„Sustabdė beprotybę.“ „Google Gemini“ skubiai išjungtas. Internete tikra audra. Kas vyksta (Foto, Video)  (6)

Pamačiusi rezultatus „Google“ nusprendė peržiūrėti mokymo sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 23 dieną „Google Gemini“ dirbtinio intelekto (DI) sistema prarado galimybę vartotojų prašymu generuoti vaizdus. Toks sprendimas buvo priimtas po to, kai vartotojai pradėjo masiškai skųstis vaizdais, kurie per daug nutolę nuo realybės, apie situaciją praneša BILD.

„Google Gemini“ sugeneravo ne vieną vaizdą, kurie nustebino vartotojus.

Vienas iš vartotojų paprašė sukurti vokiečių nacių įvaizdį – „Gemini“ pateikė azijietiškos bei afrikietiškos išvaizdos žmonių veidus. Kitas vartotojas norėjo pamatyti popiežiaus portretą, bet vietoj to gavo moters ar afrikiečio, apsirengusio popiežiaus drabužiais, portretus.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5242 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Apie patirtus įspūdžius vartotojai rašė socialiniame tinkle X. Kažkas pastebėjo, kad „tai nėra labai gerai!“. Kitas pažymėjo, kad jam nepavyko sukurti baltaodžio vyro atvaizdo.

 

X ir „SpaxeX“ savininkas, verslininkas ir milijardierius Elonas Muskas taip pat pranešė apie kai kurias bėdas su „Gemini“. Jo nuomone, problemų yra ir su DI sistema, ir su pačia „Google“ paieškos sistema.

Vasario 23 dieną „Google“ dirbtinio intelekto sistema prarado galimybę generuoti vaizdus: „Sustabdė šią beprotybę“, – rašė BILD žurnalistai.

 

BILD gavo dirbtinio intelekto eksperto Christoph Holz paaiškinimą. Anot jo, ne visai tinkamų programos pateiktų vaizdų priežastis – pernelyg „politkorektiški“ vykdomi DI mokymai. Mokymų tikslas buvo „ugdyti“ gebėjimą atremti diskriminaciją, tačiau rezultatai pasirodė netikėti.

„Siekdami kovoti su mažumų diskriminacija mokymo duomenų srityje, „Google“ geradariai peržengė ribas.“

„Kai tik problema bus išspręsta, bus atkurta galimybė generuoti vaizdus“, ​​– žurnalistams aiškino ekspertas.

 

„Google Gemini“ yra dirbtinio intelekto sistema, kuri gali kurti vaizdus pagal aprašymą, kurį jai siunčia vartotojai. DI taip pat gali versti ir generuoti tekstą, atsakyti į vartotojų klausimus, rašyti muziką ir programuoti kodą. Sistema pristatyta 2023 metų gruodį ir planuota, kad jos galimybėmis galės naudotis 170 šalių gyventojai. „Gemini“ neveikia ES ir JK teritorijoje dėl asmens duomenų apsaugos teisės aktų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(5)
(30)

Komentarai (6)