Kovoje prieš piratavimą – siūlymas blokuoti interneto puslapius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

technologas 2011-01-17 18:41
kai jis klesti nekas tekuriama. Koks tikslas, vis tiek nupiratins. Tai kai bus pažabota ir atsiras stimulas kurti, tuomet sukūręs turėsi pinigų įpirkt kitų kūrybą. Ar yra logikos?
blizzard 2011-01-17 18:51
meno vertės nenustatysi nes tai per daug abstraktus dalykas. Kiekvienam žmogui jis turi savitą vertę, todėl geriausia šiuo atvejų būtų kad kiekvienas pagal savo nuožiūrą tam tikrą sumą pinigų sumokėtų..
hostgator 2011-01-17 19:29
Kad nepiratautų, reikia suteikti tam tikras sąlygas. Pvz steam žaidimai, gali nuripint, o gali ir legaliai pirkt. Legaliai pirkdamas turėsi daug funkcionalesnį žaidimą, todėl daugelis perka.
werafonas 2011-01-17 19:54
Na, ir eik savo pinigų maišus krauti toliau, o aš su pinigais elgiuos atsargiau ir neperkiosiu visko iš eilės, juolab kad beveik visos multimedijos kokybė (tai opiausia piratavimo sritis) vis prastėja.
despou 2011-01-17 20:20
Aš sakiau, kad aš pinigus kraunuosi? Aš sakiau, kad aš neatsargiai su pinigais elgiuosi? Aš sakiau, kad perkalioju viską iš eilės? Aš sakiau ką nors apie kokybę? Kai atsakysi į šituos klausimus, tada ir gali kalbėti. Nebefantazuok. Vienintelį dalyką, kurį pasakiau, kad nereikia vogti. Jei sakot, kad Jūs niekuo nesat kalti, kad siunčiatės nemokamai tai, kas YRA mokama, tai ir manykit taip, niekas Jūsų nuomonės ir pažiūrų jau nebepakeis ir aš nesistengiu to daryti. Tiesiog konstatuoju faktą, kad tai yra nusikaltimas - daugiau nieko. Peace.
lape 2011-01-17 20:42
Vogti, nevogti? Juk ten teisine valstybe - jeigu išleis įstatymą, kad galima vogti, tai visiem taps moralu jau kitą dieną. Niekam tem neidomu, gražu tai ar ne. Tegu užsidaro visus savo puslapius su filmais, ir bankrutuos po mėnesio tos studijos. Microsoftas su savo windozėm, tik dėl piratavimo toks turitingas tapo. O dar papildomai visokios Xanvos iš to užsidirbo. Reikia tik tinkama balansą išlaikyti. Pažiūrėkit Kinija - viską vagia ir kas jai, dar kiek ir subines kiniečiam plausim, su savo morale.
Nerealiai 2011-01-17 22:58
Jei nebutum toks naivus, tai suprastum, kad ne vien darbais tas geris kitose salyse pasiektas. O del pacio piratavimo, tai siaip aisku turi kazka daryti, negalim budami ES sajungoj visiskai atsiriboti nuo taisykliu. Tik va juokinga, kad to lietuvisko produkto nelabai kas turbut vagia, daugiausiai uzsienietiska media visa. Siaip eilini karta daro tvarka kurios reiketu visai kitur. Na kaip visada baudzia eilini zmogeli, kuris ten koki mp3 atsisiunte, vietoj to, kad savo "siuksles" issikuoptu.
secret 2011-01-19 00:00
diskusijos verda nes tema aktuali visiems, taigi prisidesiu ir as. despou, jei tu toks saziningas ir tai ka pasakei per diskusija tai pyksties pats su savimi. du punktai: 1 neturi pinigu nepirk ir 2 rupinkis savo ateitim. tavo siulymas yra, kad as uzdirbdamas apie 1200svaru per menesy mokeciau po 0.89p uz viena mp3 daina asmeniui kuris is koncertiniu turu uzdirba 50mln doleriu per metus? visas sitas piratavimas yra daugiau reklama pritraukti zmones i koncertus. beto ekonominiu poziuriu, visi sumoketi pinigai uz muzika skaitmeniniu formatu butu importas is uzsienio. pinigai palieka sali taip nuskurdindama Lietuva dar labiau (rupinames savo ar autoriu(milijonieriu) ateitimi?). P.S. kuras amerikoj kainuoja 1.6Lt/l gal jie tegu susimoka uz mp3 o mes uz kura? mes jau dabar uz transporto islaidas mokam beveik 3x daugiau nei amerikieciai. visai kas kita video. asmeniskai man cam rip ir panasus tai yra filmu gadinimas. as palaukiu dar pora menesiu ir issinuomoju dvd ar hd kokybes filma. sutikciau blokuoti video piratavima nediskutuojant su salyga jog kainos siektu trecdaly to ka mokam dabar. autoriai nenukentetu del piratavimo o ir visiems prieinama. panasiai gal butu galima ir su muzika, jei daina kainuotu nedaugiau 10centu.
Vyskupas 2011-01-19 09:50
Turiu vieną tokį pavyzdį, galbūt peno diskusijai: ankščiau ieškodavau free antivirus programų, nulaužtų ir panašiai, tačiau atsibodo praleist daug laiko ieškant license raktų, nuvažiavau ir nusipirkau KAV, dviems kompiuteriams metams sumokėjau 80lt - išvada jog per metus aš ir tarkim šiuo atveju mano mama tikriai duagiau uždirbam, nei eikvojant laiką nelegaliam produktui tariamai legalizuoti.. Taip esu patenkinats kokybe ir kaina, bet tada atėjo prieštaringa mintis jog tokios antivirusinės programos kuriamos koja kojon su tais pačiais virusais, ir niekam nepaslaptis jog tame galima įžvelgti bendradarbiavimo - nes jei nėra ligos, tai kam reikalingas vaistas nuo jos, tad iškyla dilema kodėl turiu mokėti už tai, ko realiai nebūtų jei ne tie žmonės, kurie dabar man siūlo vaistą? Kas liečia filmus/muziką tai manau galima čia daryti bet ką, taip kaip vieni bandys tai apriboti, kiti bandys tai nulaužti ir galbūt ne dėl materialinės naudos, o savotisško pasitenkinimo. Tad tokios propogandos apie šviesų ir tyrą rytojų man kvepia absurdu..