Planšetinis kompiuteris: ar man jo reikia?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Simintis 2012-01-22 09:48
Klausimas ar jo reikia buvo pernai. Pernai visi diskutavo jog jis tėra žaislas* vaikams automobilyje, ilgų kelionių metu, ar kažkas naudingesnio. O šiemet klausimas kitas - kokį pirkti. O čia diskusijų mažiau. 10", 3G, dideli akūmai, super ekranai, sparta ir talpa. Ir tik koks nors išrankesnis prisikabins prie korpuso plastmasių ar gamintojo reitingo. * - pigiausi 7coliu" įrenginiai mūsų salonuose tikrai labiau primena žaislus, nei tai ką aprašo apžvalgininkai.
terran 2012-01-22 09:50
tai ar reikia? taip ir nesupratau.. reklaminio tipo straipsnis.. pirk android!
mch0lic 2012-01-22 10:07
Pritariu, į klausimą taip ir nebuvo atsakyta. O kaip tik toks pats klausimas kankina it mane Beje Android reklamos tai aš čia neižvelgiau...
MrT 2012-01-22 10:30
Maniau bus šnekama: ar ši planšetė aplamai reikalinga bei ar daug naudos ir teigiamų pokyčių įvyks ją nusipirkus. Apgavo antraštė.
bahuriux 2012-01-22 10:31
"Planšetinis kompiuteris: ar man jo reikia?" Aciu, nereikia silpno zaislo uz normalaus laptopo kaina. Pirkciau toki tik jei jis butu ~nesiojamo kompo spartos (bent jau RAM ir CPU), truputi pigesnis ir jei turetu visas jungtis kurias turi laptopai. O siaip kai jau bus pirksiu mazyti kompa su AMR CPU Imesciau ji i masina, butu muzika, GPS ir filmams ziureti. Cia siaip garsiai pamasciau, i ateiti PS Kodel neina imesti nuorodos normaliai?
Shinigami 2012-01-22 10:54
Nusipirkau Galaxy Tab 7" su sim kortele, vietoje telefono. Pokalbiam naudoju Bluetooth ausinę. Ar jo reikia - tai priklauso nuo to ką su juo nori daryti. Man jis praverčia naršimui internetę, kai išvažiuoju į kaimą kur nėra kitokio interneto kaip mobilus. Didesnis ekranas - patogiau naršyti nei su telefonų. Mažesnis nei kompiuteris - patogiau nešiotis su savimi + turi sim kortelės lizdą. Kartais smagu pažaisti paprastus žaidimus laiko praleidimui. Navigacija taip pat patogesnė su didesnių ekranų nei telefono. Mano atvejų tai tik tiek kol kas. Trukumai - silpnas procesorius. Jei pabandai aktyviau keisti programas - pakimba.
KAFS 2012-01-22 11:12
Kas čia per straipsnis, atrodo ir rimtas puslapis, o straipsnis tai vos ne koks facebook postas Vienintelis pliusas jame išvardinta kur nusipirkti galima šiuos kompiuterius..... daugiau jokios naudos... o juk galėjo: *Plačiau paanalizuoti jų pritaikymą kasdieninėje veikloje, buityje ir pan. *Daugiau pasigilinti į techninias specifikas. *Paanalizuoti plačiau Andoroid ir iOS, kaip atsiliepia naudojimui jų pliusai ir minusai, ir pan. Juk čia specializuotas puslapis, čia renkasi žmonės kurie domisi technologijomis, o ne blondinės pasiskaityti apie plančetinius joms suprantama kalba.... PS.: Plančetė nebuvo kūriama atstoti PC ar laptopą. Tai atskira įrenginių klasė. Į ją turi būti sukišti visi darbai, dalykai dėl kurių tingėtum įsisijunginėti laptopą ar PC, kur neštis laptopą būtų nepatogu ir pan. Na juk pripažinkime lovoje knygą patogiau skaityti su palnčete nei su laptopu, su plančete patogiau ir skaityti naujienas bet kurioje vietoje (namai, kelionė, darbas, pietų pertrauka, ir pan), su plančete patogiau orientuotis mieste nei su kokiu telefono gps, su plančete greitai gali per remote prisijungti prie PC ir sutvarkyti minimalius darbo reikalus (čia per remote ten prie kokio serverio prisijungti, ir t.t.t), jei reik atsidaryti brėžiny viduryje statybų ar susirinkimo metu, ir pan.... todėl plančetė turi savo nišą ir nereik jos lyginti su laptopu.... žinoma jei Jūs turite pinigu tik vienam, tai tada abejoju ar plančetė jums reikalinga... jau geriau tada prie kompo įsigyti išmanujį telefoną....
technologas 2012-01-22 11:41
- pradėjo gaminti raspberry pi, šiame straipsnyje akivaizdžiai paaiškinta, kodėl gamins Azijoje, o ne GB
Aidziux 2012-01-22 12:23
Pavadinimas su turiniu nesutampa
Simplicity 2012-01-22 12:43
Kodėl man nepatiko Apple iPad2: 1. Nėra normalaus flash palaikymo. Jei norite peržiūrėti video už youtube ribų turite nusipirkti trečiųjų šalių programėlę iš appstore. 2. Skype neturi pokalbių istorijos. Kur belandžiojau, beieškojau, tačiau susidarė įspūdis jog istorija apsiriboja pašnekovo vardo ir susirašinėjimo laiko istorija. 3. Nėra galimybės įdiegti kitą naršyklę. 4. Mano pirštai per trumpi, kad patogiai galėčiau rinkti ilgesnį tekstą (čia jau turbūt mano paties trūkumas ). Įrenginys už tokią kainą komplekte jau galėtų turėti stovą su klaviatūra.
MITEJUS 2012-01-22 13:48
faktas 2012-01-22 14:21
Kol kas jie per silpni... Kitas mano pirkinys bus ultraplonas nešiojamas kompas, nes su jais bent jau dirbt įmanoma.
hostgator 2012-01-22 14:56
Makintoshas 2012-01-22 15:00
Tos planšetės mano nuomone, tai tik dar vienas būdas kažką parduoti ir užpildyti tą tuščią nišą tarp netbook'o ir išmaniojo telefono. Na ir ar reikia dabar tau to? Kai neverta jungtis kompiuterio, norint kažką patikrinti, naršau telefone. O planšetė man tik vienu atveju praverstų - ryte pusryčius valgant žinioms paskaityti, daugiau niekam. Patinka elektroninės knygos? Neįsivaizduok, kad skaityti su planšete bus labai patogu. Ekranas šiaip ar taip šviečiantis - akys pavargs. Kad taip nenutiktų, reikia elektroninės skaityklės. Kitaip tariant, neįsivaizduokit, kad viena planšetė atstos ir gps ir e-reader ir kompą ir visa kita ir tokiu būdu sutaupysit krūvą pinigų. Žinoma galit naudot, bet funkcionalumu konkretiems prietaisams neprilygs. Pirkti reikia su konkrečiu vaizdu, kur jį naudosite. Turiu PC, Laptopą, 4 colių išmanųjį telefoną, Amazon Kindle (kurį tikrai daug naudoju) ir bent jau dabar man jo tikrai nereikia. Ateity gal, bet dabar...tikrai kad nereikia.
bullka 2012-01-22 15:09
šį komentarą rašau su iPad2 1. Kam tas flash? Kiek filmukų yra kitur, nei Youtube ir kokiam procentui planšečių vartotojų to gali prireikti? Atsakymas manau aiškus. 2. Yra ta istorija. Ar tikrai nesuklydai? 3. Vėl kažką ne taip darai. Pilna tų naršyklių. Pradėkim nuo Opera. 4. Planšetė visų pirma yra planšetė. Tavo poreikiams yra aksesuarai. Tokie klaidingi kompentarai tik nesusidūrusiams blogą nuomonę sudaro.
bullka 2012-01-22 15:11
Kame tas silpnumas pasireiškia?
bullka 2012-01-22 15:19
Čia tik Tavo nuomonė. Mano žmona neturi nei vieno specializuoto įrengino ir su iPad'u padaro absoliučiai viską, ką Tu išvardinai, kaip nepatogu arba netinkama. Parašo visus savo laiškus, naudojasi gps, naršo, skaito ir prie kavos ir apskritai visur ir ivksą ką tik reikia. Be abejo sudėtingesnėm užduotim -pc/laptop. Visi žinom planšečių apribojimus. 4 coliai ok. Mano Nexus net didesnis. Bet jis tikrai neatstos 10 colių. Mieliau imu iPad naršymui. Taip kad..
Iko 2012-01-22 15:23
Youtube app yra nemokama, nereik nieko siustis ir nieko pirkti. Manyciau net patogiau uz internetini puslapi. Skype istorija yra, nes skype app tiek and android tiek and ios yra tokia pat. Yra galimybe idiegti kita narsykle, kaip ir yra galimybe padaryti ja "pagrinindine". Del pirstu, tavo problemos.
Cinamon 2012-01-22 15:50
Teko bandyti iPad, iPad 2, Galaxy tab 10.1, Sony tablet S1, ASUS transformer. Iš visų jų patogiausia forma išsiskyrė SONY planšetė. Žaidimams pirmą vietą atiduočiau Galaxy tab 10.1. App skaičiuje lyderiauja iPad. ASUS lieka geriausiu planšeto ir laptopo "junginiu". Pats planuoju įsigyti ASUS eee Pad Transformer Prime T700 (rezoliucija 1080x1920).
widdo 2012-01-22 16:37
Straipsniu apie tas plansetes prirasyta simtai, todel ar verta berasyti ta pati. Gal geriau butu aprasyti kokiems tikslams konkreciai jis pritaikomas ir naudojamas. Turiu Samsung Galaxy Tab 10.1 Galvojau dar reikalingas jis man, ar ne, nes be jo namie dar 3 laptopai Vienas is ju irgi skaitosi kaip plansetinis Lenovo X61 Tablet. Taciau dabar nesigailiu nusipirkes ketvirta. Na visu pirma masinoje atstoja visas magnetolas, DVD grotuvus, GPS navigatorius. Plius dar ir interneta turi kelioneje. Namie turiu gala tv, tai nustates router taip, kad rodytu ir per planseta, tai atsigulus lovoje tikrai kartais patogu ziureti kokias laidas, kai zmona uzimta serialais didesniame TV ekrane. Is TEO FTP serverio gali pasileisti tiesiogiai kokio filmo perziura, nereikia net siustis. Galvojau, kad filmu perziurai ekranas bus per mazas, taciau pilnai uztenka, nes ziuri juos is arti, tai ekrano dydis atrodo beveik tas pats ka ir didelio TV, panasi iliuzija. Jungiasi i namu tinkla, gali prasarint kitus kompus. Del flash, kurio neturi Ipad, tai kita karta online filma koki pasileidziu. Nezinau kaip su Ipad, taciau android programeles nemokamai randu internete, na kazkaip neprates ju pirkti Akumuliatoriaus uztenka 10 val, jeigu jo net is ranku nepaleidziant. Is minusu tai nera lizdo atminties kortelei, noretusi ir USB laida jungti tiesiogiai, o ne per adapterius. Kazkodel Samsung nukopijavo ir Apple blogasias puses, ko nereiketu daryti. Zinoma butu saunu, jeigu turetu skaitmenini TV imtuva, tai juk techniskai jiems visai nesunku padaryti siais laikais. Kitais metais zadu pasikeisti i kita, manau bus daug pazangesnis su Tegra3 procesorium. Vienu zodziu idomus daikciukas ir kartais naudingas.