Wi-Fi 7 standartas – jau kitąmet. Stulbinantis 5 Gb/s greitis ir pritaikymas VR  (2)

Wi-Fi Aljansas patvirtino, kad galutinis Wi-Fi 7 standartas bus išleistas iki 2024 m. pirmojo ketvirčio pabaigos. Jame žadama užtikrinti kelių gigabitų spartą ir kitus patobulinimus, palyginti su dabartiniu Wi-Fi 6 standartu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusiais metais „Intel“ ir „Broadcom“ pademonstravo Wi-Fi 7 (dar žinomą kaip 802.11be) greitį, kuris siekia iki 5 Gb/s – tai gerokai viršija Wi-Fi 6 tipinį maksimalų maždaug 1,7 Gb/s greitį. Wi-Fi 7 tai pasiekia leisdamas sklandžiai perjunginėti 2,4 GHz, 5 GHz ir 6 GHz dažnius, kuriais suderinami įrenginiai gali žongliruoti vienu metu.

Be to, 6 GHz dažnių spektras suteikia prieigą prie 320 MHz itin plačių kanalų, o tai dvigubai padidina pralaidumą, palyginti su Wi-Fi 6 – tai pagrindinis greičio padidėjimo veiksnys. Naujasis standartas taip pat 20 proc. padidina perdavimo spartą, nes nuo 1024 QAM pereinama prie 4K QAM moduliacijos.

Be to, tikimasi, kad Wi-Fi 7 ryšys bus stabilesnis nei ankstesnių specifikacijų Wi-Fi. Kelių ryšių veikimas protingai subalansuoja duomenų srautą, todėl tinklai gali efektyviai priimti daugiau įrenginių. Aljansas teigia, kad naujasis standartas idealiai tiks papildytosios ir virtualiosios realybės programoms. Neseniai FCC preliminariai patvirtino itin greitą Wi-Fi pririšimą 6 GHz dažnių spektre – tai svarbus žingsnis siekiant, kad VR ir AR įranga galėtų naudoti Wi-Fi 7.

 

2024 m. išleidimo data maždaug atitinka „Intel“ 2022 m. prognozes. Bendrovė planuoja nuo kitų metų išleisti Wi-Fi 7 palaikančius asmeninius kompiuterius, o 2025 m. jie bus plačiai prieinami rinkai. Bendrovė „Qualcomm“ taip pat optimistiškai žvelgia į Wi-Fi 7, įtraukdama jį į savo programą „FastConnect“ kartu su 5G.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(5)
(0)
(5)

Komentarai (2)