Rusijoje išrastas elektroniką paralyžiuojantis portfelis  (12)

Rusijos mokslininkai skelbia sukūrę labai kompaktišką naujos rūšies ginklą, itin galingu impulsu naikinantį priešo elektronines sistemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis įrenginys, telpantis nedideliame portfelyje, gali akimirksniu išvesti iš rikiuotės visus priešininko ginkluotės elektroninius komponentus, teigiama naujienų agentūros „RIA Novosti“ pranešime.

Jame cituojamas Rusijos Mokslų akademijos akademikas fizikas Vladimiras Fortovas, pareiškęs, kad šis kompaktiškas spinduliuotės šaltinis yra 1 gigavato (GW) galios. Vienas gigavatas lygus milijonui kilovatų. Tokia galia esą maždaug atitinka dviejų Dniepro hidroelektrinės eilių arba vieno Černobylio AE naudoto branduolinio reaktoriaus galią.

Pasak akademiko, šį prietaisą pakanka įjungti tik vienai sekundei, kad būtų paralyžiuota visa priešo naudojama elektronika – lokatoriai, elektroniniai taikikliai, naktinio matymo įranga, mobiliojo ryšio sistemos, GPS įranga ir t.t. Naudojant šį ginklą esą galima iš tolo sustabdyti tankus, nukreipti nuo kurso naikintuvus, sunaikinti radijo ryšiu valdomus sprogmenis.

Pranešama, kad yra sukurtos kelios tokio ginklo modifikacijos, kuriose naudojami skirtingos galios spinduliavimo šaltiniai. Vienų veikimo spindulys siekia 1 kilometrą, kitų – 200 metrų. Be to, yra sukurta ir specialiosioms operacijoms skirta modifikacija, laikinai (tik 20 - 30 minučių) „išjungianti“ priešo elektroninius įrenginius.

Tačiau akademikas V. Fortovas pažymėjo, kad naujasis ginklas pasižymi vienu svarbiu trūkumu – jis naikina ne tik karinę priešo elektroniką, bet ir visus veikimo spindulyje esančius civilinės paskirties elektroninius įrenginius.

Gegužės mėnesį skelbėme, kad JAV mokslininkams pavyko sukurti kompaktišką vadinamosios „elektroninės bombos“ – 35 megavatų (MW) galios mikrobangų impulsą skleidžiančio įrenginio – variantą, kuris gali būti naudojamas aviacinėse bombose ir sparnuotosiose raketose. JAV kariškiai taip pat planuoja elektromagnetinius ginklus montuoti naujos kartos nepilotuojamuose orlaiviuose, kurių negalės aptikti radarai.

Pranešimas apie Rusijoje sukurtą impulsinį ginklą neabejotinai liudija apie elektromagnetinių ginklų, kurie, pasak ekspertų, gali grąžinti žmoniją į „akmens amžių“, kūrimo ir tobulinimo srityje vykstančias lenktynes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)