Daivis Petraitis. Iš Kaliningrado išvežami ginklai – kodėl ir kur?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2009-11-13 13:13
Labai geras straipsnis. Norėtusi tokių ir daugiau, sakyčiau objektyvus vertinimas ir konstatavimas kas dedasi Rusijoje. Norai dideli ir gražūs, bet betvarkė per paskutinius 20 metų nesusitvarko vos tik užsimanius, reikia įdirbio.
briedis 2009-11-13 14:29
perskaicius pirmaja ir paskutine pastraipas galima sutaupyti daug laiko, nes juose viskas ir aprasoma
kiesza 2009-11-13 16:45
kodel ruskeliai per 2 pasaulini kara ir po jo neturejo jokiu problemu su tankais ir turejo stipriasia sausumos armoja pasaulyje ir nekildavo jokiu nesklandumu su nauju tanku kurimu ir viskas pas juos buvo gerai iki sovietu sajungos griuties .. o staiga po sovietu griuties visa armija ir technika paseno niekas nebekuriama o tik modernizuojami 58' metu tankai ? juk padidejo naftos duju anglies medienos ir apskritai betkokia gavyba ir eksportas ir pelnas isaugo daug kartu.. tai kodel anksciau rusu visi bijojo o dabar is ju juokiasi ?
Nerkus 2009-11-13 17:38
pabandysiu atsakyti i tavo klausima. po sovietu griuties rusiski tankai ne paseno, bet jie jie nustojo tobuleti, o vakaru salys labai patobulino savo ginkluote. viana is priezasciu kodel rusu technika staiga "paseno" po 90 metu tai gali buti kompiuteriu isigalejimas. kaip tik 90-95 metais pradeti visur naudoti kompiuteriai, o tuo metu rusijoje buvo pati suirute ir niekam buvo neidomu tie tankai. kita priezastis, kad tankas, kaip karinis vienetas pradeda po truputi nueiti nuo scenos. kiek teko dometis, tai JAV jau nebelabai puola modernizuoti abramsu, o prioriteta duoda mobiliasnems technikoms. Jav sukure straikeri. tai multifunkcine masina, ant jos net abramso boksteli galima uzdeti. pasibaigus saltajam karui pasikeite ir pati kariavimo strategija. prasidejo aviacijos amzius. bent jau JAV turi tiek visokiu ginklu pries tankus prikurisi, kad dabartiniu metu tankai net nespetu pajudeti is bazes. ir bendrai - nepamusamu tanku nebuna. visai naujas tankas sukurti laaabai daug kainuoja ir uztrunka ilgai. todel paprasciau modernizuoti senus. O tas rusikas "black eagle" tai jau gal 10 metu yra vieniatiniame variante. jei dar ka nors sugalvosiu tai papildysiu:)
Robinis 2009-11-13 17:55
"kodel ruskeliai per 2 pasaulini kara ir po jo neturejo jokiu problemu su tankais" nes pas rusus tiesiog auto ir t.t.. gamyklos buvo greit perdaromos y karines gamyklas.nafta,mediena,anglis ir t.t.. buvo pigi ir buvo tiesiog svaistomasi,,taigi daug istekliu buvo.. del to ir netruko ju..
Belzebubas 2009-11-13 18:10
papildyčiau dar ir tuo, kad už neįvykdytus planus grėsė darbai sibiro kasyklose..
kionig 2009-11-13 22:24
I metalo skupke ir liejykla naujam gyvenimui