JAV „skraidantis lazeris“ sėkmingai sunaikino antžeminį taikinį (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pihas 2009-09-02 18:38
O jeigu šis spindulys būtų nukreiptas į veidrodinį paviršių? Žinoma jis atsispindėtų be didelių problemų?
Nightbringer 2009-09-02 19:47
Oi tie amerikiętiški video. Viska paaiškina paprastai, bei suprantamai, uždeda gražia muzikyte, pamini galimas tėvynes atakas, bei primena jų laisve. O kaip su nuotoliu? Juk tokiose propgandinuose filmukuose visados nutylima apie trūkumus...
Analog 2009-09-02 20:51
Ir mane domina piho uzduotas klausimas? Negi ateities efektyviausias sarvas bus veidrodis?
kiesza 2009-09-02 20:54
nu netikiu kad lazeris uz kulka geriau..
Tarawa 2009-09-02 21:31
tai primeskit kas butu jeigu ta lazeri istobulintu,ir pritvirtintu prie palydovu...tai taip iseina jog is kosmoso beamintu visus ane?
Valdass 2009-09-02 21:54
Jei JAV bandytu tai igyvendyti, susilauktu nemalones is kitu didziuju saliu. Kazkaip pastaruoju metu vis didesnis demesis skiriamas kariumenei, ginkluotes tobulinimui...
nerimas 2009-09-02 21:54
Na, iš kosmoso abejoju ar kils labai jau didelė gėsmė - rimto karo atveju būtent kosmosas bus išvalyts pirmas. o tada jau sudie gps ir didžioji dalis technologinių pranašumų. na, bet ne apie tai. Klausimas yra kiek laiko lazeris veikė nejudantį taikinį ir kuria prasme sunaikino? Padarė jame skylę? Susprogdino kuro baką? Kiek tokių lazerių galima įkištiį viena Boeing'a? Gal ten ta lazerinė patranka yra tušinuko dydžio, o likusi vieta lėktuve - dyyyydelė batareika... Beje į lėktuvą nuo žemės pataikyti, manau būtų žymai lengviau nei atvirksčiai . Kiek toks vienas lėktuvas - pilnai sukomplektuotas kainuoja? Kiek jis gali sunaikinti taikinių? Žinoma kare su ta mintim kad "alia" su terorizmu tai gerai - tarkim piko valandą niujorko centre padaryti nedidelę skylutę savižudžio galvoje... O jei reikės tarkim sunaikinti motorizuotą kuopą? arba batalioną? ~20 tonų seno gero napalmo ir kiliminis bombardavimas būtų kur kas efektyvesni tokiu atveju. Žodžiu iš straipsnio įdomaus ir informatyvaus tik įžanga... daugiau galėjo ir nerašyti...
Pihas 2009-09-02 22:23
rokazaz 2009-09-03 08:19
Lakstys kariai su veidrodziais ateity O kazko suzinot tikslesnio tikrai butu idomu Lauksim nauju straipsniu
bahuriux 2009-09-03 09:14
zvaigzdziu karai beveik lazeriai, elektromagnetines patrankos. Galetu prie to pacio ir Teslos mirties spinduli padaryti. Vistiek pasaulis is proto kraustosi. Tesla svajojo sitaip apsaugoti visus pasaulio miestus, kad niekada niekas negaletu nieko uzpulti. Veikia sitaip metalo daleliu srautu perduoda nezmoniskai dideli kieki elektros energijos dideliu dazniu. Sunaikina bet ka, kas spindulio kelyje pasitaiko. Elektros naudoja kaip puse Chikagos, bet galima ir impulsais is kondencatoriu saudyti. Cia sita technologija, kur vienu laidu gali perduoti elektros energija, visiskai nepriklausomai nuo laido varzos, gali buti volframas, ar netgi i druskos tirpala pamirkytas siulas, o galia perduodama ziauriai didele. Viskas paprasta, bet kaip ten ta daleliu srauta sukurti dideliu greiciu tai kazkaip neatsimenu, ar nerase. Kosmose toks ginklas butu nepakeiciamas, kaip skydas nuo raketu ir siaip visiems gyvenimo atvejais, gal net asteroidams smulkinti, arba trajektorija pakoreguoti. Ir joks veidrodis cia nepades. Prie to pacio rusai buvo sukure ir isbande stovincios bangos kazkoki ginkla, tai jis metala paversdavo i skysta manu kose net neuzkaitines, pasiekdavo bet kuri zemes rutulio kampeli, bet buvo labai daug nenumatytu salutiniu poveikiu. Mazdaug taip, keliu tukstanciu km atstumu stovi du "bliudai" antenos ir spinduliuoja mikrobangas topacio daznio, bet skirtingas poliariskumas ar kaip pasakyt. bangos atsispindi nuo jonosferos ir vandens. Ir toj vietoj kur abieju antenu spindulys pataiko visas metalas issilydo saltas, kazkaip jiem pavyko susilpninti kristalu rysius tu bangu pagalba. Vienas isradejas, taip bande padaryti antigravitacini prietaisa tai jam irgi metalai istisdavo salti. Maciau filme "race to zero point energy" ant galo kazkur.
rimasD 2009-09-03 10:16
Įdomu būtų sužinoti, koks šviesos bangos ilgis. Šitoje animacijoje gali nupiešti bet kokią spalvą, tačiau atmosferoje geriau sklinda infraraudona šviesa. Ne tik veidrodžiais galima apsisaugoti nuo lazerio, bet ir dūmų uždanga.
Nerkus 2009-09-03 11:14
rimasD skrendantis lektuvas nelabai galetu dumais apsisaugoti, nes jis greitai juda. aisku galima i prieki dumus pusti ir paskui sleptis tame dumu kokone, bet tada bus papildomas svoris del dumines medziagos. aisku dar reiks davilkiu kada tuos dumus paleisti, nes visa laika neskrisi su dumu uzdanga. davikliai turi reaguoti i radara ar dar kazka panasaus, bet tokiu atveju gali siaip is zemes tuos daviklius suzadinti ir palaukti kol pasibaigs dumai. o siaip man tai lazeris asocijuosasi su vakuumu, o ne su atmosfera. o jei as gerai filmuke isgirdau, tai vienoje vietoje buvo paminetas lyg ir mazeris.
Tir4elis 2009-09-03 14:02
Kaip ten bebūtu, bet panašu, kad darbo iki normalios kovinės mašinos dar jiems ten daug. Klausimas ar bus daug efektyvumo kai šitokios armijos specialistu reikia vienam lėktuvui aptarnaut, o ir dėl galios tikrai ne viskas iš šitų filmukų aišku.. Šypsnį sukelia rusų pasakymas, kad jau 8'ame dešimtmetyje jie turėjo mobilų lazerį. Gerai, tai kokio velnio jis dar ne karo tarnyboje? Ar toliau projekto nenuėjo nes kažkam netiko? Panašu, kad teorija viskas ir apsiribojo . Arba buvo daromas Lietuvoje ir mūsų fizikai nelabai gyrėsi Maskvai ko pasiekę . Nors dabar panašu prasidės rimtos lenktynės, kas greičiau tikrus, nuosavus didelės galios lazerius turės.
bahuriux 2009-09-03 15:33
Amerikieciai dar naudoja tokius lazrius kovos lauke apsisaugoti nuo artilerijos sviediniu ir bombu IR lazerio pagalba, cia manyciau irgi IR, bet negarantuoju. Bet koks privalumas tas ginklas veikia 180 laipsniu, puse sferos, turbut prie geru noru ir pilnai aplink lektuva veiktu. Patobulinus toki ginkla nebera prasmes daryti greitaeigiu naikintuvu, nes ir griozdas pats gali apsiginti nuo betko ir sunaikinti bet ka.
nerimas 2009-09-03 18:05
Matyt, kad netiko ir iš to ginklo kol kas naudos tik tiek, kad jis yra daug viko rusai ir amerikiečiai turėjo pvz amerikiečiai "žvaigždžių karus" o rusai hipotetinę galimybę paskandinti dalį kalifornijos kaip atsaką
bahuriux 2009-09-03 22:16
reiketu nupoliruoti aliumini korpusa iki veidrodzio ir yra skydas, nuo tokiu paciu ginklu. Bet yra kitu ginklu, kuriu cia niekas neaptarineja, net vedrodis nepadetu.
Tir4elis 2009-09-04 09:09
Aha, teko vienam dokumentiniam matyt kaip galima dali JAV po vandeniu pakišt. Atplauki tyliai prie serijos tektoninių lūžių, iš povandeninio laivo paskandini vieną kitą galvutę ir BUM. Rezultate turime milžinišką įlanką JAV teritorijoje.