Holivudo milžines pasikinkiusi LANVA reikalauja blokuoti „Linkomaniją“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2011-04-07 13:03
ir vel bando apsijuokti pries lietuva
kunis 2011-04-07 13:07
na siaip ta dalis kad nenorint susimoketi pinigu turi palaikyti issiustu/parsiiustu duomenu santyki 0.4, tai kaip ir vartotoju skatinimas keistis istatymais draudziamu turiniu.. tai cia gali ir uzkabinti.. pvz.: piratebay tai viskas nemokamai, kiek man zinoma..
immortallt 2011-04-07 13:08
O gal reiktu paduoti LANVA i teisma uz neteiseta duomenu rinkima ir privatumo pazeidima? Sito irodymus patys pateike... Kitas dalykas, gal reiketu pradet patikra imones viduje, kur dingsta tokie dideli pinigai, kai imone realiai tik i metus 2-3 kartus pareiskia, kad linkomanija uzdarys ar pan.
terran 2011-04-07 13:28
kunis> o kodel nelegalia info dalintis vercia? tai linkomanijoje yra ir dalyku kurie nera apsaugoti autorinem teisem.. siuskis juos
infoguru 2011-04-07 13:37
Šiaip linkomanija tų filmų su savimi nelaiko ir nesiučia. Juos savo PC turi vartotojai. Tai vartotojus kurie filmuoja filmus ar kitaip ripina ir įkelia gaudykit ir bauskit. Man tai tik geriau linkomanija jei aš galiu ten savo darbus įkelti ir noriu nemokamai platini - man tai nekainuoja gana soldžių traffiko išlaidų, serverio išlaikymo ir pan.
rokazaz 2011-04-07 13:55
Pasaka be galo
gagu 2011-04-07 14:06
Tas jų nuostolių skaičiavimas pabodusiai klaidingas, tai pagal juos jeigu sukūriau duomenis, kuriuos parduodu po 1 milijoną litų, tai jei nemokamai (nelegaliai) tuos duomenis pasidalino koki 1000 žmonių (tarp jų gal dar kas ir iš ateivių parsisiuntė ), aš patyriau 1 milijardą litų nuostolių. Pagal mane informacija, kurią sugebėjau gauti ar padalinti privalo būti legali (ir neprivalau už ją mokėti), apmokestint gali nebent jei pats perduodi info ir žmogus sutinka už tai susimokėti, bet jei informacija sugebėjo pasklisti iš uždaros erdvės, tai kaip kaip tu gali drausti naudotis sklindančia informacija. Ervė kurioje gali sklisti informacija neribota, taip ir legalumas turi būti neribojamas. Jei tavo informacija sugebėjo išsprūsti iš tavo uždaros ervės, tai tik tavo paties kaltė ir gali kaltinti tik patį save.
FtBall 2011-04-07 14:11
Man užkliuvo tai, kad failo įkėlimą į LM vadina informacijos paviešinimu. Palyginkim Linkomaniją su, tarkim, mano namais. Namai - privati vieta. Nieko nuostabaus. Aš galiu pasikviesti kaimyną, kad jis pas mane apsilankytų. Galiu jam leist pakviest dar porą draugų, kad jie irgi galėtų pas mane lankytis. Linkomanijoje viskas analogiška: Neturi pakvietimo, negali apsilankyti. Tai kodėl V.Simanavičius teigia, kad Linkomanija - vieša erdvė?
Ramelis 2011-04-07 14:34
Nei aš piratas nei aš indėnas, bet jeigu valstybė nesugeba užtikrinti savo piliečių kultūrinio švietimo, kas belieka daryti? Manyčiau, toks draudimas - tai dar vienas visuomenės bukinimo ir vartotojiškos kultūros skatinimas. Linkiu sekmės linkmnj, o tiems vyrukams ar meteriškėms, kurie rėkia tik apie uždaraudimus tegul pamankština savo pilkąsias ląsteles ir sumąsto kaip ištikrųjų bent kiek išpešti naudos visoms pusėms, o ne erzinti visuomenę.
emptiminded 2011-04-07 14:41
vat ir aklavietė visiškai formalaus mąstymo. formaliai žiūrint jie piratinės informacijos nesaugo, tačiau kai veikia jų svetainė daugybė žmonių patiria nuostolių. xxx žiūrint realiai tokios problemos neiškyla, uždarei svetainę - sumažėjo piratavimas. taškas
Monteiro 2011-04-07 15:02
Gerai pastebėta Prisidėsiu prie klaidingo nuostolių skaičiavimo. Jeigu filmą parsisiuntė 2000 žmonių tai nereiškia, kad jie patyrė nuostolį nuo kiekvieno atsisiuntimo po 18Lt. Nemanau, kad nebuvus galimybei atsisiųsti filmo visi būtų eję žiūrėti į FOrum cinemas. Patys kalti platintojai, kad tokias kainas užsikelia. Tegul padaro kasdienines yomayo dienas(bilietus po 6Lt) ir problemos nebebus.
Exonn 2011-04-07 15:03
Kova su vėjo malūnais, kas norės tas ir toliau siųsis.... O tai kada pradės baust už tai kad duodu paskaityt kokį Lietuvos Rytą savo šeimos nariams? Arba už tai kad iškarto namie pasidarau nusipirkto CD kopiją ir nusinešu į mašiną ir poto dar paskolinu draugui ? Paskaičiuokim kokius nuostolius patiria leidyklos už tai kad duodam paskaityt kažkam jau perskaitytas knygas. Siūlau baus ir už tai.
Indigo89 2011-04-07 15:23
Taip pat reiktu drausti ziureti kabeline televizija pas kaimyna ar giminaiti, nes juk susimokejes yra tik vienas zmogus, kitas jau vagia is autoriu nelegaliai ziuredamas laidas.
blizzard 2011-04-07 15:46
Galima dar užakcentuot tokį pastebėjimą. Jeigu tarkim aš parsisiunčiu filmą kuris kompakte kainuoja 30lt, tai klaidinga sakyti kad padariau 30lt žalą. Iš šitos sumos dar reikėtų išbraukti pačio cd kainą, įvairius mokesčius ir antkainius kuriuos užsideda pardavėjas. Taigi galutinė skaitmeninės kopijos kainą yra žymiai mažesnė. ir šis nuostolių skaičiavimo būdas man primena skirtumą tarp "žinau" ir "tikiu" tai va aš žinau kad jeigu uždarysiu linkomaniją iš manęs nupirks 1000 kopijų daugiau ir aš tikiu kad jeigu uždarysim linkomaniją iš manęs nupirks 1000 kopijų daugiau. Čia du skirtingi dalykai ir jų maišyti nereikėtų, kitas dalykas kuo jie remiasi atlikdami tokius skaičiavimus? Kur įrodymai kad visi tie kurie nebegalės siūstis eis iki vieno žiūrėt tą filmą į kino teatrą? Man labai keista kaip teisėjai gali tokius skaičiavimo metodus patvirtint, čia jau man nieko nebaigusiam aišku kad ne viskas yra gerai..
Xdmin 2011-04-07 15:46
Skaiciavimai klaidingi, nes: Nemaza dalis atsisiuntusiu filma jo net neziuri, tiesiog reikia pasikelti ratio. Taip pat kai kurie zmones siunciasi po kelis filmus, ir veliau renkasi kuri ziuret o kuri ne. Ir isvis, platintoju aukso amzius eina i pabaiga, kaip naujos technologijos isstumia senas, taip ir pasitrauks platintojai-tarpininkai.
Linksmas 2011-04-07 15:51
o tai man idomu jeigu man draugas atsiuncia tarkim daina per skaipa ir as ja priimu tai V.Simanavičius i teisma skaipa paduos?
Zergas 2011-04-07 15:51
galima pagalvot kad uzdarius linkomanija zmones prades labiau pirkti CD ar eiti i kinoteatrus cia kova su vejo malunais,vietoj to kad kovoti,geriau pagalvotu kaip sukurti verte vartotojui kad jis uzeitu i ju parduotuve(greiciausiai internetine) ir isigytu norima produkta.kad ir atsisiusti filma uz kokius 5Lt,o kartu tau ateitu ir DVD su originaliu disku.
FtBall 2011-04-07 16:03
Man artimiausias kino teatras maždaug už 50km tai ir nelabai yra galimybių naują filmą pasižiūrėt. Be problemų man tie litai sumokėt, bet kelionė 10 kart brangiau už filmą atsieitų.
Tir4elis 2011-04-07 16:59
Įdomu kada gi jie pagaliau supras, kad filmų nuoma arba bent jau abonentinis mokestis per tokias Linkomanijas duotu n kartų daugiau naudos nei tas zyzymas apie piratavimą ir visa ši idiotiška kova su vėjo malūnais? Negali sunaikint? Prisitaikyk ir apmokestink protingais pinigais. Išlaidų mažiau (nereikia tiek daug reklamos ir ypač DVD ar brangiai kainuojančių apsaugų kūrimo), o pinigas sąskaiton eina. Minimum tarpininkų ir tokių veltėdžių kaip lanva ir co..
mobilunkas 2011-04-07 17:01
kame nusikaltimas? mokam abonentini mokesti kad turetume inteneta, tai ir naudojames viskuo ka galima rast internete. Nerastume- nesinaudotume. Juk niekas nereikalauja skulpturos autoriui moket autorini mokesti, jei prie skulpturos kioskas cigaretes pardavineja ir verslas sekasi, tai kodel jei kavinej skamba radija reikia moket LANVAI mokesti?