„Linkomanija“: savo vartotojus ginsime

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Azuolas 2009-11-05 13:12
Ar V.Simanavičius pats supranta ką šneką?
Justdoit 2009-11-05 13:50
O kartais visas baudžiamosios atsakomybės pagrindas nėra sudarytas ant kelių žodžių sąvokos " Nesi kaltas kol Tavo kaltė neįrodyta" ? Tai kaip yra, kad žmogus turės gintis dėl dalykų kurie nebuvo įrodyti .. Šiuo atveju nelegalios įrangos isuntimas. Sugalvojo mat atrast atpirkimo ožius ir pagasdinti.
Donceponse 2009-11-05 13:57
Aš kažkaip pagalvojau dabar skaitydamas straipsnį apie pedofilijos skandalą kaune. Tą niuansą kuriame prokurorai žadėjo skaityti komentarus ir bausti jų autorius už agresijos kurstymą ir pan. Tai jie atsekti autorius gali tik per IP adresą, o adresas bus to kompo ant kurio daryta sutartis, o jei pas mane bevielis ir nėra uždėtas apsaugos kodas nes nžn kaip tai padaryti tai taip išeina, kad galėtu,bet kas prisijunges prie mano routerio prirašyti belenką o atsakyti už tai turėsiu aš?
Justdoit 2009-11-05 14:05
Taip.. nes Tu turi visokeriopai apsaugoti savo turtą nuo išorinio piknaudžiavimo. Tuo tarpu ir bevielio ryšio maršrutizatorių. Kažkokiame straipsnyje jau buvo minėta apie nesaugų tinklą. Pavyzdžiui užsienio šalyse jei nemokamai dalinsi interneta netgi gresia nemenkos baudos už tai. Va pažįstamas savo kompe buvo pašarinęs muzikos ir gavo baudos nes per jo nemokamai dalijamą internetą kažkas ėmė ir paskundė.. Vienaipo ar kitaip nukenčia visada tie kurie negali tinkamai apsiginti. Va koks pedofilas turės daug pinigų ir px.. niekas jam nieko nepadarys. O va koks mokyklinukas parsisius nelegaliai muzikos ir raukia.. ka jis apsigins apkaltinti tokius ir nusbausti lengviausia.
Tadas Cern 2009-11-05 14:19
O!!!! Šitas variantas labai geras:)) Sukurs precedentą ir nuo šiol ne tik panašaus pobūdžio bylose bet ir pvz susijusio su žmogžudyste, žaginimu ir tt ne tavo kaltę tūrės įrodyti bet tu turėsi apsiginti kad esi nekaltas:) Juokingi Simonavičiaus paistalai.
Gedasz 2009-11-05 14:29
Nebecituosiu aš tų jo juokingų žodžių, nes visi juos jau skaitėm kelis kartus ir juokėmės, bet va toks pat pavyzdys: tarkim paimam žmogų iš gatvės ir sakom įrodyk, kad nepavogei, kažko ten iš parduotuvės. Gal tu pavogei ir jau pardavei, dėl to tos prekės neturi, bet įrodyk, kad nevogei, o ne jie su vaizdo įrašais ar liudininkais turės įrodyti. Žodžiu eilinis gąsdinimas.
wolas 2009-11-05 14:53
FLEIMAS! Jei taip jau atsitiktų, kad būtų neįmanoma gauti piratinę windozes versija Microsoftas išsikastų sau duobę. Kokioje Kinijoje kinas niekaip negalės nusipirkt windowsu nu ką lieka linux... Microsoftas tai puikiai supranta ir todėl visiem tiesiog leidžia piratauti ir skatina pvz visi gali parsipumpuot security updatus ir kitą mėšlą.
Manga 2009-11-05 14:57
tai gal man V.Simanavičius iš LANVA kvietima i LINKOMANIJA nori atsiusti? keik skaitau turi ju daug prisirinkes, – teigė jis. (visiems užteks net sūnui daviau jis dabar siunčiasi filmus )
masius 2009-11-05 15:02
kuo toliau, tuo Lietuvoje linksmiau darosi iš pradžių pedofilija, dabar LANVA su savo nesąmonėm gąsdina, jei tokia Prancūzija prieš piratus beveik nieko nepadarė, galvoja čia padarys. Tik dėl piratų ir laikosi visa muzikos, žaidimų ir programų pramonė.
m.b. 2009-11-05 15:09
Man, asmeniškai, atrodo labiausiai neteisinga, tai kad už muziką, programas ir visa kita ką atsisiunti internetu norima bausti, kaip ir už pavogtą apčiuopiamą daiktą - tačiau čia skirtumai didžiuliai, atsisiuntęs windowsus tiesioginės žalos nepadarai - kūrėjai nieko negavo, bet greičiausiai nieko ir neprarado - retas, kuris iš mūsų įstengtų bent 100 - ją dalį nusipirkti, to ką parsisiunčia.... Dėl muzikos - ar būtų visi muzikos atlikėjai tokie populiarūs, ar tiek uždirbtų iš koncertų, reklamos ir pan.. ,jei jų dainas būtų galima gauti tik už pinigus?? Ir suprasčiau, jei gaudytų smulkių kompanijų ir muzikantų produktų "vagis", tačiau pradeda nuo Microsofto, kuris aptekęs pinigais.... beto aš Windowsus pakenčiu ir jie man geri yra tik todėl, kad nemokami:)))) Jei reiktų mokėt ieškočiau alternatyvų... p.s. Ir svarbiausia, kad visos valstybinės įmonės pereitų prie nemokamos programinės įrangos, ypač mokyklos - kai nuo vaikystės žmonės išmoks naudotis nemokama įranga, poto gal ją naudos ir savo įmonėse, namuose - tada visokios LATGOS savo autorines teises galės susikišti kur tik lįs...
Manvydas 2009-11-05 15:18
Ei LANVA megztininini programišiau, gal seki mane? Juokinga, tegu mane bando pagaut, taip išsidurs.Galės atsirinkt, kuris iš 20 ar daugiau žmonių, esu aš. Nes pas mane interneto tiekėjas taupus, todėl viena išorinį IP duoda gan nemažam skaičiui žmonių.
Infekuotas 2009-11-05 15:20
Juokingiausia, jog apie ta versija, kur sneka, tai galima gi buvo is mocrosoft saito atsisius:)
KeepGoing 2009-11-05 15:20
m.b. būtent!!!! Mes jiems darome paslaugą ir uždirbame pinigus pirataudami, nes jei reikėtų pirkti, tikrai nepirktume!! Taigi jei būsime baudžiami - būsime baudžiami už tai, kad uždirbame m$ ir kitom korporacijom pinigus.... Žodžiu nesamonių muziejus
quemaxas 2009-11-05 15:32
prisipazystu. as parsisiunciau pa pilna piratine versija is linkomanijos. nzn. gal ir turi jie mano ip bet nesuseks niekaip. mano netas nelegalus ir nesu sudares jokios sutarties su jokiu interneto tiekeju todel jie neturi uzformine manojo ip niekur. tikrai manau kad manes nenubaus
Marius.brn 2009-11-05 15:40
Svarbiausia buti vieningiems pries toki bukagalviskuma. Nes kaip skaitau tai taip ir norisi tokiam per snuki. Ar zmogus nesupranta kad cia jau gyvenimo budas? ir jei mes tokie plesikai kodel musu microsoftas yra viena is daugiausiai pinigu turinti korporacija? jie ka visai durni? filmus kuria ir ne viena didzioji filmu kompanija dar nebankrutavo, dainas dainuoja ir visos zvaigzdes vazineja su naujais automobiliais, per MTV galima pamatyti kokiuose namuose gyvena. Tai kam reikia cia skleisti pasakas kad mes atiminejame pinigus? vagiam? Tokiems bankrotas neimanomas. Cia mums reiketu skustis kad nera is ko gyventi. Cia labiau kas bando apiplesti, tai jie, o ne mes. Gal man apskusti microsfta kad jis turi milijardais o as ne? Debilu laivas. Dievazi.
immortallt 2009-11-05 16:17
Pirma, nera router'io kuri butu galima apsaugoti, net su 24 raidziu kodu draugas routeri nulauze per 4h O jis dar nera tikrasis profas Antra, tai tegul megztinis issiuncia visiems kas turi interneta baudas maksimalias uz nelegalios irangos siuntimasi. Trecia, kokius jis ikalcius turi ? IP adresus, kurie turbut yra pajuokanciu laisku adresuotu jam IP adresai ikelti i notepad ar excel (beje kuri irgi nelegali) ? BTW pas mane serial legaliu Windows yra ant laptopo dugno, tai ka man jie cia prota knis ? Penkta, reiktu jau dabar juos paduot i teisme uz ramybes trikdyma ir patirte moraline zala.
Violet 2009-11-05 16:24
Drąsus tas V.Simanavičius , užminti ant tokios jautrios vietos reikia tikrai neturėti proto.Jo vietoje tikrai nesijauščiau saugus,iš nuotraukos visi puikiai žinome kaip atrodo jo tas megztukas
ligonis 2009-11-05 16:29
palos, pauz ir uzsiciaups...viska is eiles reikia tvarkyt, o ne nuo betkurio galo. P.S. o rimtai, kaip jis issaugojo tuos IP adresus? kas draudzia tam zmogui kurio IP adresa turi pasakyt "nemano", kaip jis irodys? juk screenshotus galima lengvai padirbt, o i notepada ikelus tai isvis nesiriboja su sveiku protu koks ykaltis
aislandas 2009-11-05 16:41
Kas geriausia, tai jie tik suteikė MILŽINIŠKĄ reklamą Linkomanijai, visi vistiek žino, kad žmonės liks nenubausti, o Linkomaniją paminėjo visi didieji dienraščiai, tai piratautojų iš to tik padaugės, matosi, kad LANVA "žino" ką daro.
mitnick 2009-11-05 16:51
IPT privalo turėti logus, tad tokiu atvėju nebūtų sudėtinga pasakyti, kas slepiasi po Jūsų tinklo IP. Kitas dalykas, kaip žinoti, ar programinė įranga mokama, ar nemokama? Pvz http://ftp.akl.lt/OpenOffice.org/stable ... _en-US.exe yra legalus turinys, ar nelegalus? Teoriškai, turėčiau skaityti licenciją. Kaip paskaityti licenziją neparsisiuntus softo? Tiek openoffice, tiek windows 7 paleidus parodo licenziją, tad tu sutinki su sąlygom arba ne. Šiuo atvėju, openoffice parašyta GPL, imk kiek nori ir draugams duok - spaudi agree, windows 7 (jei neturi licenzijos), spaudi disagree. E, šita beje, turiu legalią licenziją (asmeninę, nemokamai iš Microsoft gautą) ir pats microsoft man pateikia windows 7 professional (RTM) iso failą. Tai dabar gaunasi labiai įdomiai: aš siunčiu windows 7 professional iso failą, tai aš ir nusikaltėlis, ir ne, nes turiu legalią licenziją? http://free-av.com/en/trialpay_download ... virus.html Ir legalu, ir nelegalu. Diegiant prašo sutikti su sąlygom, kad legalu tik NEKOMERCINIAM naudojimui, nors iš nuoroda sako visai ką kitą. Kaip paprastam eiliniam vartotojui nustatyti, ar blablabla.iso yra mokamas, ar nemokamas, jo neparsisiuntus ir neperskaičius licenzijos? P.S. dėl tų IP adresu gaunamų iš trackerio - ten galima belenką pateikti. Galima ir LRS IP adresų zoną pateikti, ir pačio microsofto. Ir pačios LANVA.