Naujas DI vaizdo įrašų kūrimo įrankis pribloškė: tuoj galėsime namuose „gaminti“ net Holivudo filmus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2024-02-24 00:34
Man pirma mintis pamčius tą video buvo tokia "f*****g matrica". Dar kažkoks fantastinis filmas gana senas yra Švarcas vaidino nepamenu siužeto nei pavadinimo, bet ten irgi rodė kad bus tokios technologijos, tada atrodė kosTmosas, o darbar jau yra. Gal kas žinot kaip su DI pagalba iš teksto ir skaičių (kelių parametrų) būtu galima kurti 3d cad objektus, bandžiau pora nemokamų įrankių, tai rezultatas buvo gan nuviliantis. Šiandien pabandžiau pažaizti su googlo gemini DI vs opera aria, paparašiau parašyti kaip įmanoma moksliškiau su formulėm popierių apie aerodinamiką, tam tikrų skraidančių daiktų porūšis. Ttai formulių nebuvo nei viename, googlo DI pro šalį visai ne į temą įmetė kelis profilius, bet iš esmės ta rašliava verta kokių 5/10, o operos nepateikė formulių nei profilių, bet rašliava verta kokių gal 7/10. Bandysiu to paties klausti ir kitų nemokamų DI, nieko aš iš jų ir nesitikiu, bet kaip testavimo priemonę panaudosiu, kuris pažangesnis. Apskritai susidarė įspūdis kad tie DI tik tauškia niekus, kaip kokie politikai, su ekstravertišku charakteriu, iš esmės nieko naudingo nepasakydami, tik sudaro rimto eksperto įvaizdį, bent jau mano testuojama tema. Bet kai reikia internete naršyti ilgai dėl ko nors per daugybę rezultatų ir ieškoti kažko specifinio, tie DI man sutaupo krūvas laiko ir pateikia geriausius rezultatus į tinklapius kurių man reikia, tipo kaip duomenų analizę atlieka, tą jie daro net geriau už žmogų.
donatasv 2024-02-24 08:04
Aš su aerodinamika nedirbu bet programavime pastoviai naudoju. Šitoje vietoje atsiskleidžia visas "DI" grožis. Turi funkciją ar clasę užduodi klausimą kaip padaryt tą ar aną. Atsako ganėtinai neblogai, kartais pjauną gryba jei yra kelios bibliotekos ir žinai, kad tai ką siūlo tau netinka, reikia pasistengt įtikint naudot kitą biblioteką. Po atsakymo jeigu klasė nedidelė pastinu visą clase ir paprašau integruot kodą į turimą clasę. Susitvarko idealiai jei nedidelė clasė, su didelėm clasėm atsiranda problemų matyt dėl resursų ribojimų pradeda skipint funkcijas. Kitas įdomus variantas jei reikia tarkim apjungt kelių klasių duodamus rezultatus į vieną. Tai sušeri kelias klases ir pasakai dabar pagal šitą kodą iš ten ir ten man reik padaryt tą ir tą. 10 sec ir turi atsakymą. Laukiu nesulaukiu kada galėsiu integruot į pilną projektą. Programuotojų ateitis keičiasi sparčiai. Labai komplikuotose situacijose kur daug ciklų, sąlygų, o dar įdomiau rekursive funkcijų nesugeba padaryt. Junior programuotojų svajonė.
kestutisz 2024-02-24 10:07
Tai čia ką surašėt ir šiaip kiek mačiau - nu visas tas chatgpt burbulas tai na ir yra įmantrus search'as ir nieko daugiau, copy-paste labai gerai, bet surast kokį edge case (kurio nepavyko kokiam stackexchange jau ir taip rast) - jokios naudos. Dar ir kiek dirbtinai paribotas seach'as, kad neieškotum "pavojingų" dalykų. Paveiksliukų/video generavime tai taip, jau visai kitas reikalas, ten gali kažką "kurti" (ta prasme a pvz nepiešiu visiškai, tai man bet koks piešinys jau stebuklas, o ala DI galės nesunkiai generuot ne tik vieną kitą paveiksliuką, bet ir perėjimus), pirmiausia turbūt eis ant žemiausios kokybės produkcijos skirtos užkišti netyčia paliktų prie tv/jutubo vaikų galvas, ten net ir to yra perdaug, bet "kūrėjam" bus dar lengviau.