Klaidų neatleidžianti profesija: legendinis britų išminuotojas žuvo sprogus minai  (4)

Afganistane nukenksmindamas sprogmenį žuvo legendinis britų išminuotojas seržantas Olafas Schmidas, per savo karjerą sėkmingai nukenksminęs keliasdešimt sprogmenų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip antradienį pranešė „The Daily Mail“, tarnybos draugai išminuotoją pravardžiavo Ozu – pagal stebuklų šalies pavadinimą Franko Baumo knygoje. Pasak jų, O.Schmidas buvo žmogus legenda, kasdien žvelgęs mirčiai į akis.

O.Schmidas žuvo šeštadienį, spalio 31-ąją. Po savaitės jis turėjo išskristi dviejų savaičių atostogų į Didžiąją Britaniją, o paskui grįžti į Afganistaną paskutiniam tarnybos mėnesiui.

Per savo tarnybos laiką Afganistane trisdešimtmetis O.Schmidas sėkmingai susidorojo su 64 savadarbiais sprogstamaisiais įtaisais. O.Schmidas taip pat buvo minų aptikimo specialistas – per vieną operaciją Afganistane per parą jis sugebėjo rasti 31 sprogstamąjį įtaisą.

Žuvęs O.Schmidas paliko žmoną Christiną ir penkerių metų sūnų. „Mane guodžia tik ta mintis, kad savo darbu jis išgelbėjo daugybės kitų žmonių gyvybes“, – sakė Ch.Schmid.

Į Didžiosios Britanijos armiją O.Schmidas įstojo 1996-aisiais. Šių metų pradžioje jam buvo suteikta teisė dirbti su ypač pavojingais savadarbiais sprogstamaisiais įtaisais. Birželį jis buvo komandiruotas į Afganistaną.

Tarnybos draugo Shauno Marsho teigimu, Olafas savo darbu ir humoro jausmu įkvėpdavo visą būrį. „Ozas Schmidas buvo pats drąsiausias ir narsiausias žmogus, kokį kada nors buvau sutikęs“, – apie išminuotojo mirtį kalbėjo O.Schmido kovinės grupės vadas Robas Thomsonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)