinėja kur važiuot ir kaip važiuot.Man asmeniškai tokia mašinka kuri viską daro už mane labai,labai ne prie širdies.O tokia kuri teikia info o sprendimus darai pats,kodėl gi ne.
Wolfy 2009-07-26 14:35
Is dalies panasi siektiek sistema yra ir sveikiems zmonems,tai navigacija,juk ji irgi sako,kur sukti ir uz kiek.Tai manau nieko cia blogo,jei tau viska pasako,o tu tik atlieki pagal komandas.Manau akliesiems,tai bus didziule laisve.
kionig 2009-07-27 00:40
Musu ateitis yra nepilotuojamu masinu era. T.y uz mus vairuos robotai, tik jiems tereikes pasakyti marsruta ir tu galesi per ta laika pamiegoti ar ka kita, zinoma, tai dar negreitai pasirodis, bet jau yra tokios panasios sistemos sukurtos kaip cia. Masinos valdomos mechaniniu budu kaip dabar, teliks ateity, kurios bus kaip malonumas Del akluju tai gincytinas reikalas. Toks automobilis nera pratestuotas realiomis miesto salygomis, tai kazin ar bus leista greitai vairuoti akliesiems.