Iškelta pirma byla „Linkomanijos“ vartotojui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Strong_Bad 2010-01-27 19:43
Vistiek as nesuprantu to "neteisetai parsisiuntes ir nelegaliai platines". taigi jis platino tik kopijas, licensiju ar CD key nepardavinejo niekam, ir jei tai 30 trial versija, tai koks skirtumas ar is MS svetaines siusiu kopija ar is to zmogaus. O tie linkomanai irgi geri, juk mato, kad siausias tie MS, tai galejo ir isimt Windows is saraso ir nebekibtu. Nebent cia principo reikalas.
Mistė 2010-01-27 20:47
Bet aš sakau, tos taisyklės nebent galioja paties tinklalapio viduje. Ar turi jos kokį nors teisinį pagrindą? Ar yra kur nors Lietuvos įstatymuose parašyta, kad už nusižengimą tinklalapių taisyklėms yra kaip nors baudžiama?
gabus 2010-01-27 23:39
Visų pirma siūlyčiau burną su muilu išsiplauti. Po to pasidomėti, prieš vemiant beleką. Gėda.
rwc 2010-01-28 00:51
Gaudyk. Yra tokia sąvoka "nusikaltimo sudėtis" ir yra sąvoka "motyvas". Koks motyvas shareware sharinti? Pinigai - ne motyvas su shareware (šiuo atveju Win7 Trial). Motyvas greičiau parsisiųsti? Tame nieko nelegalaus. Ir Liūfikas gavo į klyną už advokatavimą LANVAI. Nėra prie ko prisikabinti, nebent traukti straipsnius apie proksius ir laisvai interpretuoti. Ir beje, NIEKAS negali įrodyti anoniminio e-vartotojo veiklos, jei yra atitinkami alibi - pvz., free WiFi spotas. Tegu skambina fonerai ir tebūna pasiųsti toli. Įstatymai nedraudžia skolinti telefono, bet kam nusipirkti Ežio ar Pildyk - taigi ir nedraudžia anoniminės prieigos prie interneto. Vadinasi, nedraudžia ir interneto dalininimo - nebent tai įrašyta sutartyje su ISP. Tai, beje, irgi klausimas - perinstaliavus windowsus arba po apdeito tuomet turėtų pas mane atbėgti TEO/... vyrukas ir sudėti tinkamas apsaugas. To niekad nebuvo, vadinasi, net ISP negali reikalauti, kad būčiau apsisaugojęs. Dalinkimės, nes visi turime alibi! (tik nepalikime įkalčių harduose)
lmn 2010-01-28 13:41
Byla iškelta už platinimą. Ir bėda ne softo kainos ar dar kažkas. Bėda įstatymas ir jo formuluotė. Jokio įspėjimo nenumatyta ar pan. Jei teismas nuspręs, kad platinta nelegaliai (iš dalies galima dar Maikrosofto paklaust, ar legalu pagal jų licenciją seed'int), gaus baudą. Ir visų blogiausia - bus precedentas, o tai reiškia, kad visi likę bus nubausti vienu rankos mostu.
Smėlis 2010-01-28 15:14
sunkoka nepalikt įkalčių harde, kai įdiegta nelegali OS
rwc 2010-01-28 17:23
vytautas39 2010-01-29 14:51
Aš irgi naudoju Linux, bet tikrai nesu šventas, siunčiu viską ką noriu O ant Linux vartotojų irgi neverta drabstyti purvais. O į temą, tai čia nuteisė "GBIT" ir jis yra berods Linkomanija.net moderatorius. Neapsakomai gaila to žmogaus
Stakta 2010-02-01 03:39
GBIT savininkas linkomanijos ir man rodos tikrai ne jį teisie, nebent kažką praleidau.
kestux 2010-02-01 09:26
Nežinau kaip kitos Win versijos,bet Win7 mėnesį laiko galima naudotis jos neaktyvavus.Tai reikštu kad ir iš kur ja gaučiau,tai yra legalu.Po mėnesio ja reikia aktyvuoti.jei pirkta parduotuvėje kodas buna iskart,jei parsiusta iš kurnors,ar iš draugo paimta,Microsoft teikia tokia paslauga-internetu padarai pinigini pervedimą ir gauni aktyvacijos kodą.Tokiu atveju gali bausti tik tada,jei programinė įranga yra ne oficialiai aktyvuota,bet nukrekinta.Jei bus geri teisininkai,byla bus laimėta.Aš naudoju Linux ir dėl visokių ten licenzijų nesuku galvos jau treji metai