Naršyklėje „Opera 10“ pridėta technologija „Turbo“  (18)

Antradienį kompanija „Opera Software“ pristatė galutinę naršyklės „Opera 10“ versiją. Didžiausia naujovė yra „Opera Turbo“ – tai nauja technologija, skirta lėtam ryšiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija tvirtina, kad ši technologija, suspaudžianti puslapius, leis pasiekti plačiajuosčio interneto ryšio greitį. Kompanijos atlikti laboratoriniai tyrimai rodo, kad naujoji „Turbo“ technologija gali suteikti net 8 kartus didesnį greitį.

„Technologija „Opera Turbo“ – tai mūsų naujausia inovacija. Mes manome, kad visi vartotojai turėtų ją išbandyti, nes kartais mes visi susiduriame su lėtu interneto ryšiu, - sakė kompanijos „Opera“ vadovas Jon von Tetzchner. – Dabar yra išeitis ir ji yra visiškai nemokama“.

Taip pat naujoje naršyklėje yra ir nauja sąsaja bei nauja kortelių sistema. Kortelių dydis gali būti keičiamas patraukiant ją žemyn ar du kartus ant jos spustelėjus. Tokiu būdu vartotojai gali matyti visų atidarytų kortelių glaustą vaizdą. Naršyklėje buvo pagerinta ir „Speed Dial“ technologija. Dabar dideliems monitoriams siūloma 5x5 tinklelis bei kiti tinklelio dydžiai. Taip pat šioje naršyklėje yra ir rašybos tikrinimo funkcija bei naujas elektroninio pašto skaitytuvas. Interneto kūrėjai gaus ir naują įrankio „Opera Dragonfly“ versiją, leidžiančią jiems taisyti DOM bei tikrinti HTTP antraštes.

Kompanijai „Opera“ naršyklių rinkoje sekasi santykinai neblogai – ji užima maždaug 3 proc., panašiai kaip „Google“ bei „Apple“ naršyklės. Tačiau ji smarkiai atsilieka nuo „Microsoft“ bei „Mozilla“. Naršyklė „Opera“ yra labiausiai paplitusi Rytų Europoje bei mobiliuosiuose įtaisuose.

Naujoji naršyklė „Opera 10“ yra išleista 43 kalbomis ir skirta operacinėms sistemoms „Windows“, „Mac“ bei „Linux“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(1)
(0)
(1)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: