Siūloma automobiliuose įdiegti „juodąsias dėžes“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2009-11-03 13:32
Del privatumo, tai dabar gali sekti pedu tikslumu kur kas yra, jei tik labai nori, nes kiekvienas turi bent po viena mobiliaka. Tiesiog tai yra is tikruju kitos priezastys, gali buti, kad tiesiog nori vaidinti jog turi darbo
Drutas 2009-11-03 13:35
Nelabai malonu būtų žinant, kad visi tavo veiksmai yra fiksuojami. Žinoma tas labai drausmintų vairuojant, esu įsitikinęs sumažintų ir autoįvykių skaičių. Bet būčiau šalininkas tų, kur sako jog tai kažkiek ir žmogaus teisių pažeidimas..
vyckas 2009-11-03 14:06
Pasipriesinimas del to ir kyla, kad cia ne juodoji deze, o sekimo irenginys. Tegu paaiskina kam juodajai dezei reikalinga visus automobilio parametrus realiu laiku siusti i kazkoki centra, kai jos paskirtis yra issiaiskinti del ko ivyko avarija. Neuztektu tiesiog irasinet paskutiu 5 minuciu duomenis ir avarijos metu tiesiog paimti ta deze ir nuskaityt duomenis ?
Smėlis 2009-11-03 14:16
oj oj, kaip baisu jei žinos kur esat. slėpt turit ką? pas meilužę lakstot? išvis, atsisakykit banko kortelių, mobiliųjų telefonų, interneto, apsigyvenkit požeminiuose urvuose ir dar dėl viso pikto folija galvą apsivyniokit būsiu šalininkas tokių juodųjų dėžių. geriausia jei jos pagal GPS sektų automobilio greitį ir mėnesio gale automatiškai būtų išrašomos sąskaitos už kiekvieną greičio viršijimą >10kmh. ir oj kaip man dzin, kad kažkas žinos, jog ketvirtadieniais tarp 17:00 ir 19:00 buvau baseine, o šeštadienį visą dieną praleidau namie.
zugalia 2009-11-03 14:31
as tai ir pestiesiems ant kupros juoda deze uzdeciau
vyckas 2009-11-03 15:12
Nemanau, kad cia kasnors nori kanors nuslept ar bijo, kad juos kazkas seks. Cia gal daugiau principo reikalas. Gali nenaudot banko korteliu ir atsiskaitinet grynais, mobilu telefona palikt namie, ir nesinaudot internetu jei tik to nenori, nors retas is musu atsisakytu bent vieno is ju, taciau vien zinojimas, kad gali pasirinkt yra malonus zmogui. Panasiai kaip su dabartiniais telefonais turinciais 1001 funkcija is kuriu absoliuti dauguma naudoja 3, taciau malonu zinot, kad gali pasinaudot dar 998. Jei butu isleistas istatymas, del kurio kiekvienas zmogus privaletu visuomet su savim turet ijungta mobiluji telefona, nors dabar beveik nerasi zmogaus neturincio jo, ir praktiskai niekas nepasikeistu, skirtumas butu labai didelis, kai kazka darai savo noru (salyginai) ir kazkas tau tai liepia. Manau ne be reikalo yra tokie dalykai kaip teise i privatuma, pasirinkimo laisve ir t.t bei zmones kovojantys uz sias teises. Jei kasnors jauciasi laimingesnis, saugesnis del to, kad niekas negali zinot kur jis yra, tai nemanau, kad tai yra taip jau nereiksminga.
SaliamonXP 2009-11-03 15:37
Visiskai pritariu vyckai. O apie Smelio komentarus tai patyliu. Geriau jau butu nieko nerases
ligonis 2009-11-03 17:12
man seip asmeniskai px, galetu, kad ir mano mintis skaityt, jei tik tai uztikrintu sauguma. o tu juodu deziu automobiliuose jau senai reikejo. tiek kiauniu pilna nemokanciu vaziuot ir padaranciu avarijas, ir poto dar drystanciu akis visiem draskyt, kad neva anas nemokejo vaziuot...
forestbird 2009-11-03 20:07
Įdomiai čia kai kuriems jų privatumas nerūpi. Aišku jei esi valytoja tai tavo gyvenimas tik tavo artimiesiems ir viską norinčiai žinot kaimynei įdomus, bet jei užimi atsakingas pareigas, ir tavo veiksmus nori žinot konkurentai/oponentai, nesinorėtų tokio daikčiuko vežiotis
Smėlis 2009-11-03 21:05
netylėsiu, nes paranoikai mane biesina. susireikšminė žmogeliai manantys, kad labai visiems įdomu kur jie važiuoja ir ką daro. cirkas be pinigų.
Popasz 2009-11-03 21:13
Trumpai tariant, tie kurie turi ką slėpti, nenori būti žinomi tam tikriems asmenims ar organizacijos. Čia panašiai kaip su minčių skaitymo aparatu, (kuris neabejotinai atsiras, šioms technologijos septynmyliais šuoliais judant pirmyn) kurį galėtų sau leisti naudoti visiškai teisėtai tam tikros vyriausybės. The Big Brother is watching you. Jei jau kalbant apie represyvias vyriausybes, rekomenduoju filmą V for Vendetta. Šių technologijų nėra, bet nesigailėsit pamatę
Strong_Bad 2009-11-04 03:37
Pritariu, kad pilnai pakaktu paskutiniu 5 min duomenu ir niekur ju siust nereikia. Tiesiog idedi nesudauzoma na gal ir nesudeginama deze kur butu duomenys, ir reikalui esant gali pasijungt pas koki specialu irengini ir paziuret kokiu baiku prikrete avarijai sukelt. Tada jokiu gincu nebeliktu ir viska butu aisku. O juk ir dabar visuose sunkvezimiuose yr kazkoks prietaisas ziurintis greiti ir laika... O kam patinka buti sekamam? Nors ir neturi ka slept, bet vistiek jautiesi nejaukiai ir suvarzytas.