Japonijos teismas išteisino failų dalinimosi programinės įrangos kūrėją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

marazas 2009-10-10 12:20
Teisingas sprendimas. Tikrai yra absurdiška baust programuotoją už tai, kad jis "žinojo" kad programa bus naudojama piratavimui. Taip pat tuomet "reik" baust ir atominės energetikos plėtotojus, nes jų išradimai gali būt panaudoti atominėms bomboms kurti. Ir šiaip, čia eilinis kažkokios organizacijos bandymas "apgint teises", bet gavosi šnipštas. Tas pačias organizacijas reikėtų baust už trukdymą mokslo pažangai.
Drutas 2009-10-10 16:36
Ginklų gamyba ir prekyba - didžiulis biznis, už jų stovi valstybės. Tai ir vaikosi tokių ale pažeidėjų..
kionig 2009-10-10 17:04
Reikia galutinai sutriuskint tas autorines teises...
bahuriux 2009-10-10 17:37
pritariu Siaip tai jie padare meskos paslauga su tuo teismu, isgarsino ta programa.
blizzard 2009-10-10 18:34
autorines teises yra bejeges kalbant apie piratavima internete.. galetu panaikinti prekyba internetu, kalbant apie muzika, filmus ir t.t. o kompaktus uzblokuoti kokianors technologija kad ju neiseitu kopijuoti, arba muzikai ir filmams isleisti skirtingus kompaktus negu tuo kuriuos naudojame kompiuteryje. įvygdzius siuos du budus manau piratavimo internete neliktu.. bet sitam dalykui reiketu nesuskaiciuojamu lesu, laiko ir darbo, turetu keistis yranga, kad tiktu tie tobulesni kompaktai ir t.t. zlugtu internetine prekyba, internete manau neliktu 50% svetainiu jeigu ne daugiau.. i kompiuteri neiseitu ikelti muzikos tai reiskia neiseitu muzikos ikelti ir i telefona ar mp3 grotuva.. tai nesustabdytu zaidimu piratavimu.. musu jau visi yrenginiai sukurti taip kad skatintu piratavima, nes norint ikelti tam tikra faila reikia ji kopijuoti... kita galimybe butu prekybos vietoje prijungus aparata, i ji butu ikelemi failai uz pinigus, bet is jo jau nebegaletum iskelti, arba galetum tai padaryti kaip kad su "cut" funkcija.. jeigu nori jie panaikinti piratavima, jiems reikia pasalinti copy funkcija.. kas yra neimanoma, nes nevisi failai yra neteiseti, tai yra yra failu kuriuos galima kopijuoti ir platinti.. cia kova su vejo malunais..
briedis 2009-10-10 19:20
"jog kiekvienas programuotojas žino apie galimybę tokias programas naudoti netinkamais tikslais, tačiau jis nerekomendavo vartotojams taip elgtis, todėl neneša atsakomybės už jų asmeninius veiksmus." Tai puikus pavyzdys ir su kitomis failų siuntimosi P2P sistemomis. Kaip pvz. paimsiu: torentu trakeriai sukurti platintis legalią informaciją, bet tačiau žmonės platina ką turi, ir kartais po ranka papuola tai kas nelegalu. Todėl tokiu puslapių autoriai yra nekalti.
Nightbringer 2009-10-10 19:25
O kokie kieti. Sutriuškinkime visiškai autorines teises, o paskui stebėkimes, kodėl nebekuria, muzikos, filmų ir pc žaidimų, ką jau bekalbant apie programas...
sakvajazas 2009-10-10 19:46
Matyt patys teisejei naudodavo P2P programas, tai visikai ji suprato
blizzard 2009-10-10 21:06
nu kur jau nebekurs? atsiras kažkas ka vistiek kurs.. isivaziduok jeigu taip visak kopintu, nori pasakyt viskas isnyktu? isivaizduok zmogu kuris nieko neveikia, nes neturi ka daryti? tokia situacija negalima..
bahuriux 2009-10-10 22:07
yra muzikos, zaidimu, programu, filmu open source galima naudoti nemokamai. Tik pasieskoti reikia. Pats dabar retkarciais pazaidziu nemokama internetine pirmo asmesns saudykle, naudoju nemokama antivirusine (viena is geriausiu apskritai), dar keleta programu nemokamu. Klausytis galima radija (pajuokavau ), ziureti telika, arba youtube. Vienu zodziu yra daug nemokamo stuffo. O del to pasiulymo atsisakyti copy funkcijos, arba padaryti spec hardwara pries piratavima, tai nesamone, nes atsiras kas gamins spec softa ir hardwara apsaugu apejimui. Gal pastebejot, kad zaidimai yra zymiai maziau apsaugoti, nei tai buvo pries 2-4 metus, kurejai nuleido rankas, nes visos apsaugos buvo apeitos, kad ir kokias bande naudoti.
blizzard 2009-10-10 22:43
na kur jau zaidimai apsaugoti maziau? dabar reikai crackus siustis ir dar prie to instalinant cd key reikalingi, o ka seniau? cd key suvedi ir zaidi..
bahuriux 2009-10-10 23:28
pamirsai kas budavo reikejo ir cd key, cracku ir dar isjungti cdrom reikedavo, nes visokie starforce ir panasios nesamones suprasdavo, kad cd virtualus, beto imidza reikedavo daryti su alkoholiu ir su ijungtom visom imanomom emuliacijom, kiti imdzai netikdavo. O dabar tik kazkoks cdkey (nevisada) ir crackas ir ISO gali paleisti su paciu lieviausiu emuliatorium, jau nebera to kas budavo, bet vistiek niekas negelbejo nuo piratavimo. Kuo daugiau apsaugu, tuo hackeriams didesnis issukis ir malonumas nukreckint, ta matyt suprato softo kurejai.
blizzard 2009-10-10 23:34
na kaip sakiua cia kova su vejo malunais tik dar ne visi ta suprato..
Linxmas 2009-10-11 01:18
Jo, kompiuteriniu žaidimų leidėjai tai tikrai mažiau leidžia ant apsaugų ir tai net faktas, pvz.: Ubisoft išvys jų atsisakė, bet tiksliai nežinau ar visiems žaidimams, bet Prince of Persia naujausias buvo visiškai be apsaugų.. Neseniai išėjo Operation Flashpoint - Dragon Rising, tai su nelegalia kopiją galimą žaist online.. ir tokių žaidimų ne vienas..