Slaptas tyrimas: kas trečias kompiuterių pardavėjas padeda platinti piratines programas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-01-15 13:20
Kai nusipirkau savo pirmąjį kompiuteri win perrašinėdavau bent karta per mėnesį, nes ilgiau normaliai ne veikdavo Su legalia versija butu buvę problemų. Jei perki ne laptopa, o stacionarų PC prie kompiuterio eina win kompaktas. Bent jau darbe teko ne viena pirkti. Ir kad atitiktu darbinius reikalavimus tekdavo pačiam parinkti dalis, nes jau surinkti variantai netikdavo. Žinoma surinkdavo parduotuvės darbuotojai. Ir win instaliuodavo. Tik reikia nepamiršti ir parašyti kaip padalinti HDD.
Wolfy 2012-01-15 14:58
Win išvis neperrašinėju, na nebent, keičiu pačius win į kitus, tai tada tenka įsirašyti. O pas mane, jie sukasi vidutiniškai apie 2 metus, viena versija.
Pasalietis 2012-01-15 15:06
Man ir nereik perrašinėt, bet pvz pas mano paną yra lengviau win perrašyt laptope, negu normaliai viską sutvarkyti.
sielinas 2012-01-15 15:15
Bet kuri programinė įranga yra daugiau ar mažiau pažeidžiama (tas pats galioja ir Linux šeimos OS). Naudodami piratinę PĮ tikrai nesame tikri ar joje nėra įdiegta kokių slapukų, galbūt vartotojui tiesiogiai kenkėjiškos veiklos nedaranti, tačiau ryjanti resursus, ko pasėkoje lėtėja kompiuterio darbas. O piratinė antivirusinė deklaruojanti, kad aptinka visus blogiukus, pati savyje turi blogiuką, dėl ko Jūsų kompiuteris sėkmingai dalyvauja kibernetinėse atakose jums to net nežinant. Paprastai kenkėjiškos programos nėra rašomos eiliniams vartotojams, jos turi konkrečius tikslus ir konkrečius taikinius, tik dėl savybės save kopijuoti ir plisti per paliktas saugumo spragas jos plačiai paplinta. Jeigu Linux šeimos OS būtų plačiai naudojamos piktavaliai imtų spragų ieškoti būtent šiose OS ir greičiausiai turėtume pilną puokštę grėsmių. Manote didelioms organizacijoms pradėjus naudoti Linux šeimos OS grėsmių nebeliktų? Manau, kad nebenaudojant Windows, Linux OS šeimoms plačiai paplitus, dėl grėsmių lygio Windows su Linux OS susikeistų vietomis. Rektų nepamiršti, kad pirmiausia atsiranda grėsmė, o tik vėliau apsauga nuo jos. Čia kaip su nuodais: pirmiausia nuodai, o vėliau priešnuodžiai. O didžiausia grėsmė jūsų kompiuteriui yra pats jo naudotojas. Išjunkite kompiuterį ir būsite saugus.
AirDog 2012-01-15 23:34
Paradoksas, bet taupyti Windows OS sąskaita dažniau siūlo patys pardavėjai nei pirkėjai. Neretai pardavėjas laiko garbės reikalu "atverti" pirkėjui akis ir atkalbėti jį nuo papildomų išlaidų. Štai toks mūsų prekybininkų mentalitetas. Iš 100 perkančių kompiuterius, gal tik dešimtadalis patys sugebėtų įsidiegti piratinę OS ir programinę įrangą. Likusieji kreipiasi į "draugelius kompiuterastus" ir dažniausiai ne už ačių. Va taip ir "sutaupo", ne tik pinigų bet ir laiko... O po to dar ir dar kartą... Tux`ams palinkėsiu nelysti į akis su savo kreiva ir mažai kur pritaikoma OS. Jei labai norite ginčytis - įrodykite man, kad Linux aplinkoje veiks visi naujausi Steam žaidimai, suksis buhalterinės programos ir kiek tai man kainuos jei aš nesu Linux guru.
infoguru 2012-01-16 00:08
Manau jų būtų gerokai mažiau, jau vien dėl griežtesnės ir geresnės tvarkos OS struktūroje ir centralizuoto programų diegimo metodo. Didelė pasaulio serverių dalis, bankai, organizacijos ir kt. naudoja Unix/Linux šeimos OS ir šie objektai bei jų duomenų bazės yra tikrai skanūs kasneliai kenkėjams tačiau daug sunkiau įveikiami dar ir dėl to, kad jų adminai kaip taisyklė mano nuomone turi daugiau patirties ir žinių IT srityje, o trumpiau tariant geresnę kvalifikaciją. Tai iš dalies atspindi jų atlyginimai o ir iš patirties galiu pasakyti - kaip tik Linux'istas tai su programavimu problemų kaip ir nėra... kaip tik eilinis Win useris taip ir prasideda striginėjimai.
infoguru 2012-01-16 00:33
Tavo 'tiesi' ir 'visur pritaikoma OS' Linux skirsnio be papildomų programų nesugeba parodyti, jau nekalbant apie Linux programos paleidimą iš vis. Taip kad, kaip sako lok, šuneli, lok, ateis laikas... dar ne taip losi... P.S. Tavo dideliam liūdesiui per paskutines 2 sav. dviejoms, prie kompo bijančioms prisiliesti buhalterėms sudėjau Ubuntu, taip kad neverk dėl buhalterinių programų. Kas nori - tas randa. Kas dėl žaidimų - pats turiu didelę žaidimų kolekciją (legalių beje), ir tai man visiškai netrukdo kas dieną darbui naudoti Ubuntu, o norint praleisti laivalaikį - pasileisti tam dedikuotą, apkarpytą ir minimizuotą Win versiją.
AirDog 2012-01-16 04:53
Tai, kad tamsta pats prilojai ir aplojai, o įrodyti nieko neįrodei. Geriau papasakotum kokias buhalterines ir kokiu būdu paleidai arba tiesiai šviesiai sakyk kiek tai kainuotų, nes man aktualu, žiū gal dar ir nusisamdysiu voveriuką, pingvinų draugą. O čia jau visai marazmas - "apkarpyta ir minimizuota Win versija". Bent pasakyk apie kurią Windows versiją kalbi, kad žinočiau iš ko juoktis. O šie, veterinariškai tariant "pakastruoti" windausai įsigyti legaliu būdų, ar kaip visad pas tux`us - tikrintojai mano kompe nieko neras nes nieko nesupranta linuxe..?
sielinas 2012-01-16 07:27
Tuščiai nereikia rašyti, prašau su informacijos nuorodomis, kurios organizacijos naudoja Unix/Linux šeimos sistemas. Jeigu mes kalbama tik apie web paslaugų teikimą tai tikėtina, kad tikrai nemažai serverių sukasi būtent ant šios sistemos, tačiau jeigu paimsime organizacijos vidaus infrastruktūrą darbo ir tarnybines stotis, tai tarnybinės stotys tikrai nesisuka su Linux/Unix OS, nes tuomet ir darbo stotys turėtų būti su Linux OS, nes priešingu atveju vienos kitų nematytų. O aš labai abejoju, kad darbo stotys (biuro kompiuteris) organizacijoje sukasi su Linux šeimos OS. O jeigu biuro kompiuteriai nesisuka su Linux šeimos OS tai ir Tarnybinės stotys (serveriai) aptarnaujantys biuro kompiuterius negali būti su Linux/Unix šeimos OS. Miksuotos OS negalimos dėl centralizuoto palaikymo (Active Directory) ir centralizuoto atnaujinimų ir Hotfix diegimų (WSUS - Windows OS atveju). Organizacijoje pagrindiniams tikslams įgyvendinti gali būti tik vienos šeimos OS + šalutiniams (pvz. tinklo monitorinimui) ir kitos OS.
kroitus 2012-01-16 10:47
Jei tik apie skirtingų OS matymą tinkle, tai čia tikrai ne problema - laisvai galima vienam tinkle suderint įvairių šeimų OS. Aišku, jei kalbėt apie visokius Active Directory, tai čia kiek sunkiau. Tačiau jei, tarkim, darbuotojai jungiasi jungiasi prie serverio per Remote Desktop ir ten dirba, tai iš Linux prie Windows galima jungtis tikrai be didelių problemų. Man vat įdomu. Toks M$ tyrimas kaip reaguotų, jei pardavėjas pasiūlytų diegtis Linux? Ar tai būtų nelegalios programinės įrangos siūlymas, ar legalios?
sielinas 2012-01-16 11:22
O kodėl turėtų kabinėtis, juk naudotojo teisė rinktis. Tik dažniausiai būna taip, kad naudotojas deklaruodamas, kad diegiasi Linux OS iš tikro įsidiegia nelegalią Windows OS. O dėl Linux architektūros pranašumų tai nesiginčiju, kad pranašesnė funkcionalumo, greičio ir lankstumo ir kitais aspektais už Windows, jau vien tai, kad superkompiuteriai daugiausia naudoja Linux daug ką pasako. Tačiau kas liečia saugumo klausimus drįsčiau ginčytis.
- 2012-01-16 11:39
Pasiskaityk kada rwc pasisakymus kažkurioje temoje apie Windows saugumą. Ten komentarai apie architektūrines nesąmones. Vien dėl to Windows yra mažiau saugi. Aišku, ėmusis visų įmanomų veiksmų, Windows tampa itin saugia. Bet tam reikia daugiau priemonių, nei Linux atveju. Bet bet bet - visąlaik lieka vartotojas O jei vartotojas tūpas, tai jam galima įsūdyti bet kokį virusą/trojos arklį bet problemų, ir visiškai nesvarbu, kokią OS jis naudos, ir kiek ta OS bus apsaugota.
sielinas 2012-01-16 11:48
Neatmeskimė hipotezės, kad esant pakankamai populiariai Linux OS blogiukai mestų visus savo resursus pažeidžiamumų paieškai šioje OS ir tikrai jų rastų ne mažiau. Taip, pati didžiausia grėsmė PC yra pats jo naudotojas.
blizzard 2012-01-16 12:41
Kas sakė kad dabar nėra to daroma? o kaip informacija ir slapti duomenys dingsta tam tikrų valstybių, manot jie windows naudoja? nemanau.. tiesiog tas naudotojų procentas pakankamai mažas lyginant su windows.
infoguru 2012-01-16 16:51
WinXp legalūs, OEM išmestas visas nereikalingas šlamštas, palikta tik tai ko užtenka geiminimui. Tai paprasčiausiai, kad mažiau užimtų.
AirDog 2012-01-16 17:38
Win XP legalūs - tada nematau nė vienos priežasties jų nenaudoti kaip pagrindinę ir vienintelę OS ant kurios dirba visos Lietuvoje sutinkamos(populiariosios) buhalterinės programos ir naujausi žaidimai. Pasilieku prie savo nuomonės: 1. Windows OS kaina yra prieinama ir pateisinama. 2. Microsoft Office - produktas daugiau korporatyviems sprendimams (exchange, etc.). Namuose ir smulkiam versle Open/Libre Office yra pakankamas. 3. Antivirusinių yra ir nemokamų(naudoju MSE). 4. Tvarkinga ir tinkamai naudojama Win OS yra saugi. 5. Windows, kaip desktop OS, suteikia daugiau galimybių nei Linux. 6. Vienareikšmiškai neįmanoma atsakyti kuri Desktop platforma spartesnė, t.y. tiek Linux tiek Windows reikalauja panašių resursų ir čia jokių stebuklų nėra. 7. Linux populiariausiais webhostinge ir daugelyje kitų siaurų specializacijų, ten jam ir vieta.
- 2012-01-16 17:49
Tarkim, steigiu įmonę, ir noriu sutaupyti kiek įmanoma daugiau. Pasirenku Linux OS kaip desktop OS. Klausimas - kur man rasti darbuotojų, kai visi yra su tokiu požiūriu, kaip tavo?
sielinas 2012-01-16 17:56
Įslaptintos sistemos yra fiziškai atskirtos nuo viešųjų tinklų, kad nutekinti informaciją neapsieinama be pačių darbuotojų (į CD ir į gariūnus....
AirDog 2012-01-16 19:18
Rasi kai įsisamoninsi jog skūpus moka du kartus.
Vytax 2012-01-16 19:44
Aš tamstai pirma patarčiau rimtai kurį laiką pasinaudoti kuria nors populiaresne Linux distribucija. Ir tik tada kritikuoti šią sistemą. Gal tada neberašinėtumėte tokių nesąmonių. Nes daugelis iš jūsų paminėtų punktų yra mažų mažiausiai absurdiški.