2012 m. prekės ženklo „Sony Ericsson“ nebeliks  (12)

Korporacija „Sony“ oficialiai patvirtino ketinimus išpirkti savo švedų partnerio „Telefonaktiebolaget LM Ericsson“ dalį turimoje bendroje kompanijoje „Sony Ericsson“ ir tapti vieninteliu jos savininku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarasis sandoris japonų IT gigantui atsieis maždaug 1,05 mlrd. eurų, ir tai reikš, kad dabartiniai 50 % akcijų, priklausančių „Ericsson“, pereis „Sony“ nuosavybėn.

Galima priminti, kad „Sony Ericsson“, anksčiau garsėjusi savo kokybiškais ir funkcionaliais telefonais su originaliu bei stilingu dizainu, pasiūliusi daugybę inovacijų šioje srityje, šiuo metu išgyvena ne pačius geriausius laikus. Netgi „Android“ platformos pasirinkimas vietoj pagrindinės technologinės bazės nepasiteisino.

Savo ruožtu „Sony“, įgydama visišką kontrolę bendrai valdomai kompanijai SE, papildys savo asortimentą išmaniaisiais telefonais, įgis daugybę patentų, susijusių su bevieliu mobiliuoju ryšiu. Kaip teigia „Sony“ atstovai, sandoris tarp japonų ir švedų „Ericsson“ turėtų pasibaigti jau 2012 m. sausio mėnesį, tad jei viskas vyks be didelių nesklandumų, prekės ženklo „Sony Ericsson“ gerbėjai daugiau išmaniųjų telefonų su šiuo pavadinimu nepamatys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: