Japonijoje sukurtas sensorinis ekranas, kuriuo galima naudotis nenusiimant pirštinių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

An0nym0us 2011-10-30 11:02
Hmm, mano Samsung S5230 telefonas irgi kokybiškai atpažįsta pirštinėtus paspaudimus. Ši japonų "naujiena" manęs visai nepribloškė
gaudis 2011-10-30 11:29
Tu gali ir pagaliuku wedziot or cia kalbama apir tuos telefonus ,kuriu ekranai atpazysta pirsta ,nes pagaliukus ,jie tobulesni,o katik dar labiau patobulino
Foxman 2011-10-30 11:30
Jo, aš ir nematau jokios naujienos. Visi senesni lietimui jautrūs ekranai reaguodavo į bet ką. Nebent naujovė, kad yra multi-touch funkcija, tačiau ar tai jau ne mikrokontrolerio darbas?
lietus 2011-10-30 11:48
Straipsnyje truksta informacijos koks tai ekranas, taciau, nemaisykit Resistive ir Capacitive technologijos jutiminiu ekranu - pirmas reaguoja i paspaudimus viename taske, nesvarbu su kuo spaudziama, o antras reaguoja i zmogaus prisilietima, gali ir keliuose taskuose (multitoutch) Cia tikriausiai kalbama apie capacitive patobulinima, nes per pirstines jis tikrai neveikia, nes nera kontakto su oda
KarolisS 2011-10-30 14:38
Nemaišykit resistive ekranų su capacitive. Čia ir kalbama apie capacitive, nes jo pagrindinė problema ir buvo ta, kad jis reaguoja tik į pirštų prisilietimus ir nereaguoja į prisilietimus su pirštine. Resistive reaguoja į .
fakitol 2011-10-30 22:16
Capacitive reaguoja į prisilietimą ir per ploną servetėlę (akiniams valyti), kai telefonui ekraną valau, tai jis reaguoja .
abcdjasd 2011-10-31 22:05
Jeigu dar tiksliau norit: Resistive: - Reikia fiziškai paspausti ekraną (su betkuo), kad sureguotų - Tikslesni už capacitive - Neveikia multitouch Capacitive - Jaučia žmogaus elektros lauką per atstumą, o ne prisilieimą (pirštinės sudaro perdidelį tarpą iki ekrano) - ne tokie tikslūs (nes nejaučia kontakto su ekranu) - multitouch buvo nuo pražių Resistive su multitouch mačiau jau bent prieš metus pristatymų, o capacitive regavimo atstumo padidinimas netrodo nieko stebuklingo, kaip kažkas minėjo per mažai informacijos straipsnyje. Kvailiausia, kad šituose straipsniuose nėra nuorodų į šalitinius, jei nori labiau pasidomėt, kartais toks jausmas kad medžiagą googlina autoriai.
Foxman 2011-10-31 22:47
Na, kaip supratau, tai capactive ir resistive siunčia +- tuos pačius signalus tik skirtingais būdais (kas turi savų pliusų ir minusų) tačiau multi-touch funkcija tik surenka visus paspaudimus/prisilietimus ir tai procesoriaus darbas. O apie straipsnį: jeigu pittaxx teisus ir tiesiog padidino capactive reagavimo atstumą, tai ar nenukenčia tikslumas dar labiau? Pvz. norėsi tik pasirinkti kažką iš menių, o dėl to kad gana arti ekrano pirštą vedei iki norimos vietos, užskaitys kaip "slide" ir pastums menių. Tuomet kažkaip ne į tą pusę dirba jie . Geriau tobilintų tada resistive sensorius. Pas mane ant nešiojamo PC yra capactive touch-pad'as ir jis neturi multi-touch funkcijos (visus paspaudimus sumeta į vieną signalą)