Robotas HUBO-2 sugeba valdyti kardą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

aislandas 2009-11-15 14:37
"Pasaulyje yra nemažai mokslininkų, kurie abejoja, jog mokslinės fantastikos stiliaus robotai apskritai kada nors vaikščios tarp mūsų." Neikeista, kažkada žmonės manė, kad kelionės į kosmosą neįmanomos, tai šie mokslininkai irgi žvelgia šiek tiek persiaurai, kad numatytų kas bus po kelių dešimtmečių..
kionig 2009-11-15 15:10
Tai kritiku visada buvo ir bus Bet cia neabejotinai kad po 10 metu tokioje kaip Japonijoje ten jau bus kas antras praeivis gatveje robotukas.
Wolfy 2009-11-15 15:23
Robotai ,tai tikrai vaikscios kada nors gatvemis,cia tik laiko klausimas.
bahuriux 2009-11-15 21:31
jo, va sitie robotai, tai mane itikino, kad turi potencialo, o kurie anksciau buvo tai tik zaisliukai. Nu tsakant tobulumui ribu nera. As manau kad robotus reiketu gaminti kaip stacionarius kompus surenkamus is visokiu moduliu, tik zinoma, kai tam ateis laikas, kad butu pigu, universalu ir efektyvu. Plyginimui PC vs MAC, manau nereikia irodineti kuris geresnis ir spartesnis uz ta pacia kaina. Tik manau, kad vienintele beda tame, kad tie robotai netaptu ginklais, o verciau zmoniu padejejais.
kionig 2009-11-15 21:40
Reikia ! Paziuresim ka gero pasakysi
bahuriux 2009-11-15 22:22
kaina/sparta ~200-300% mac nenaudai, is to ir populiarumas mazas. programu/zaidimu kiekis, arba universalumas 1:10 mac nenaudai. upgreido galymybes beveik 100% PC ir beveik 0% mac. grozis ir estetinis vaizdas softo ir gelezio, lameriams ir snobams (nes mac nefunkcionalus) mac laimi be kalbu. Tai va ne tik robotai, bet ir automobiliai/elektromobiliai turetu buti panasiu principu gaminami surenkami is ivairiu moduliu su ivairiais varikliais, kebulais, elektronikos blokais, su upgreido galimybe. PC tapo PC koks yra dabar uz iperkama kaina ir savo galimybemis ir universalumu tik del to principo, kad galima surinkineti/keisti gabalais, kaip patinka pagal poreikius. O jei robotai bus mac principu gaminami tai bus tik stabdis tobulejimui.
kionig 2009-11-15 22:44
Nu palyginimas kaip ir palyginimas. Bet va is to didelio pelno nepadarysi ir ar kazin gamintojai ir projektuotojai taip noriai junksis i bendruomenes, todel bus kaip su buitines technikos gamintojais ir ju garantiniais servisais, tas pats ir su autopramone ir t.t. Robotams tobuleti dar yra kur, zinoma, jau buvo pasirode straipsniai, kad robotu kurejai raginami pereiti prie bendro opensuorce, o is technines puses tai permainu nelabai galime tiketis. Isliks ilgainiai "robot wars".
Nedurnas 2009-11-16 20:32
hehe, hubo 2 su kardu mosikuoja, o ziurek koks hubo~9 jau ir naikintuva valdys
bahuriux 2009-11-16 21:47
naikintuva valdyti gali ir elektronika, be kuno, tiesiog pats lektuvas gali buti robotas, kas svarbiausia robotui neaptemsta akyse nuo perkrovu ir del to jis nepraranda orientacijos. Kiek esu bandes aviasimuliatorius, tai imanoma isvengti beveik visu raketu, jei jos paleidziamos viena po kitos, o tavo greitis didelis jei but paleista daug raketu vienu metu tai robotas geriau apskaiciuotu geriausia trajektorija isvengimui, zmogui, gali ir nebepavykti, nes realiom salygom isivelia ir zmogiskos klaidos.
Indigo89 2009-11-16 22:18
Ko jus cia susizavejot situo robotuku taip? Taigi cia tiek pat "pazengusi" technologija, kiek ir DVD-ROM atidarytuvas. Sitas robotas ne kas kita kaip is anksto suprogramuotu varikliu ir judesiu kombinaciju rinkinys, absoliuciai nieko pazangaus. Padare kaip animaciniu filmuku heroju ir pz "tuoj kas antras robotas japonijoj bus". Snekat kaip is dangaus nukrite. Boston dynamics robotai - cia pazengusi technologija, o ne kazkokie japonu zaisliniai robotukai. Padare zmogaus dydzio ir pridejo daugiau judejimo laisves daugiau nieko.
Dainius2 2009-11-16 22:42
"Pasaulyje yra nemažai mokslininkų, kurie abejoja, jog mokslinės fantastikos stiliaus robotai apskritai kada nors vaikščios tarp mūsų." Manau tai tik laiko klausimas, kada bus sukurtas tokio lygio dirbtinis intelektas, kuris beveik prilygs žmogaus protui. 50 - 100 metų - per tokį laiko tarpą žmonių technologijos ištobulės neatpažįstamai. Sakyčiau, kad tai tik siauras žmogaus mastymas, teigiantis, kad tai kas šiandien atrodo kaip fantastika niekada nebus sukurta. P. S. Palyginkite technologijos, kuriomis žmonija naudojosi 1909 ir tas, kuriomis naudojamės dabar 2009 metais - skirtumas pribloškentis.