Saulės energija varomu vežimėliu neįgaliesiems - 320km kelionė  (2)

Užsispyrusiems įmanoma daug kas - ypač kai į pagalbą pasitelkiamos moderniausios technologijos. Šio moto vedamas Jungtinių Arabų Emyratų gyventojas Haidaras Talebas susirengė į kelionę, kurios metu savos gamybos Saulės elementų varomu vežimėliu neįgaliesiems įveikė 320km dykumos ruožą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 2 dieną užbaigta kelionė taip pat užfiksuota kaip toliausiai nukeliavusio Saulės elementais varomo vežimėlio neįgaliesiems pasaulio rekordas. Ankstesnis pasiekimas taip pat priklauso tam pačiam asmeniui - 14 valandų trukusi  128km atstumo kelionė iš Abu Dabio į Šarjahą.

Kai Talebas buvo vos keturių metų amžiaus, jam buvo diagnozuotas poliomielitas. Nuo tada jis jau 43 metus gyvena prikaustytas prie savojo vežimėlio. Saulės energija varomos vežimėlio modifikacijos projektavimą ir kūrimą finansavo Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) kompanija "Masdar", kurios pagrindinės veiklos sritys - atsinaujinanti energetika ir švariosios technologijos. Įmonė taip pat yra žinoma įvairiais ambicingais projektais - ji ruošiasi pradėti kurti nulinių anglies emisijų save autonomiškai išsilaikantį miestą "Masdar City"

Kas liečia Saulės energija varomo vežimėlio charakteristikas, jo maksimalus greitis gali siekti 15-21km/h. Saulės elementai ne tik tiekia energiją keturioms 24 vatų galios baterijoms, bet ir suteikia priedangą transporto priemonės keleiviui nuo tiesioginių spindulių. Apsiniaukusią dieną baterijų saugomos energijos pakanka maždaug 6 valandoms kelionės. Mechaninius konstravimo darbus išradėjui atlikti padėjo iš Ukrainos kilęs mechanikas. Kelionės maršrutas buvo nusidriekęs per visus septynis emyratus. Jos metu Talebas lankė mokyklas ir neįgaliems asmenims skirtus centrus, savo pavyzdžiu skleisdamas žinią apie atsinaujinančios energijos teikiamas galimybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)