Naujos atominės elektrinės verslo planas – rugsėjį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2009-08-03 15:51
"rusiskas keiksmazodis" "lietuviskas keiksmazodis" dar vienas pinigu plovimas... Tuo labiau, kad reaktoriu uzsakyta visame pasauly 20m i prieki. O mes eileje ? Duodu 99% kad ne. Sutvarkytų įstatymus dėl alternatyvios energetikos ir skirtų paramą jų įrengimui (netaikytų mokesčių bent jau saulės kolektoriams, vėjo jegainėms), sutvarkytų supirkimą bei pvz netaikytų pelno ir pajamų ar pan. mokesčius kokius 5metus. Tai iki 2018m tikrai turetume pakankamai energijos.
meslinukas 2009-08-03 21:33
iki 2018 (atsiprašau, nesusilaikau) ną, prieš tai buvo čia vienas straipsnis, kuriame aiškimo, kad atomkė nėra jau tokia eokologiška, nes kol uraną išgrynina, tai labai daug visokio š*** nuteka ir energijos iššvaistoma... na, atomkė, kad ir kaip ten, praverstų, bet kaži ar ją dabar statyt laikas, kai valdžia tokia, nes būtų kaip su stadionu Vilniuje... manau, kad tikrai labaiu apsimokėtų tuos pinigus invesuoti į naująsias technologias (lazeriai, anglies pluoštai, grafenas ir pan...)
Nerkashis 2009-08-04 16:25
Net pati Grybauskaitė buvo užsiminusi ar reikia tos naujos atominės. Pajamam jungtis iš kelių tiekėjų ir nesukam galvos. Protingos sutartys turėtų garantuoti pastovų tiekimą. O tuos planuojamus milijardus kišt į atsinaujinančius en. šaltinius.
Arns 2009-08-04 18:11
Geriau turet atomine kuri veiks, negu daug saules elementu kai pas mus"daug" sauletu dienu, audros europoje ir pas mus stipreja, tad vejo jagaines irgi neatrodo labai patrauklus pasiulymas, ypac kai ju laukams reiktu arba isrezti daug daug misko, arba jas statyti vietoje zemes produkcijai auginti naudojamu zemiu. O hidroelektrines gamtai daro daug zalos, galu gale ir jas irengti itin brangu, neskainat vel kiek zemes palaidojama del butino tvenkinio
Nerkashis 2009-08-04 21:11
Na atsinaujinantys nebūtinai saulė ar vėjas. Dar dėl juoko - kalinių turim tūkstančius. Tai duodam jiems minti stacionarius dviračius ir tegu suka generatorius. O tai daba už dyką šeriam.