Europa praranda karinę galią

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HiTech 2009-08-12 17:12
Gal kas galit numest linka, kur nurodytos tikros sumos isleidziamos kariniams tikslams, nes tie procentai man nesako nieko. Jav uz rusus tikrai daug daugiau isleidzia o 5 stipriausios EU valstybes prilygsta JAV.
wolas 2009-08-12 17:39
Ir gerai kad maziau pinigu skiria kariniam meslui.
kionig 2009-08-12 18:29
Tegyvuoja demokratija !
Nightbringer 2009-08-12 20:38
Nesupratau straipsnio esmės. Padidinti karines išlaidas kai nėra jokių realių priešu? NATO ir taip yra labai stipri, o kai turi tokį draugiška ir geranoriška kaimyna kaip Jav, kuris padėtu jei kartais užpultu Rusija ar kokia nors kita valstybė-savižude, tai ko norėti daugiau? Man daug svarbiau, kad Europa nekreiptu pinigų į didelės kariuomenės išlaikyma/kurima, o kaip dabar daro, pirkti bei kurti pažangesnes technologijas.
Nerkashis 2009-08-12 20:56
Na ir šaunuolė Europa. Tegul ima kiti pavyzdį.
Tas_pac 2009-08-12 21:59
Kažkokių nesąmonių prirašyta. Ir kaip įtakos šalies ūkį beprasmis pinigų kišimas į armiją? Negi labiau negu kad juos naudojant geresniems tikslams kaip pavyzdžiui: infastruktūros tobulimas ir plėtimas? Gerai Europa daro, tik kad aplinkui vieni idiotai tai dar nereiškia kad su jais reikia lygintis.
Zigzaueris 2009-08-12 23:59
Šiuo atžvilgiu kaikurios valstybės turi ko pasimokyt.
Arns 2009-08-13 00:02
Turi ginkluote ir nesiruosi niekur demokratijos ginklu ivedineti, tai ir nereikia didinti lesu. Rusija, Kinija ir Indija kisa pinigus, nes dalis ginkluotes atsilikusi, tad tik smarkiai didindamas investicijas i kariuomene, gali prisivyti ar atgauti pozicijas kas buvo prarasta. JAV, na pati norejo karu, tad tegu ir leidzia savo popierelius
Freeman 2009-08-14 03:53
tai kad didziosios Europos valstybes kaip ir ivedineja demokratija tiek afganistane tiek irake...kazkiek net ir mes prisdedam su savo kontingentu. o tokie reikalai reiklauja nemazu lesu. prie prarastu poziciju priskirciau tik rusija...o kinija ir indija niekada ju neturejo (neskaitant savo regiono) jos stengiasi iskilt ir tiek pradet reikstis psasaulyje...ka matome kinai jau dabar sekmingai daro. indija turi gresme is pakistano (ten juk ko ne karo stovis) taigi lesu didinimas logiskas dalykas. kinijos ambicijos tapti didziaja pasaulio valstybe tai pat nieko jau nestebina. na o musu europa...didelis biurakratinis aparatas...sensta...silpneja....jei ne ES butu isvis nekoks vaidmuo pasaulyje...tiek karine tiek ekonomine prasme. siaip JAV kariauja ar nekariauja ji vistiek daugiausiai ginybai skiria...ir deja amerika karu uzinorejo (anot taves) tai popierelius ir mes leidziame savo:)...netik jie vieni:)...sajunginku issipareigojimai.
Arns 2009-08-14 18:16
Yra skirtumas, tarp aktyviu koviniu veiksmu ir tiesiog buvimo ten. Pvz vokieciai afganistane ne karta atsisake su savo naikintuvais padeti amerikieciams ka nors bombarduojant, jie vygdo tik zvalgybies misijas. Musu kontingentas galima sakyti tik sedi savo provincijoje, tai kur kas maziau lesu reikalaujantis "darbas" nei aktyviai kariauti, kuom uzsiima JAV. Beje, be JAV dar tik Didzioji Britanija, Kanada ir kiek Prancuzija rimtai kariauja, kitos yra ten tik tam kad buti, taciau savu noru. Pvz kodel be problemu lenkai, danai ir t.t. isvede karius is Irako? Tai savanoriska
Freeman 2009-08-16 22:36
zinoma kad yra skirtumas...bat faktas lieka faktu kad mes formaliai kariaujame amerikieciu puseja....del musiskiu tai abejoju kad aitvarai tik sedi....kiek teko girdet darbo jie turi...siaip eiliniai kareivukai tai tikiu nepervargsta, bet visdelto zuti ir ten galima.....karas lieka karu. na is irako visi siaip karius isvede po biski...netgi "nedoreliai, naftos istroske, pasauly norintys uzkariaut" amerikieciai:)
Nightbringer 2009-08-17 14:41
Amerikiečiai patys gavo į galva, tai ir nori iš ten pabėgti. Bet kažkodėl jų niekas nenori paleisti. Vos išvyko, tai prašo sugryžti pasimti kareivį, tai nuraminti kelius žmogelius.
SaliamonXP 2009-08-22 01:01
Nesamone. Niekas ten ju nenori, jeigu koks nupirktas politikierius papraso "sugristi", kad amerikonai neatrodytu visiski okupantai, tai dar nereiskia, kad jie turi teise ten buti. Amerika neturi isejimo is irako strategijos (ne todel, kad nesugalvoja, o todel, kad planas toks: ateiti ir pasilikti). Jei paziuresit zmelapi, kuriose salyse amerika turi savo nuolatines karines bazes, tai pamatysit, kad artimuosiuose rytuose tik iranas ir pakistanas be baziu like..., o iranui planai jau ruosiami. Greiciau jau tie amerikonai subankrutuotu, butu ramiau pasaulyje gyvent.
Nightbringer 2009-08-22 21:00
Kalbėjau apie tuos teroristus kurie tiesiog prašo Amerikiečius sugrįžti. Juk vos jie išvyko, tai prasidėjo neramumai. Dar beje buvo pagrobtas jų karys. Juk puikios sąlygos jiems dar pasilikti ir daryti tvarka. Ir buvau pridėjes sarkazmo.
gabus 2009-08-22 22:36
Teisingas požiūris. Jei to tikiesi, tai iš karto pradėk duonos plutas džiovinti. O jei NATO iširs, tai ir ne tik save išsimaitinsi, bet dar ir rytų kaimyno kariuomenę šersi.