Dirbtinio intelekto treneris Dovydas Čeilutka: „Diskriminuoti gali ir dirbtinis intelektas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mazgis47 2023-11-23 13:32
"labai svarbu, kad valstybės tarpusavyje susitartų ir įvestų tam tikrus DI modulių kūrimo ir naudojimo apribojimus" - kaip tik turėtų būti vystomas open-soucre principas, paklausykit https://www.youtube.com/watch?v=pd0JmT6rYcI&t=4585s (galit ir visą video), kontroliuoti yra visiška nesamone, čia gal interesas kažkokių kompanijų, kurios nespejo į traukinį ar pan... Papildomai pagal Yann Lecun: "Imagine asking someone in 1930 how they would make a turbojet safe when turbo jets hadn't even been invented at that time. Just like human-level AI hasn't been created yet, turbo jets were eventually made incredibly reliable and safe." Nereikia išradinėti saugos diržų mašinoms 17-ame amžiuje.
donatasv 2023-11-23 14:02
Čia reiktų atskirti "DI" apsaugą kokiais pricipais mes "DI" apmokysime ir koki output mums pateiks nuo "DI" kuris mus sunaikins. DI kuris dabar vyrauja su dideliais duomenų centrais nėra pavojingas naikinimo atžvilgiu tai šitą galima išbraukti bet "DI" kuris yra bukai apmokytas, pats "DI" bukas kaip bato aulas, pradės dėstyti hitlerio teorijas kaip labai geras nu tai kažinau ar tai būtų gera mintis leist tokiam algoritmui vystytis.
Mazgis47 2023-11-23 14:43
Tegu vysto, niekam nebus įdomus, nebent pažvengti. Bet tas pats AI soc. tinkluose nufiltruos tokias nesamones arba nureitinguos žemyn tokias sapaliones ir tokių "hitlerių" kūrėjai tikrai turės mažiau šansų prieš "rimtus" AI. Tame video kaip tik ir kalbama, kad būtent AI Facebooke sustabdo >95% visokio harmfull content.