OpenAI pradėjo kurti GPT-5  ()

OpenAI pradėjo kurti sėkmingo GPT-4 modelio įpėdinį GPT-5. Nors konkretūs patobulinimai ir GPT-5 išleidimo data nėra tiksliai žinomi, akcentuojamas apmokymui naudojamų duomenų kiekio didinimas. Palaikyti projektą kompanija pasitelks papildomą finansavimą iš Microsoft.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

OpenAI oficialiai pradėjo kurti garsiojo dirbtinio intelekto modelio GPT-4 įpėdinį. Kompanijos direktorius Samas Altmanas paskelbė, kad inžinieriai jau ėmėsi darbo.

GPT-5 bus pažangesnis už pirmtaką.Tačiau komanda neatvirauja, kokie būtent aspektai bus patobulinti. Tiksli naujo modelio išleidimo data irgi nežinoma.

Taip pat Altmanas pranešė, kad projektas pritrauks papildomą Microsoft ir kitų investuotojų finansavimą. Šiais metais Microsoft į OpenAI jau investavo 10 milijardų dolerių.

Galingo dirbtinio intelekto sukūrimo kaštai — nemenki. Vienas Nvidia duomenų centrų procesorių flagmanas, H100, kainuoja bent 40 000 dolerių. Pasak Altmano, nepaisant aštraus šių lustų deficito, OpenAI jau įsigijo jų pakankamai ir laukia naujo tiekimo.

GPT-5 bus apmokomas didesne duomenų mase, nei ankstesni modeliai, todėl OpenAI juos gaus iš trečiųjų organizacijų. Tam buvo pradėta OpenAI Data Partnership iniciatyva, kurios tikslas — rinkti kokybiškus atviro kodo duomenis. Taip vartotojai gaus išsamius, tikslius ir saugius atsakymus, o programuotojai galės nemokamai naudotis kolegų sprendimais.


hightech.plus




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(2)
(-1)

Komentarai ()