USB 3.0 galės būti naudojamas ir 100W galios įrenginiams maitinti  (9)

Naujausia USB 3.0 sąsajos specifikacijos versija, patvirtinta organizacijos „USB 3.0 Promoter Group“, turės gana rimtus pakeitimus. Ateityje pastaroji sąsaja galės tiekti energiją įrenginiams, kurių galingumas sieks net iki 100 vatų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai reiškia, jog vartotojas prie USB 3.0 lizdo galės prijungti daug platesnį spektrą įrenginių ir tuo pat metu nesinaudoti papildomu išoriniu maitinimo bloku. Svarbu ir tai, kad „sustiprintas“ USB 3.0 išlaikys suderinamumą su USB 2.0 versija.

Pastaruoju metu USB 3.0 specifikacija numato duomenų perdavimo spartą 5 Gb/s greičiu bei galimybę per 5 V liniją gauti elektros srovę, kurios stipris neviršija 900 mA. Tai maždaug dvigubai daugiau, nei galėjo suteikti USB 2.0 standartas, tad jau dabar tai leidžia prie USB 3.0 prijungti daugumą išorinių duomenų kaupiklių, nesinaudojant išoriniu maitinimo šaltiniu.

Vis tik tai problemos iki galo neišsprendžia – daugelis įrenginių vis dar negali gauti pakankamai elektros energijos ir iš USB 3.0 lizdų, o tai verčia kompiuteriams skirtų pagrindinių plokščių gamintojus (kaip, pavyzdžiui, „Gigabyte“ ar ASUS) keletą kartų sustiprinti savo produktuose naudojamas USB elektrines grandines.

Tačiau naujoji USB 3.0 specifikacija žengia dar toliau. Naujas standartas sustiprina ribinį elektrinį galingumą keletą kartų, o tai reiškia, kad USB 3.0 taps ne tik greitaeige duomenų perdavimo sąsaja, bet ir elektros lizdo pakaitalu. Ateityje prie naujos sąsajos galima bus prijungti monitorius, galingas kolonėles, spausdintuvus, stalines lempas ir net nedidelius (mobiliuosius) kompiuterius. Žadama, kad naujas standartas bus paruoštas komerciniam naudojimui 2011 m. pabaigoje, o pirmi įrenginiai su 100W galią galinčiais tiekti lizdais pasirodys jau 2012 m. I pusėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: