Rusijoje neleista registruoti Piratų partijos – ministerija juos palaikė jūrų nusikaltėliais  (7)

Rusijoje neleista registruoti Piratų partijos, nes šalies Teisingumo ministerijos klerkai supainiojo jūrose siautėjančius ginkluotus piratus su judėjimu už laisvą prieigą prie informacijos. Piratų partijos iniciatoriai sprendimą apskundė teismui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministerija nusprendė, kad partija tokiu pavadinimu negali būti įregistruota, kadangi „dabartiniai įstatymai piratavimą apibūdina kaip laivų užpuolimą jūrose ar upėse, o tai yra kriminalinis nusikaltimas“. Partijos pavadinimas esą leidžia manyti, kad visi jos nariai yra nusikaltėliai atliekantys kalėjimo bausmę, dėl to registruoti partiją tokiu pavadinimu atsisakyta, skelbia „Moscow Times“.

Tačiau ministerija nesuvokė, kad Piratų partiją nori įkurti ne jūrų piratai, o visame pasaulyje gerai žinomo judėjimo aktyvistai, siekiantys keisti įstatymus, susijusius su autorių teisėmis ir patentais.

Rusijos Piratų partijos aktyvistai pirmadienį apskundė šį ministerijos sprendimą Maskvos teismui.

Steigiamos partijos lyderis Pavelas Rassudovas pareiškė, kad 15 tūkst. partijos narių įvardijimas kriminaliniais nusikaltėliais juos įžeidė.

Tai yra įžeidimas dešimtims Piratų partijų kitose pasaulio šalyse, o ypač dviems Švedijos „piratams“, kurie 2009 metais buvo išrinkti į Europos Parlamentą. „Remiantis Teisingumo ministerijos logika, europarlamentarai taip pat yra nusikaltėliai“, – sakė P.Rassudovas.

Jo nuomone, tikroji priežastis, kodėl partiją atsisakyta registruoti, buvo artėjantys Dūmos rinkimai, kurie įvyks gruodį. Naujų partijų Rusijoje nebuvo įregistruota nuo 2009 metų. „Galbūt jiems nepatinka tai, kad mes galime surinkti daug balsų, kadangi apie 40 proc. Rusijos rinkėjų yra interneto vartotojai“, – pastebėjo P.Rassudovas.

Iki šiol Rusijos „piratai“ laikėsi atokiau nuo politikos, tačiau neseniai sulaukė didelio žmonių palaikymo po to, kai įkūrė rusišką „WikiLeaks“ versiją, RuLeaks.net, ir paviešino joje premjero Vladimiro Putino rūmų nuotraukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)