„Infobalt“: rinkliava už atminties laikmenas turi būti panaikinta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paramotoras 2010-10-27 16:26
dar pamirso sim korteles, masinu kompiuterius, mikroprocesoriukus (tipo atmega) ir kitas ivaires ellektronikos detales kuriose gali buti saugoma informacija. su tai salyga reikia apmokestinti kiekviena be isimties elektronikos irengini nes jame esantys elektronikos komponentai gali buti panaudoti kurian atminties ar atgaminimo prietaisam. tai gal geriau apmoketinkim ausis ir akis nes be situ dvieju visa kita netenka prasmes. debilizmo virsune. dusinti tokius mokesciu virtuozus. idomu kiek ilgai uzteks sveikatos kenteti siais nesamones.
bronius 2010-10-27 16:48
Tos visos nesamones su apmokestinimais laikmenu, nes jas galima panaudot "vagimui" primena kazkoki anegdota, kur siuloma sodint visus vyrus i kalejima uz isprievartavima, nes priemones jie turi
vyckas 2010-10-27 17:35
Aš išvis nesuprantu kaip galima tokius masiškai naudojamus daiktus, kaip atminties laikmenos ir įvairūs prietaisai, apmokestint vardan komercine veikla užsiimančios, siauros žmonių grupės. Nu nesiriša man kažkas ir tiek...
ligonis 2010-10-27 18:12
"ją panaikinus smarkiai išaugtų piratavimas" - is skyrelio pats sugalvojau. papildomi 10-30lt mokesciu gaunasi ant 1TB disko. gi panaikinus teoriskai galetu uz tapacia kaina isigyt 1.01TB diska - kiek papildomos vietos nelegaliam turiniui is kurio nera nieko lietuvisko... o jei visoki lepsiai nemoka dainuot/vaidint/dar velniai zino ko, tai tegu ir nesiskundzia, kad jiem niekas uz tai nemoka. turintys gabumu zmones nesedi be pinigu.
zahiraz 2010-10-27 18:28
Bet tai nejaugi man taip vienam atrodo...Jeigu mane verčia susimoket už tai,kad ateityje aš dar piratausiu,tai kodėl piratavimas nelegalus? jeigu už ji mes susimokam prieš tai darydami?
andrewd 2010-10-27 21:32
Čia yra kompensacinis mokestis autoriams už pirkto legalaus cd ar dvd vienos kopijos pasidarymą savoms reikmėms. Su "piratavimu" šitas mokestis niekaip nesisieja. Dėl paskutinės pastraipos: Kodėl būtent panaikinus mokestį visi vartotojai taptų potencialiais pažeidėjais? Bei kodėl padidėtų nelegalių failų siuntimasis "piratavimas"? Logikos aš tame nematau nė kiek, nes kaip jau ir minėjau šis litų surinkinėjimas vadinamas kompensaciją už tą kopiją, kurią įstatymai lyg ir leidžia. Trumpai, paskutinis teiginys yra, švelniai tariant, nelogiškas.
loggo 2010-10-27 22:36
Tu nematai logikos?... ką galiu pasakyti, aš irgi. Iš pradžių visada kalba apie legalias kopijas, po to apie kompensacijas už nieką, po to kažką apie piratavimo galimybes pasvaisčioja, ir padaro išvadą, jog reikia apmokestinti. Kažkokie bukapročiai.
Retroxer 2010-10-28 00:42
Taigi, mokymosi tikslais nusiperku usb raktą, parašau referatą, įsikeliu į savo usb tam kad nunesčiau atsispausdinti, arba padarau skaidres kurias naudoju kokios temos pristatymui, tai viskas kam man reikia usb, o anksčiau reikėdavo cd disko. bet aš turiu mokėti pinigus kažkokiam žmogeliui kuris kažkada parašė kažkokia dainą kurios gyvenime negirdėjau vien dėl to jog aš turiu įrankį su kuriuo man gali kilti pagunda jį nusikopijuoti ir platinti. nors mano supratimu aš savo usb/cd laikau savo pačio kurtą darbą. niekur nematau logikos kodėl pirkdamas laikmena sau turiu skirti pinigus kažkam kas gal net dainuot ar grot nemoka..
Strong_Bad 2010-10-28 03:11
Sitas sakinys tai pritrenke, matosi kokios sviesios galvos dirba: <"LATGA-A ir AGATA tikina, jog sistema yra būtina, esą ją panaikinus smarkiai išaugtų piratavimas, o vartotojai taptų potencialiais autorių teisių pažeidėjais."> NESUPRANTU nors tu su mietu dauzyk. Atiminet is zmoniu pinigus ir taip skatint pirkima? Arba as dobilas arba amzius kirto per smegenis anksciau laiko Prmena ekonomikos skatinimo plana: "pakelt mokescis ir leist skolintis" = "uzmeskim sunku maisa ant kupros ir leiskim begt - skatinam greitesni zmoniu judejima"
Mopsiasnukis 2010-10-28 09:05
Smegenis reikia apmokestinti, nes tai irgi yra informacine laikmena. Buna, kad uzstringa audiovizualinis kurinys galvoj ir paskui skamba - vyksta atkurimas. Taip pat hipnozes ar medikamentu pagalba perskirscius subjekto demesio koncentracija praktiskai galima atkurti bet kokius duomenis, savaime suprantama nemokant pinigu autoriu teisiu valdytojams, kas yra neteisinga. Tvarka turi but.
andriulis 2010-10-28 09:43
Nepamirskit dazu bei drobes apmokestinti, juk nusitapysim gera kopija beziuredami i koky garsuji paveiksla.
evaldass444 2010-10-28 10:28
tai gal dar uz iprastine tv reiks moket? nes juk ziurim ja>
mobilunkas 2010-10-28 18:42
jei mokestis skiriamas tam kad nusipirkes kompakta galetum pasidaryt jo kopija, tai galetu prie legaliu kompaktu pridejinet po tuscia kompakta legalios kopijos pasidarymui, perki vindausus ir akcija- gauni tuscia DVR+r. perki mineda, gauni tuscia CD+r