Jau ir šiuolaikiniai robotai gali būti pavojingi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2009-10-11 16:26
kas juos kuria tas turetu ir istatymus kurt ir atsakyt uz robotu ispuolius
ligonis 2009-10-11 16:58
tu nori pasakyt, kad automobiliu gamintojai turetu galvot istatymus ir atsakyt uz nisizengimus. pvz kai perdega stabdziu lempute ir kazkas tau i gala atsitrenkia?
omg 2009-10-11 17:32
Cia ne tas pats, tavo atvejai tai tiesiog nelaimingi atsitiktinumai, nuo kuriu neimanoma apsisaugoti, o uz robotu softa ir jo sauguma bei nenulauziamuma turi atsakyti kurejai.
immortallt 2009-10-11 20:17
OMG, parodyk bent viena nenulauziama kompa/softa/iranga. ABSOLIUCIAI VISKA galima nulauzti. Nenulauziama tik tai, kas net nezinai, jog egzistuoja. O cia daugiau buvo kalbama, apie hakeriu sukeliama pavoju, kad nera pakankamos apsaugos tiems robotams. Bet ka su tais robotais prisnipinesi, jei nera juose mikrafonu ir standartiniu kameru, o dazniausiai tik atstumo davikliai. "pavogsi" namo projekta ?
vyckas 2009-10-11 21:09
Ateityje mikrofonai ir kameros bus didziojoj daly pramoginiu robotu, o tai jau visas snipinejimo komplektas plius dar galimybe judet. kokiam nors nuobodziaujanciaum hakeriui bus labai smagu taip pasivaiksciot po svetimus namus.
sigitas 2009-10-11 22:19
O tai aš galvoju ko ta mano mikrobangė visur iš paskos šliaužioja ir vis klausosi , vis klausosi ...
HardAxe 2009-10-12 15:56
tai už kompiuterinius nusikaltimus turi atsakyti gamintojas?:) Viena geriausių priemonių yra pvz ryški lemputė perspėjanti apie prisijungimą prie robotų, panašiai tokia, kaip turi WEB kameros. Kai aš ją įjungiu viskas ok, bet jei ji įsijungtu pati per sekundės dalį sukeltų įtarimą
kionig 2009-10-17 01:41
O as pagalvojau, kad koks osama bin ladenas uzsipirks papigija urmu tu robotuku ides i kiekviena robota sprogmeni ir piriot amerikonu sprogdint arba ka tik nori Jauciu mane teroristu apsauks kas nors Lempute perspejanti kada robotas susprogs, nu arba vaizdingiau kaip pagal holywooda tai taimeri galima ideti prie led'u .... Vashingtonas visur kur tik imanoma iziuri snipinejima, duomenu kopijavima, zudyma ir t.t. Tik jie taip ir tegali primastyt durniu saika, kai net nesupranta, kokie yra durnumo lygio robotai. Tarkim, ar labai sudetinga buti panaudoti robotuose, kurie veikia wi-fi AP rezimu WPA WPA2 ir TKIP sifracija, cia jau bet koks geekas tikrai nepaims, bet va tie robotu gamintojai pataupo ir dar antkaini gera uzdeda, uztat ir iseina paprasti plastamases gabalai, kurie tikrai vargu ar nustumtu 50 kartu uz save daugiau sverianti zmogu, na imanoma tik su kokia adata i uzpakali ibedus nustumt nuo laiptu Krc pentagonas FAIL.