Rusijoje kuriama programa, neleisianti siųstis nelegalių failų  (11)

Rusijos bendrovė „Internet-kontent“, kurianti antipiratinę programinę įrangą, rugsėjį turėtų paruošti programą, leisiančią nutraukti prieigą prie nelegalių failų. Tai atliks netikri „torrent“ klientai. Tačiau ekspertai mano, kad piratai ras kuo į tai atsakyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija ruošiasi išleisti programą, autorinių teisių savininkams leisiančią savarankiškai blokuoti nelegalius failus „torrent“ tinkluose arba už atsisiuntimą reikalauti tam tikro užmokesčio.

Projektas „Pirate Pay“ pirmą kartą buvo paminėtas 2010 metų viduryje. Kūrėjų teigimu, tai „unikalus sprendimas kovoje su nelegaliu turiniu internete“. Šį kovą programos vystymui iš „Microsoft“ bendrovė gavo 100 tūkstančių dolerių.

Programa ypatinga tuo, kad prieigą prie nelegalių failų blokuos daugybė netikrų failų apsikeitimo tinklo dalyvių. Jie, bendraudami su realiais dalyviais, siųs jiems informaciją apie tai, kur yra juos dominantys failai, tačiau nuorodos bus pateikiamos į legalius failus. Juos atsisiųsti bus galima tik susimokėjus. Jei to nepadarys, negalės atsisiųsti failo. Už vieno filmo nelegalių kopijų blokavimą autorinių teisių savininkams teks sumokėti daugiau nei 10 tūkst. dolerių per savaitę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: