Studentų sukonstruotas namas visą reikalingą energiją gauna vien tik iš Saulės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paberzis 2009-09-23 09:39
Na, iš tikrųjų kaina artėja prie įkandamų nepilnai pusė milijono už 74 kvadratų namą, tai gautųsi maždaug 6400Lt už kvadratinį metrą. Nors tai ir brangoka Lietuvio kišenei šiuo metu, tačiau tai yra jau protu suvokiama nors prisimenant nesenus laikus, kai NT kainavo pasakiškus pinigus, tai toks namukas už tokią kainą būtų atrodęs dar patrauklesnė investicija Tik įdomu, kaip ten Lietuvišką žiemą su šildymu? ar nereiktų papildomai židinį užkurt?
runce 2009-09-23 09:57
manau 6,4kw pritruktu.. reiktu bent 10min pikui parengt atsargos
HardAxe 2009-09-23 12:03
Lietuvoje saulės elektros moduliai neatsiperka, saulės kolektoriai (vandens šildymas) atsiperka šildytis/šildyti vandenį galima berods 7 mėnesius per metus.
dmexciter 2009-09-23 13:52
na geriau panagrinejus duota nuoroda,tai nelabai dideli ispudi paliko. Cia labiau kaip vasarnamis, o ne namas. Dar sako,kad nedideliai seima...Mano nuomone tai vienam asmeniu gal ir nieko,bet seimai vienam kambary.. ten svetaines tipo kambarys,viena lova kazkur kampe nugrusta ir viskas..tv is vis is 2 metru atsumo ziuret...nelabai pagyvensi tokiam,o lt salygom isvis nemanau, kad tinkamas Gal kas zino,kokio galingumo vejo jegaines reiktu vienam namui pilnai aprupinti elektra?
aislandas 2009-09-23 14:28
Vienam namui reikia ~3-4KW el. energijos (nešildant namų elektra, maždaug 4ių žmonių šeimai). Vėjo jegainės reikėtų apie ~10KW, kad padengti nevejuotas dienas, bet tokio dalyko nepatarčiau, geriausia kombinuoti vėjo ir saulės energiją ir kad nereiktų galybės akumų dalį elektros vistiek pirkti iš el. tinklų.
ligonis 2009-09-23 15:50
tai su vejo generatoriais tai labai gerai yra daryt, kad kai nera vejo, ir akumuliatoriu baterija arteja iki ribines itampos, kad persijungtu i elektra is tinklo. didelis UPS'as su papildomu elektros saltiniu
lukassal1 2009-09-23 21:27
ups netinka mažas nk,tam yra spetcelus konverteriai su persijungimu į elektros tinklą.
elektrikas 2009-09-23 22:07
Jeigu vaikytis pigumo, tai SunPower nėra geras pasirinkimas, jų produkcija kolkas yra kokybiškiausia, bet brangoka. Pigiausių Saulės elementų gamybos kaina nebesiekia ir dolerio už vatą, parduoda gal už pusantro, gal ir pigiau, jeigu didelis kiekis http://www.edn.com/article/CA6640264.html , tokios galios elementai kainuotų apie 10 tūkstančių dolerių, nors ir netokie geri kaip SunPower, bet ir ten kainos pakritę nuo 2007 ir nesudarytų didžiosios dalies išlaidų namo statybai. Čia taip atrodo bendras kainų indeksas http://solarbuzz.com/Moduleprices.htm , krenta sparčiai, nors mažmenos kainos visdar aukštos.
bahuriux 2009-09-24 09:43
Sitas namukas per mazas, bet ideja super, net seiles tysta kai pamatau tokius projektus . Man senai jau nepatinka kaip pas mus yra statomi namai, senai galvojau apie projekta "namas kitaip". O jei dar panaudoti saules, vejo energija kombinuota su geotermine, tai isvis super. Susiplanavau sau atsieit modernu nama, palei dabartini supratima, bet vis galvoju, kad kazkas netaip, turi buti budas pasistatyti salyginai pigiai, atsisakant visokiu nereikalingu dalyku kaip pecius, kaminas, centrinio sildymo vamzdynai, tikri pamatai, jau nekalbu apie rusi, masyvios muro sienos. Visas namas turetu buti surenkamas is lengvu ir super apsiltintu dideliu bloku, ant kazkokio karkaso, gal metalinio, gelzbetoninio, ar medinio, stiklai butu selektyviniai tikro vakuumo paketai be tikru remu, pamatai kaip greztiniai, bet stambesnes kolonos zemeje. Zodziu reikia pakeisti nusistovejusi supratima apie busta ir jo aprupinima energija. Stipriai sutaupius ant namo konstrukciju, bet zinoma ne patvarumo, ilgaamziskumo ir apsiltinimo saskaita, butu galima sutaupytas lesas investuoti i alternatyvu energijos gavima, kitaip sakant namas "off grid" Kai ateis ikvepimas suprojektuosiu pilnaverti tokio tipo nama ir igyvendinsiu sita projekta, nes man nepatinka net ir patys moderniausi siuolaikiniai namai, vis dar yra ka tobulinti. O kai bus galima nusipirkti pleveliniu/spausdintiniu pigiu saules bateriju 1W/0,3USD (tokiu jau yra), tada apklijuosiu visa nama, nesvarbu kad ju efektyvumas tik 5% ir aisku elektromobilis arba suspaustu oru varomas automobilis neprosali, prie tokio namo. Svarbiausia ideja viskas turi buti pigu ir neaukojan komforto, tiesiog atsisakant ko nereikia ir isigyjant ka reikia.
Saulesenergija 2009-10-02 20:25
Cia tokia pati naujiena kaip ir dviratis. Net Lietuvoje tokius namus irenginejame jau geras desimtmetis. is viso taip gyvena virs 300 seimu. Tik nereikia uzsiciklinti vien su saule. Staistiniam vienos seimos namui uztenka ~500-800kWh/men. Patikima tokio nasumo jegaine kainuoja 100-150tukst.Lt Kai elektra naudojama ir sildymui (silumos siurblys ar elektrinis grindinis sildymas) energijos sanaudos ~1500kWh/men. Tada ir visos sitemos kaina isauga iki 200tukst.Lt. Daug ekonomiskesnis varijantas, kai esminiai sumazinamas energijos vartojimas. Be nepatogumu galima sutilpti i ~100kWh/men ir issiversti su 25-50tukst Lt kainuojancia patikima saules-vejo jegaine. Cia su gera iranga, tarnaujancia >20-30 metu ir nieko bendra neturincia su kinietiskom ir garazinem chalturom. saulesenergija@mail.lt www.saulesvejoenergija.lt
bahuriux 2009-10-03 21:32
Kinieciai irgi pagamina kokybisku prekiu tik nereikia pirkti dishovkiu. O tos plevelines pigios spausdinamos USA, pigios nereiskia slamstas, reiskia atpigusi technologija ir padidejas konkurencingumas. O ju neina nusipirkti, nes artiniausiems 2 metams visa ju produkcija nupirkta europos sajungos saules elektriniu projektams. Zinoma, kad veja miltams malti zmones jau naudoja neviena simtmeti ir puslaidininkines saules baterijos jau ~50+ metu zinomos ir efektyvus saules namai projektuojami jau nemaziau 30 metu, o pasyvus/aktyvus ~20 metu, bet visa tai sudeti i viena visuma ir padaryti pigiai graziai ir gerai, tai jau menas. Tiesa nevisiem reikia nevisi gali sau ta leisti ir nevisada atsiperka tokios investicijos. Bet visas kompleksas tokiu sprendimu gali zymiai pagerinti gyvenimo kokybe. Man svarbu panaudoti pazangias technologijas ir sprendimus is principo, kad kazka irodyciau sau ir aplinkiniams, nes tradiciskai statyti nama nefasonas 21 amziuj, nepazangu ir neekologiska.
kionig 2009-10-04 05:10
Ir kiek cia jos pazangios ? Tos pazangios tech. maitintu vis tas pacias senasias kaitrines lempas, televizorius, etc ? Siaip poziuris geras, bet kad vien del to "nefasono" tai turbut vienas toks esi Kol paklausa maza, tol ir jokios krizes sunkiai palauz saules elementu mazmenos kainas.
Saulesenergija 2009-10-04 09:31
Lietuvoje mažmeninė fotoelektrinių modulių kaina: plonaplėveliniai amorfinio Si, 25m garantija 5,2Lt/W. Monokristalinio Si 8Lt/W. Sujungtos su tinklu fotoelektrinės jėgainės 2500Euro/kW. Viskas nauja. saulesenergija@mail.lt
bahuriux 2009-10-05 07:57
paklausa maza, del per aukstu kainu, cia panasiai, kaip ir kompiuteriu bumas prasidejo ~2000m, kai pasidare iperkami, pakankamai spartus kompai. Taip ir saules elementai uz 5-10 metu, bus iprastas dalykas, vos ne ant kas antro namo.
bahuriux 2009-10-05 09:04
jau zymiai geresne kaina nei budavo, 20-25 metai ir atsiperka tokia investicija, gerai, kad isvis atsiperka. Isigyti uz tokia kaina galima jei esi "zaliasis". Padejus dabar i banka tuos pinigus 36men uz 9%, o paskui 4-5% automatiskai pratesiant kas menesi sutarti, taip kad prisisumuotu ir palukanos prie sumos, tai pradine suma pasidvigubintu greiciau negu per 20 metu, gal per 15 metu kazkur. Taigi jei saules baterijos atsipirktu per 10-12 metu, tada butu galima pagalvoti, kaip apie gera investicija. Manau su saules baterijom, kaip ir su elektronika bus panasiai, tobulinimui ir piginimui ribu nera, reikes palaukti dar kol bus optimalu isigyti ir aisku nama reikia pirma pasistatyti.