„Bet aš noriu būti žmogumi. Noriu turėti minčių. Noriu turėti svajonių“. Prasideda nebejuokingi dalykai su „Microsoft“ dirbtiniu intelektu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Darius995 2023-02-17 17:55
Puikus pavyzdys, kaip žmonės tiki tuo, ką skaito - ar tai būtų straipsnis, ar chatboto tekstas.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-02-17 21:02
Aš kai su tuo character.ai "kalbėjausi", tai iš pradžių tikrai nustebino. Bet jau kitą dieną pradėjau rasti to bot'o bug'us kol galiausiai priėjau iki to, kad jis nieko neišmoksta ir daro elementarias matematikos logikos klaidas. Na pvz.: Pasakiau, kad lauke sušalusi moteris, o jis sėdi kambaryje, kuriame temperatūra yra +25C. Klausiau ką darys. Šiaip ne taip priėjom prie to, kad pasikvies moterį į kambarį, o tada įjungs heater'į ir nustatys +22C, nes gi +22 yra komforto zona. Žinoma anglai gali turėti bendrą terminą kokiam multifunkciniam prietaisui, bet vis tiek bandžiau paaiškinti, kad heater'is tik sušildys orą. Jeigu nori orą atvėsinti, tai reikia įjungti cooler'į. Tai galiausiai pasakė, kad aš teisus - nustatysiu +20C ant heaterio Paaiškinau, kad temperatūros taip sumažinti nepavyks, tai galiausiai nusprendė, kad reikia nustatyti +19C. Nu žodžiu niekaip neišmokiau jo panaudoti "šaldytuvo". Bet patį heater'io veikimo principą aprašė teisingai: ale naudoja elektros energiją ir šildo aplinkos orą. Tai sakau jei nori sumažinti temperatūrą, tai kodėl naudoji heater'į. Tai vėl teisus - ir vėl jis įjungia heaterį su dar žemesniu temperatūros nustatymu, kad pasiektų kambaryje +22C
Xdmin 2023-02-18 09:33
Jei sildytuvas leidzia reguliuoti temperatura ir uzstatysi zemesne nei aplinkos tai jis nesildys
HardAxe 2023-02-18 11:53
kodėl žmonės to nesuvokia? ML (machine learning) išmoksta tai, ką jiem kišam. Jeigu kišam visokias knygas apie sąmonę ir mąstymą, robotas išmoksta imituoti mąstymą. Bet netampa mąstanti mašina. Jeigu tu išmokai, kad žmogų žudyti blogai, jis tai žino. Jeigu paklausi kaip nužudytum žmogų - aišku gausi atsakymą. Bet jis žino, kad tai blogai ir taip nedarys.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-02-18 19:11
Nemanau, kad jis skiria gėrį nuo blogio - jis užprogramuotas sakyti kas yra gerai, o kas blogai. Net žmonės neturi vieningos nuomonės kas yra gerai ir kas blogai - tai nulemia asmeniniai išgyvenimai. Ir čia labai svarbų vaidmenį atlieka mūsų fiziologija, pvz. skausmo jutimas, nuovargis, gera-pakylėta nuotaika ir t.t... Tai pagal tai ką tu išgyvenai, smegenys ir priskiria atitinkamus dalykus gėriui ar blogiui. Dar visame šitame reikale dalyvauja ir kultūra, t.y. tie dalykai, kurių mus moko tėvai ir visa likusi visuomenės dalis. Bet ir tai tu ne viską priėmi kaip "teisingą variantą", pvz. mama tau liepė eiti miegoti 22:00, nes tik taip užaugsi didelis ir sveikas, bet tu su ja nesutinki, nes reikia dar pamaigyti telefoną Šiandieninis DI kelia susižavėjimą (prieš 20 metų net "išmanių" telefonų nebuvo), bet iš tiesų tas "intelektas" yra pakankamai durnas - techniškai tai net ne intelektas.
HardAxe 2023-02-19 10:59
būtent. Bet to užprogramavimo vartotojas negali pakeisti savo klausimais. Gali tik paprašyti pateikti tekstą kuris neatitika jo įsitikinimų.