„Google“ atveria duris „Skype“ „žudikams“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

liquid 2011-06-27 10:33
Labai geros naujienos.
geduxk 2011-06-27 11:34
oo ir ff palaiksi cool
geduxk 2011-06-27 11:36
pagal ideja nebe uzkalnu tas laiaks kai nebereikes operacines sitemos uztekx nrsikles eiliniam useriui kuris nelosia game ar nedirba kazko sudetingo uztektukad narsikle sugebetu roditi filmus groti muzika skype alternativa
Neodan 2011-06-27 12:11
Tu turbut dar nezinai apie toki dalyka kaip Chrome OS
faktas 2011-06-27 12:27
Žiūriu, Google ir Microsoft viena kitai kiša pagalius į ratus visur, kur tik gali. (-: Bet manau, kad vartotojams nėra labai gerai kontaktų fragmentacija. Taip pat nemanau kad šis Google projektas turės labai jau didelę sėkmę.
liquid 2011-06-27 12:51
Aš manau kaip tik atvirksčiai, kad šis projektas turės labai didelę sėkmę. Skype visus seniai jau užkniso su savo politika bei naujom programos versijom. Galimybė naudotis vien tik naršykle iš tikro yra labai didelis privalumas. Be to, šitas projektas yra atviro kodo, todėl kiekvienas programuotojas galės jį panaudoti savo reikmėms, o tai turėtų suteikti dar daugiau galimybių vartotojams. Be to, greičiausiai jis iškart bus integruotas į Android, kas neabejotinai pridės jam populiarumo. O Microsoftas seniai parodė, kad atsilieka su interneto technologinomis ir pastarasis Skype įsigijamas yra tik bandymas pasivyti, kuris greičiausiai baigsis fiasko bei milžinišku pinigu išmetimu į balą.
faktas 2011-06-27 13:21
Aha... O Google Talk prigijo visuomenėj? Kai pasirodė ši paslauga irgi visi visur rašė, kad Skype galas ir pan... Tu esi tarptautinio verslo analitikas? (-: Kodėl manai, kad Skype nusipirkimas baigsis fiasko?
Neodan 2011-06-27 14:25
Konkurencija yra gerai, nes nuo to islosia tik vartotojai (skatinamas progresas, atsizvelgiama i vartotoju poreikius, atsiranda pasirinkimo galimybe ir t.t). Kontaktu fragmentacija vienaip ar kitaip vistiek isliks antraip tai reikstu monopolistine sistema, kur jau vartotojo poreikiai nueina i n-taja vieta. Googlas siuo atveju nesukuria kazkokio naujo produkto, o tiesiog suteikia naujas galimybes programuotojams. WebRTC norima itraukti i w3c standartus, taigi is esmes ateityje WebRTC turetu palaikyti ir IE (nors IE nemazai w3c standartu ir nepalaiko, mat M$ megsta savus standartus kurtis). Manau straipsnio autoriaus poziuris kiek siaurokas, nes jam atrodo kad tik skype rinkoje egzistuoja Ir siaip nelabai logiska sakyti, kad vienoks ar kitos API dabar ims ir pakirs viena ar kita rinkoje sekmingai gyvuojancia programa. P.S. matosi riski tendencija, kad narsykle is klientines programos (skirtos tik atvaizduoti internetiniams puslapiams) virsta i platforma ant kurios yra statomi cloudiniu appu klientai.
taskaz 2011-06-27 14:25
Vienintelis skype privalumas yra tai kad ji yra standalone programa, o ne web narsyklej integruotas beleberda, narsykle isijungi kai reikia, tokia programa kaip skype sukasi fone ir pranesa kai jau reikia.
Neodan 2011-06-27 14:32
Per siaurai ziuri i reikala. Skype yra paprasta programa, tokia pat kaip ir narsykle. Padaryk kad narsykle veiktu fone ir viskas. Nezinau kaip kitose narsyklese, taciau chrome jau dabar gali veikti fone.
liquid 2011-06-27 15:20
Paprasčiausiai kai yra taip smarkiai permokama ir kuomet sandoris įvyksta gerokai pavėluotai, naivu tikėtis kažkokio perversmo ar pelno.
Mumblefluff 2011-06-27 15:32
Kaip suprasti veikti fone? Visos programos veikia fone kai jas minimize'ini.
Neodan 2011-06-27 16:27
Jei addonui reikia, tai chrome gali veikti fone, t.y. uzdarai visus tabus ir narykle kaip ir uzsidaro, taciau chrome adono ikonele (jei gerai pamenu) atsirana tarp tray (ten prie laikroduko, kur ir skype buna). Taigi is esmes chrome narsykle kaip ir isjungta, taciau addonas veikia toliau (t.y. chrome narsykle veikia fone).
Sarunas 2011-06-27 19:33
O niekas nepagalvojot, kad ir Skype gali savo addon sukurt naršyklėms? Taip pat padarydama sukabinimą su Skype serveriais, kas leistų vartotojui pasirinkti ar naudotis stand alone programa ar tiesiog naršyklės įskiepu? Taip būtų leista bendrauti naršyklės įskiepui kartu su skype stand alone versija ir klientų skaičius tik išaugtų. Aš manau, kad kūrybiškai pažiūrėjus, kiekviena iškilusi grėsmė ar problema gali atnešti naudą...
Varnagas 2011-06-27 20:22
tai kirstųsi su ligšioline skype strategija, architektūra. juk jis dabar veikia p2p principu. tėra tik prisijungimo serveriai, bet jie paslaugų nepalaiko. tik prisijungimą prie paskyrų. bet galbūt ms sugalvos keisti strategiją ir padarys debesinį skype. tokiu atveju galbūt tada jį jau naudočiau. nes dabar kai yra naudojami keli skirtingi pc, dar gudrafonas, tai skype visai netinka, nes normaliai jis gali dirbti tik ant vieno aparato. gtalk mano atveju nepaprastai tinkamesnis, nes viskas debesy. jeigu panašiai galės veikti ir skype, būtų super bet kolkas jis biškį old-school...
Domas1 2011-06-27 22:45
Tai gal ir Microsoft idiegs savo naujesni Skypa i IE9.5 ar IE10 narsykles versija ka apie tai manote neblogas butu siurprizas kaip atkirtis googlui ir pan alternatyvoms, tokiu budu prisiviliotu IE vartotoju, na jeigu zinoma pats IE bus dar patobulintas, nes IE9 tai isvis neprigijo, nieko gero nematau, nes daug kas kol kas neveikia tiek ir su HTML5 ant jos :]
Sarunas 2011-06-29 19:52
Na matai.. Microsoftui nusipirkus Skype gali labai daug kas pasikeist ir Skype architektūroj... Jie ištiesų gi pirko ne programą o programos klientūrą... Jų daromi pakeitimai Skypui arba išbaidys klientus arba pritrauks jų dar daugiau. Taigi integracija su naršyklėmis (priklausomai nuo to kaip jie tai įgyvendintų) padidintų arba sumažintų klientų skaičių. Aš išvis tokios nuomonės, kad programų ateitis - jų apgyvendinimas internete, o ne individualiame kompiuteryje, į kompus paduodant tik webservisus.