Perkantiems internetu – viskas, ką reikia žinoti apie siuntų sekimą  (4)

Apsipirkimams pasaulinėse e.prekybos platformose dažnėjant, laukiamų siuntų statusus kasdien tikrina dešimtys tūkstančių pirkėjų iš Lietuvos. Tačiau prekybininkų interneto svetainėse pateikiami duomenys gali būti ir netikslūs. Todėl patikimiausias būdas sužinoti, kur šiuo metu yra jūsų siunta – įrašyti sekimo numerį Lietuvos pašto tinklalapyje esančiame paieškos langelyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Neretai pirkėjai siuntos statusą tikslinasi toje tarptautinėje e.prekybos platformoje, kurioje ir įsigijo norimą prekę. Vis dėlto, šiose interneto prekyvietėse pateikiami duomenys neretai gali klaidinti, pavyzdžiui, nurodant esą siunta jau pasiekusi Lietuvą, nors iš tiesų ji tebėra kelyje. Taip atsitinka, nes e.prekybos platformos siuntos būseną klientui nurodo neįvertinusios logistikos grandinėje kartais pasitaikančių trikdžių ir kitų veiksnių“, – paaiškina Mantas Sirutavičius, Lietuvos pašto Klientų patirčių valdymo departamento vadovas.

Todėl, norint būti užtikrintam dėl planuojamo siuntos pristatymo laiko, turimą numerį reiktų įvesti į post.lt svetainėje esantį siuntų sekimo laukelį.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės lazeriniai DLP vaizdo projektoriai (Video, „JMGO N1 Ultra 4K“, „JMGO N1 Pro 1080P“, „JMGO N1 1080P“)
5345

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-11!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

Net trys modeliai skirtingiems poreikiams

Išsamiau

Lietuvos pašto atstovas taip pat atkreipia dėmesį, kad įsigijus prekę tarptautinėje e.prekybos platformoje, jos pristatymo būdas priklauso nuo įvairių veiksnių, tokių kaip svoris, pakuotės išmatavimai ir siuntos tipas.

Jeigu laukiama siunta yra neregistruota, nesveria 2 kg ir telpa pašto dėžutėje, tokiais atvejais laiškininkai jas būtent čia ir palieka. Tiesa, pašto dėžutės turi būti rakinamos, tvarkingos, nepergrūstos ir įrengtos laiškininkams prieinamose vietose.

Tuo atveju jeigu laukiama siunta sveria iki 2 kg, bet yra registruota, ją laiškininkas įteikia gavėjui į rankas paprašydamas parašo. Na, o gavėjui nesant nurodytu adresu, apie atkeliavusią siuntą jis informuojamas SMS žinute, arba pašto dėžutėje paliekant siuntos gavimo pranešimą. Jame pateikta informacija apie siuntos atsiėmimo vietą ir laikus.

 

Nurodytame pašto skyriuje taip pat visada reikia pačiam atsiimti ir neregistruotas, sunkesnes nei 2 kg, arba didelių išmatavimų siuntas. Jų laiškininkai į namus nepristato.

Lietuvos paštas taip pat primena, kad laukiamai įsigytai prekei atkeliavus iš ES nepriklausančios valstybės, ją pirmiausiai būtina deklaruoti ir sumokėti pridėtinės vertės mokestį.  Apie tai gyventojai informuojami el.paštu arba trumpąja žinute, kur pateikiama visa informacija apie deklaravimo procesą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(3)
(-1)

Komentarai (4)