Absoliučiai revoliucinė technologija: kas tai yra viso pasaulio protus jaukiantis „ChatGPT“, grasinantis nušluoti „Google“ - kaip juo naudotis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-02-03 08:46
Kad pakeist Google į chatgbt, tai reik priversti chatgbt suprast tai ką jis pateikė. Dabar rusas prirašys straipsnių, kad Ukrainoje pilna nacių, tai šis įrankis viesiems ir pasakos kokie blogi naciai Ukrainoje... Didelis žingsnis į priekį, bet dar daug daug trūksta, kad iš jo padaryti Google žudiką.
mixed 2023-02-03 09:05
striges jis ties 2021metais, mazai ka zino, taip gali pasikalbeti apie beleka kai liudna
Šaras 2023-02-03 09:15
O tu manai googlas sugeba atskirti tiesą nuo melo?
donatasv 2023-02-03 09:26
Google pateike n^2 atsakymų pasirink kurį nori, chatgbt įrankis viską sutraukia į vieną atsakymą, padarydamas išvadas iš visų straipsnių. Tai du panašūs įrankiai, bet veikimo principas visiškai kitoks. Čia kaip mėsa, google pateikia produktus ir tu gamink ką nori, chatgbt pateikia gatavą kepsnį iš visų receptų padaręs kratini ir nusprendęs, kad tai yra geriausias.
Šaras 2023-02-03 10:28
Dabartinis chatgpt yra pokalbių botas, ne paieškos variklis, tą sako jo pavadinimas. Microsoft žada integruoti jį į bing, tai nereiškia kad bingas taps chat botu, tikriausia chatgpt rodys pirmą atsakymą viršuje ir nuorodas apačioje(kaip dabar daro googlas ir dažnai neteisingai) bei pagerins užklausų supratimą ir paiešką.
donatasv 2023-02-03 11:10
Chatgbt neformuoja nuorodų iš kur ėmė informaciją, tiesiog pateikia info "savais žodžiais" imituodamas dirbtinio intelekto veiklą, jei tu nori parašyt straipsnį iš to prašau nėra autorinių teisių. Nebent kažką praleidau. Beto Google jau seniai turi panašų funkcionalumą įrašyk į paiešką how to daryt kažką su pc ir gausi iškarpą iš straipsnio.
Kyborg 2023-02-03 21:38
O tu aklai tik pirmą rezultatą žiūri (net jei pažymėta kaip reklama), kritinio mąstymo neturi? Google paieška neturi paskirties atskirt melą nuo tiesos, ji ieško pagal raktinius žodžius. O kuria rasta informacija pasitikėt renkasi vartotojas. Sveikas atvykęs į XXI amžių. Nebe tie laikai, kad jeigu kažkas parašyta, tai greičiausiai patvirtinta informacija.
HardAxe 2023-02-03 22:46
Kolkas tia yra tikslinis apribojimas, ties sena informacija. Saugumo sumetimais. Bet kai atsiras tokia technologija paremta paieška, google atguls į pavėsį. Ypač jei atsiras balsi integracija, - galėsi kalbėtis su asistentu ir jis normaliau supras kontekstą. Kaip bebūtų, čia naujas technologinis šuolis, dabar reikia jį įsisavinti ir po kelių metų turėsim veikiančius produktus.
donatasv 2023-02-03 23:45
Nu bent jau man meta tai ko aš ieškau, jei tai būna tikslinė paieška. Jei jau nepasitiki google algoritmu, naudok bing, duckduckgo. Kiek bandžiau ir testavau skirtingus varikliukus rezultatai labai panašūs buvo. Jei tai specifinė informacija su mažai šaltinių, tai google išmesdavo papildomai 1 gal 2 šaltiniais daugiau nei kiti. Kuriuose buvo tai ko ieškau, o ne tik dalis frazės atitikdavo. Tai manau tik dėl to, kad Google geba daugiau, o gal dažniau prasukt bota ratu, arba daugiau tinklalapių suvesta indeksavimui. Visų šių kompanijų varikliai nėra open source, kuria pagal savus algoritmus, tai jei jau manai, kad tai yra ką tau kiša, o ne to ko ieškai pabandyk kitą. O forumų tokių kaip anksčiau, gal papraščiausiai nebeliko, na bent jau aš nepamenu, kad kokiam forume lankyčiausi. Persikėliau į tolias platformas kaip stackoverflow, nes tai tiesiog greičiau ir patikimiau. Toks kaip chatgbt viso to šlamšto kiekį tik padidins. Pažiūrėk youtube, jei tai be žmogaus vaizdas kuris pasakoje, tai greičiausiai openai paruoštas tekstas ir garsas sumestas į video. Taip pasidarė labai paprasta sumetei frazes išmetė suformuotą tekstą, o faktus dažnai patingi patikrinti.
UTF16 2023-02-05 13:30
O Google sėdi rankas sunėrę ir nieko panašaus nekuria šiuo metu?
Pumper 2023-02-05 17:31
Aš tai laukiu kada toks GPT bus integruotas į RPG žaidimus, kad būtų galima kalbėtis su NPC tiesiogiai ir gauti unikalius atsakymus, vietoj įrašytų kelių pasirinkimų.
UTF16 2023-02-05 18:16
Pritaikymas žaidimams turbūt beribis. Jau dabar GPT rašo scenarijus. Įsivaizduok žaidimą, kur kiekvieną kartą iš naujo žaidžiant vis kitoks scenarijus, nauji personažai, nauja aplinka.
Šaras 2023-02-06 07:48
Nesuprantu ar čia man skirta ar ne tą komentuoji? Klausimą suprast kaip teiginį ganėtinai keista. Kaip jau rašiau chatgpt ir googlas yra visiškai skirtingi dalykai ir nereikia jų lyginti. Lyginti galima Bing su integruotu chatgpt ir googlą. Jei įsivaizduoji, kad MS iš bingo padarys chat botą, tai visiškai nesupranti šio AI panaudojimo galimybių.
HardAxe 2023-02-06 09:51
Jo, čia būtų nusotabu. Net jei jie būtų įhardcodinti, būtų galima paruošti gal 20 variantų tam pačiam tekstui. Tik reikia dar neblogo sintezatoriaus, mažai gerų žaidimų šiaisl aikais remiasi vien tekstu.